Ο βιονικός Χρυσικόπουλος της τελευταίας τριετίας (pic)

Από paok24.com:Ο Λίνος Χρυσικόπουλος είναι παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, αλλά μέσα σε τρία χρόνια κατάφερε να αφήσει το στίγμα του.
Πηγή: paok24.com
Ο βιονικός Χρυσικόπουλος της τελευταίας τριετίας (pic)

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016 έδωσε ένα 4ετες συμβόλαιο στον Λίνο Χρυσικόπουλο με σκοπό να του δώσει την ευκαιρία για ένα restart στην καριέρα του και όπως δείχνουν και οι αριθμοί το κατάφερε και με το παραπάνω. Άλλωστε το συμβόλαιο που φέρεται να τον περιμένει στην ΑΕΚ είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που είχε στον ΠΑΟΚ και είναι ένα δείγμα των δυνατοτήτων που έδειξε στον ΠΑΟΚ την τελευταία τριετία. Δεν είναι τυχαίο ότι από πέρσι ο διεθνής με την Εθνική στα παράθυρα του παγκοσμίου κυπέλλου ήταν στα μπλοκάκια ισπανικών ομάδων, αλλά και του Ολυμπιακού.

Εν τέλει ο Λίνος Χρυσικόπουλος προς τιμήν του ολοκλήρωσε την χρονιά στον ΠΑΟΚ παρά τις οικονομικές δυσκολίες στην ομάδα και έτσι φέτος στο κρίσιμο κομμάτι αποφάσισε να χαρήσει τα χρωστούμενα της περσινής σεζόν, με σκοπό να κερδίσει την ελευθερία του και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο τις επόμενες ημέρες.

Ο Κερκυραίος φόργουορντ που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Άρη, αλλά στα 18 του χρόνια άφησε την ομάδα του για να μεταναστεύσει στην Ιταλία και είχε ακόμα ένα πέρασμα από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2012-13, είχε μία καριέρα με μεταπτώσεις και πολλές φορές ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Παρόλα αυτά στο δικό του restart στον ΠΑΟΚ σε τρία χρόνια δεν έχασε κανένα παιχνίδι σαν τραυματίας και τα μοναδικά παιχνίδια που απουσίασε ήταν 2 και αυτά με απόφαση του προπονητή.

Συνολικά μέτρησε 145 παιχνίδια, 1137 πόντους, 493 ριμπάουτν και 155 ασίστ με τα ποσοστά του να δείχνουν την οικονομία του στις προσπάθειες και το μοναδικό του μελανό σημείο που είναι η γραμμή των βολών. Με 58,2% στα δίποντα, 33, 9% στα τρίποντα και 66,7% στις βολές, ο Λίνος Χρυσικόπουλος με την παρουσία του στον ΠΑΟΚ, μπήκε ουσιαστικά και πάλι στα υψηλά ράφια συμμετέχοντας σε καλές πορείες του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...