Οι δυο επιθετικοί, ο Μαουρίσιο και η έλλειψη στη θέση “8”

Από sfina.gr: Πολύ δύσκολα θα ξαναπαίξει με σύστημα με δυο καθαρούς επιθετικούς, δηλαδή, τον Τσούμπα Άκπομ και τον Κάρολ Σφιντέρσκι ο Αμπέλ Φερέιρα. Κι αυτό γιατί είδε, ότι δεν αποδίδει, όταν το δοκίμασε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα στην Μπρατισλάβα.
Πηγή: sfina.gr
Οι δυο επιθετικοί, ο Μαουρίσιο και η έλλειψη στη θέση “8”

Διαπίστωσε, ότι με την τοποθέτηση του Πολωνού επιθετικού στην θέση του Δημήτρη Πέλκα η ομάδα "κόβεται" στα δύο. Δεν υπάρχει το "οχτάρι" που θα οργανώσει το παιχνίδι, θα κόψει και γενικά θα κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο.

Εάν ήταν διαθέσιμος ο Σοζέ Μαουρίσιο και έπαιζε "εξάρι" ίσως πήγαινε σε μια λογική με δυο καθαρούς επιθετικούς σε ορισμένα παιχνίδια ο Φερέιρα, αφού ο πολυσύνθετος Βραζιλιάνος θα μπορούσε να βοηθήσει τον Ελ Καντουρί στην οργάνωση και στην δημιουργία, κάτι που δεν μπορεί να κάνει παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του ο δυναμικός Εσίτι, που έχει περισσότερο ανασταλτικές ικανότητες. Επιχείρησε να παίξει τον ρόλο του δημιουργού στην Μπρατισλάβα ο Νιγηριανός, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.

Ανεξάρτητα απ' αυτό υπάρχει και ένα καθαρά πρακτικό ζήτημα. Ο Ελ Καντουρί δεν μπορεί να παίξει σερί σε όλα τα ματς της σεζόν. Όταν θα απουσιάζει λόγω καρτών, τραυματισμού ή κούρασης, δεν υπάρχει κανείς άλλος στην θέση του για να τον αντικαταστήσει. Τίθεται ένα θέμα εδώ, γι' αυτό και θα ήθελε ακόμα έναν χαφ στην θέση "8" ο Πορτογάλος κόουτς. Ήταν, άλλωστε, μόνιμη εποδός του στην προετοιμασία, ότι θέλει να έχει δύο ισάξιες 11άδες στο ρόστερ. Αν δεν φύγει, όμως, ο Ουάρντα δύσκολα θα γίνει άλλη μεταγραφή.

Χαμηλός βαθμός προσαρμογής από Στοχ

Για τους νεοαποκτηθέντες πρέπει να σημειώσουμε τον πολύ χαμηλό βαθμό προσαρμογής του Μίροσλαβ Στοχ, παρότι συμμετέχει από την αρχή στην καλοκαιρινή προετοιμασία και ήταν παρών σε όλα τα φιλικά του καλοκαιριού.

Σε όσα παιχνίδια μπήκε, φιλικά ή επίσημα, όσο κι αν έπαιξε, δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Είναι κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας, αφού περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Σλοβάκο διεθνή ακραίο, που επανήλθε με μεγάλες προσδοκίες στη Τούμπα.

Οι απαιτήσεις είναι αυξημένες από τον Στοχ και ο ίδιος στα τετ α τετ που έχει με τον προπονητή έχει αντιληφθεί πως πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές του για να δικαιώσει την επιλογή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να τον ξαναφέρουν στη Τούμπα και να δώσει – αξιποιώντας την εμπειρία του και την ποιότητά του – τις επιθετικές λύσεις που χρειάζεται η ομάδα απ' αυτόν.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...