Μία… ανάσα από το δεύτερο γκρουπ!

Από inpaok.com: Την προσοχή του στο Europa League έχει στρέψει ο Δικέφαλος, μετά τον άδικο αποκλεισμό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τον Άγιαξ, που είχε την βοήθεια του Γκρεγκ Πόουσον με το μέρος του.
Πηγή: inpaok.com
Μία… ανάσα από το δεύτερο γκρουπ!

Ο ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, εφόσον καταφέρει και υπερκεράσει το εμπόδιο της Σλόβαν, και βρεθεί στους ομίλους τους Europa, περιμένει έναν αποκλεισμό από τους ισχυρούς της διοργάνωσης, ώστε να βρίσκεται στο δεύτερο γκρουπ, και να έχει καλύτερη κλήρωση.

Συνολικά, υπάρχουν 21 ομάδες που βρίσκονται ήδη εκεί και οι υπόλοιπες 27 θα βγουν από τις αναμετρήσεις των πλέι οφ. Το πιθανότερο σενάριο και βάσει της βαθμολογίας των ομάδων που συμμετέχουν play-off του Europa League, και τις έξι με το χαμηλότερο ranking από τα ζευγάρια στα play-off του Champions League, είναι ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση 3ου γκρουπ ή στο καλύτερο σενάριο στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Δικέφαλος ψάχνει μίνιμουμ έναν αποκλεισμό από τα παιχνίδια των play-off του Europa League και αυτές οι ομάδες είναι : Αιντχόφεν (παίζει με τον Απόλλωνα Λεμεσού), Σέλτικ (παίζει με την ΑΪΚ Στοκχόλμης), Κοπεγχάγη (παίζει με την Ρίγα), Μπράγκα (παίζει με την Σπαρτάκ Μόσχας), Γάνδη (παίζει με την Ριέκα), Λουντογκόρετς (παίζει με την Μάριμπορ), Λέγκια Βαρσοβίας (παίζει με την Ρέιντζερς) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (παίζει με το Στρασβούργο).

Για να ανέβει δεδομένα στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας καλό θα ήταν να υπάρξουν 3-4 αποκλεισμοί ισχυρών στα παραπάνω ζευγάρια. Και αυτό διότι υπάρχει πιθανότητα ο Ερυθρός Αστέρας να αποκλείσει τη Γιουνγκ Μπόις στο Champions League και οι Ελβετοί με υψηλότερη βαθμολογία να πάρουν μια θέση στο 2ο γκρουπ.

Όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη Ρόζενμποργκ αν αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και με τη Λίντσερ, αν αφήσει εκτός την Μπριζ.

Διαβάστε ακόμη...