«Καινοτομία το PAOK TV»

Ο πρώην Πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ και νυν Πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την έναρξη του πρωταθλήματος, τα τηλεοπτικά συμβόλαια και την κεντρική διαχείριση, ενώ αναφορά έκανε και στο PAOKTV.
Πηγή: inpaok.com
«Καινοτομία το PAOK TV»

Ένα μέρος από όσα είπε:

Για τις 'απειλές' της ΕΡΤ στη Σούπερ Λιγκ: "Είναι νομικά παιχνίδια της ΕΡΤ προκειμένου να γλιτώσει χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια. Αυτό είναι κατάντια για το ποδόσφαιρο μας, να μιλάμε δυο και τρεις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για τα τηλεοπτικά. Η Λίγκα έπρεπε να μεριμνά για κεντρική διαχείριση. Και στους χορηγούς και στα τηλεοπτικά συμβόλαια. Τα πράγματα είναι απλά, πιστεύουν κάποιοι πως αν δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση θα έχουν οφέλη μερικές ομάδες. Βλέπουν το δέντρο όμως και όχι το δάσος. Όταν οι αντίπαλοι δεν έχουν αξιοπρεπές τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν γίνεται ωραίο το πρωτάθλημα.

Οι ομάδες μας δεν είναι καλές. Μιλάμε συνέχεια για τις ευρωπαϊκές επιτυχίες και για το αν φτάσουμε την Κύπρο ή όχι στη βαθμολογία. Σε δυο χρόνια θα προσπαθούμε να φτάσουμε το Λιχτενστάιν ή τη Μάλτα. Να είστε σίγουροι γι' αυτό. Αν χαιρόμαστε γιατί δεν έχουν μερικές ομάδες τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα πάμε πολλά χρόνια πίσω. Εμείς δίνουμε δικαιώματα να γίνονται τέτοια πράγματα. Είναι μεγάλο λάθος τα ατομικά συμβόλαια. Πρέπει σιγά-σιγά να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Ο Έλληνας το αγαπάει, αλλά τον στεναχωρεί".

Για το VAR: "Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση δεν μπορεί να υπάρξει VAR. Με την έναρξη του πρωταθλήματος δηλαδή, θα έχουμε πρόβλημα και σε αυτό. Με εκατέρωθεν πιέσεις όμως, λογικά θα υπάρξει τηλεοπτική μετάδοση. Το VAR, μέχρι να λειτουργεί σωστά όμως δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε. Πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές. Θα υπάρξουν δυσλειτουργίες σίγουρα".

Για την πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ να μεταδώσει το ματς με τον Παναιτωλικό στο PAOK TV: "Είναι μια καινοτομία. Προφανώς ο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε εκεί γιατί δεν έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Είναι μια προσωρινή λύση της ΠΑΕ, έτσι εκτιμώ εγώ, μέχρι να βρει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Αυτή η καινοτομία όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεγάλες ομάδες με πολύ κοινό".

Διαβάστε ακόμη...