Αυτός είναι ο Ιβάν Μπέμπεκ (video)

Όπως σας ενημερώσαμε και πριν, ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει το παιχνίδι ανάμεσα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και ΠΑΟΚ.
Πηγή: thessports.gr
Αυτός είναι ο Ιβάν Μπέμπεκ (video)

Ο Κροάτης μπορεί να χαρακτηριστεί ως... καρτάκιας, αφού δεν διστάζει να χρησιμοποιεί την κόκκινη κάρτα.

Φέτος, ως τώρα έχει διευθύνει τέσσερα παιχνίδια. Το Ντιναμό Κιέβου-Μπριζ για τα προκριματικά του Champions League, το Λέγκια-Κουόπιο για τα αντίστοιχα του Europa League και δύο παιχνίδια του κροατικού πρωταθλήματος.

Σε αυτά τα τέσσερα ματς, έβγαλε 17 φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ χρησιμοποίησε άλλες δύο την κόκκινη.

Στην πολυετή καριέρα του, σφύριξε αρκετά σημαντικά παιχνίδια σε top επιπέδου διοργανώσεις όπως το Champions League, το Europa League, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Nations League και το (παλιό) UEFA Cup.

Μάλιστα, έχει διαιτητεύσει και εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα στο σαουδαραβικό πρωτάθλημα και κύπελλο και την αιγυπτιακή λίγκα.

Ακόμη δίνει κάρτες

Στις 17 Μαρτίου του 2016, ορίστηκε στο επαναληπτικό παιχνίδι της Μπράγκα με την Φενέρμπαχτσε για το Europa League. Στο πρώτο παιχνίδι οι Τούρκοι είχαν νικήσει με 1-0.

Ο Κροάτης διαιτητής σε εκείνο τον αγώνα είχε δείξει τρεις φορές την κόκκινη κάρτα σε παίκτες της Φενέρ, αφήνοντας την ομάδα της Κωνσταντινούπολης με 8 παίκτες!

Φυσικά, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της τούρκικης ομάδας .

Έχει σφυρίξει το Ατλέτικο-Άρης

Ο Μπέμπεκ ήταν ο άνθρωπος που διεύθυνε τον αγώνα του Άρη στην Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο, όταν και οι κιτρινόμαυροι είχαν νικήσει με 2-3.

Ο Κροάτης, έχει σφυρίξει συνολικά οκτώ παιχνίδια με ελληνικές ομάδες (είτε σύλλογοι, είτε εθνικές), έχοντας τρεις νίκες και πέντε ήττες.

Οι μοναδικές νίκες ήταν της Εθνικής κόντρα σε Ουγγαρία (2015) και Λετονία (2012) και του Άρη που προαναφέραμε.

Οι ήττες που σφύριξε ο Μπέμπεκ, ήταν οι εξής:

Ελλάδα Κ21 – Ακτή Ελεφαντοστού Κ21 0-2 (2008)

Γαλατάσαράι – Παναθηναϊκός 1-0 (2009)

Σπάρτα Πράγας – Παναθηναϊκός 3-1 (2009)

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0 (2016)

Φενέρμπαχτσέ – Ατρόμητος 3-0 (2015)

Διαβάστε ακόμη...