Αγάπη αλά... γαλλικά: «Η ελληνική σημαία θα κυματίζει σε όλα τα ματς για τον Κουλούρη» (pics)

Από sdna.gr:Η αγάπη τους για την Ελλάδα, η άφιξη του Eυθύμη Κουλούρη στην Τουλούζη και η ελληνική σημαία που πλέον κυματίζει συνεχώς στο στάδιο «Μουσιπάλ», αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις των «βιολέ». ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΑΛΛΙΑ: Θωμάς Μίχος
Πηγή: sdna.gr
Αγάπη αλά... γαλλικά: «Η ελληνική σημαία θα κυματίζει σε όλα τα ματς για τον Κουλούρη» (pics)

Η οικογένεια Πρέβοτ, αγαπά παθολογικά την Τουλούζ. Ο Σέρτζιο Πρέβοτ, ο πατέρας, μαζί με την σύζυγό του, Ζακελίν, είναι κάτοιχοι εισιτηρίου διαρκείας για περισσότερα από σαράντα χρόνια. Το ίδιο και ο υιός του, Γιάννης, που από ηλικία 6 ετών πηγαίνει ανελλιπώς στο γήπεδο και δεν χάνει παιχνίδι.

Η αγάπη τους για την Ελλάδα μεγάλη. «Εχουμε έρθει περισσότερες από 50 φορές στην Ελλάδα, λατρεύουμε τα νησιά, τον ήλιο, το φαγητό και κάθε τι ελληνικό», μας είπε ο κ. Σέρτζιο Πρέβοτ.

Για να καταλάβει κανείς την αγάπη τους για την πατρίδα μας, όλοι τους μιλούν την ελληνική γλώσσα. «Ερχομαι κάθε καλοκαίρι στην Αμοργό. Ηθελα να μάθω να μιλάω και να γράφω ελληνικά. Τελικά το κατάφερα αυτό, μετά από έξι μήνες, διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας μαθήματα στον υπολογιστή μου», προσθέτει ο 33χρονος Γιάννης Πρέβοτ.

Ο Γιάννης έμαθε για την απόκτηση του Ευθύμη Κουλούρη και ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έσπευσε να γνωρίσει και να βοηθήσει τον Ελληνα στράικερ στα πρώτα του βήματα στη Γαλλία.

Η οικογένεια Πρέβοτ, με χαρά δέχτηκε να μας φιλοξενήσει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Καστανέτ (σ.σ. απέχει 20 περίπου χιλιόμετρα από την Τουλούζη), στους πρόποδες των Πυρηναίων όρων.

Στο σπίτι τους συναντά κανείς παντού... Ελλάδα. Μπαίνοντας θα δει κανείς πως στην είσοδο υπάρχει η ταμπέλα «Αιγιάλη» (σ.σ. όπως ονομάζεται το λιμάνι της Αμοργού). Η Ελληνική σημαία δεσπόζει σε κεντρικό σημείο του σπιτιού, ενώ μέσα σε αυτό υπάρχουν παντού πίνακες και κάδρα με ελληνικά νησιά.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να παίζει στην Τουλούζη Ελληνας ποδοσφαιριστής, όταν το μάθαμε χαρήκαμε πολύ. Πλέον όλοι οι Ελληνες να ξέρουν πως η σημαία θα κυματίζει σε όλα τα ματς μέσα στο γήπεδο γιατί έτσι θέλουμε να τιμήσουμε τον Ευθύμη, αλλά και τη χώρα σας, που πλέον για εμάς είναι το... δεύτερό μας σπίτι», κατέληξε ο πατέρας του Γιάννης, Σέρτζιο, στα όσα είπε στο SDNA.

Διαβάστε ακόμη...