Champions League, Άγιαξ και πρεμιέρα με Παναιτωλικό 3 χρόνια μετά

Από paok24.com:Ένας αποκλεισμός, οι Ολλανδοί φίλοι μας, ο Παναιτωλικός στην Τούμπα, ο Βαρέλα και ο Ουάρντα.
Πηγή: paok24.com
Champions League, Άγιαξ και πρεμιέρα με Παναιτωλικό 3 χρόνια μετά

Καλοκαίρι του 2016, ο νέος ΠΑΟΚ χτίζεται. Έμελλε να είναι ο ΠΑΟΚ που μέσα σε τρία χρόνια θα έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με παίκτες που μας σημάδεψαν, όπως ο Μάτος, ο Μπίσεσβαρ, ο Βαρέλα και ο Κρέσπο και έχουν μείνει μέχρι και σήμερα στην ομάδα. Τότε με τον Ολλανδό σταρ να πετυχαίνει τα πρώτα του γκολ και τον Βαρέλα στο πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Τότε ο ΠΑΟΚ με τον Βλάνταν Ίβιτς στον πάγκο του ξεκίνησε και αυτός με μία κλήρωση κόντρα στον Άγιαξ. Και τότε όμως παρότι δεν ήταν στο επίπεδο που είναι σήμερα ο Αίαντας, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε με μία ισοπαλία και μία ήττα και έπεσε στο Europa League, που τον περίμενε η Ντιναμό Τυφλίδας την οποία πέρασε με δύο νίκες.

Στο πρωτάθλημα όμως είχαμε ανακατατάξεις. Ο ΠΑΟΚ ξεκινούσε με -2 το πρωτάθλημα λόγω της απουσίας του από το δεύτερο ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, μετά την διαιτησία Παππά στο πρώτο, ενώ και τότε το πρωτάθλημα δεν ξεκίνησε στην ώρα του. Η πρώτη αγωνιστική ήταν προγραμματισμένη στα τέλη Αυγούστου στη Λιβαδειά, αλλά τελικά ο ΠΑΟΚ έπαιξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου κόντρα και στον αυριανό του αντίπαλο.

Τότε το μεγάλο πρόβλημα ήταν οι πίνακες διαιτησίας και η θέση του αρχιδιαιτητή στην προσπάθεια να επέλθει η κάθαρση και η εξυγίανση του πρωταθλήματος μέσο της επιτροπής εξομάλυνσης στην ΕΠΟ. Εν τέλει, οι γνωστοί-άγνωστοι διαιτητές που ήταν εμπλεκόμενοι στις δικαστικές υποθέσεις της τότε εγκληματικής οργάνωσης και μετέπειτα συμμορίας δεν μπήκαν στους πίνακες και αρχιδιαιτητής μπορεί να μην μπήκε ο Μπίκας, αλλά ο Σκωτσέζος Χιου Ντάλας και έτσι ξεκίνησε ο πρωτάθλημα με 2 εβδομάδες καθυστέρηση.

Πρώτο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός και τελικό σκορ 2-1. Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τους Ροντρίγκεζ και Μπίσεσβαρ προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο μισάωρο, αλλά έχασε και δεκάδες ευκαιρίες σε εκείνη την αναμέτρηση για να διευρύνει το σκορ, ώσπου έρθει η πρώτη γνωριμία με τον Αμρ Ουάρντα, αλλά και η πρώτη άτυχη στιγμή του Βαρέλα.

Ο Καποβερντιανός αμυντικός που η μεταγραφή του είχε γίνει σίριαλ για τον ΠΑΟΚ, έπαιξε για πρώτη φορά στη βασική 11άδα της νέας του ομάδας (είχε παίξει και 15 λεπτά κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας στη ρεβάνς) και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης είχε μία λάθος μεταβίβαση προς τους συμπαίκτες του, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει στον Αμρ Ουάρντα. Ο διεθνής από τότε Αιγύπτιος έκανε το τελικό 2-1, ξεκινώντας μία σχέση που ταλαιπωρεί ακόμα τον ΠΑΟΚ.

Πλέον έχουν περάσει τρία χρόνια, ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας για τρεις σερί χρονιές και αυτό που μένει είναι να δούμε εάν και φέτος ξεκινήσει η ομάδα με την καλύτερη δυνατή συγκομιδή πηγαίνοντας δυναμικά για την ρεβάνς με την Σλόβαν την ερχόμενη Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη...