Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Λουτσέσκου ...

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 17/8/2017, για το πρώτο παιχνίδι των play offs του Europa League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη σουηδική Έστερσουντ με 3-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Λουτσέσκου ...

Μπροστά σε 21.000 θεατές ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό 4-2-3-1 τους Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς στην άμυνα, Σάκχοφ, Τσίμιροτ αμυντικά χαφ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Μακ μπροστά τους και προωθημένος ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκε με διάθεση στο γήπεδο, προσπάθησε να διασπάσει την άμυνα των Σουηδών από τον άξονα, χωρίς να τα καταφέρει κυρίως γιατί δεν έλειψαν τα λάθη από τον οργανωτή του παιχνιδιού μας, τον Μπίσεσβαρ. Η ομάδα προσπαθούσε, πίεζε αλλά το ταμπούρι άντεχε!

Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 21ο λεπτό, ο Νιχάους έδωσε πέναλτι για την Εστερσουντ, μετά από απίστευτη ασυνεννοησία ανάμεσα σε Ρέι – Λέοβατς. Έτσι γράφτηκε το 0-1 από τον Νούρι ενώ ο Ολλανδός ρέφερι (που πραγματικά δε θέλουμε να τον ξαναβρούμε στον δρόμο μας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Ρέι...

Μετά το 0-1, ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά και κατάφερε στο 38ο λεπτό να ισοφαρίσει με εξαιρετική κεφαλιά του Μάτος μετά από σέντρα του Τσίμιροτ από τα αριστερά...

Γενικά στο πρώτο μισό του παιχνιδιού έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ενώ πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Nijhuis, που κέρδισε με το σπαθί του τις αποδοκιμασίες του κόσμου κατά την αποχώρησή του στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με την έναρξη της επανάληψης είδαμε έναν νωχελικό ΠΑΟΚ, που όμως σταδιακά ανέβασε την πίεση και έτσι στο 66ο λεπτό χάθηκε μεγάλη ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ και έξι λεπτά αργότερα, ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ, που απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Κεϊτά...

Και φτάσαμε στο 77ο λεπτό όταν μετά εκπληκτική προσπάθεια του Κάμπος, έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά σημείωσε το 2-1, με την Τούμπα να παίρνει φωτιά!

Κερασάκι στην τούρτα το 3-1 στο 88ο λεπτό, μετά από παλικαρίσιο πέναλτι που κέρδισε ο Ενρίκε και το εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς.

Ο Λουτσέσκου στο ντεμπούτο στον ασπρόμαυρο πάγκο μάς εντυπωσίασε! Με αλλαγές που εξέπληξαν (Πέλκας - Σάκχοφ, Ενρίκε στη θέση του Μπίσεσβαρ και Κλάους -που αποθεώθηκε- στη θέση του Μακ), έδειξε ότι διάβασε εξαιρετικά το παιχνίδι βοηθώντας από τον πάγκο την ομάδα να φτάσει στη νίκη!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (63' Πέλκας), Τσίμιροτ, Κάμπος, Μπίσεσβαρ (74' Ενρίκε), Μακ (80' Αθανασιάδης), Πρίγιοβιτς.

Έστερσουντ: Κεϊτά, Μουκίμπι (71' Γκέρο), Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71' Μπέργκβιστ), Βίντγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Γκόντος (81' Μπιόργκστρομ).

...................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου, Ραζβάν Λουτσέσκου, μίλησε για την νίκη με ανατροπή επί της Έστερσουντ...

Για το παιχνίδι: "Το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, είδαμε τη συνοχή που είχε ο αντίπαλος και τη θέληση να πάρει κάθε μπάλα. Είχαμε υπομονή στην αρχή και ήταν πολύ καλό αυτό, γιατί ξέραμε ότι αυτό έπρεπε να κάνουμε και είχαμε και καλές αντιδράσεις στο transition.

Δυστυχώς δεχθήκαμε ένα γκολ που άλλαξε εντελώς την ψυχολογία μας, χάσαμε την ισορροπία στην ομάδα μας και προσπαθήσαμε να τελειώσουμε λίγο βεβιασμένα φάσεις. Σε κάποιες φάσεις θέλαμε να σκοράρουμε, αλλά χωρίς να έχουμε σωστή ισορροπία.

Η τύχη και η καλή στιγμή μας ήταν όταν σκοράραμε το γκολ και φέραμε το ματς στα ίσα. Ήταν πιο εύκολο να συζητήσουμε με τους παίκτες μας και να καταλάβουμε ότι η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Είπαμε ότι έπρεπε να έχουμε την απαραίτητη υπομονή.

Επιστρέψαμε λέγοντας ότι έπρεπε να έχουμε την κατοχή, ακόμη κι αν δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο τέλος πετύχαμε άλλα δύο γκολ, που ήταν πολύ σημαντικά και για μένα και για το προσωπικό και για όλη την ομάδα.

Μας βοηθάει ψυχολογικά, αλλά περισσότερο μας ενώνει ο τρόπος με τον οποίο πήραμε αυτή τη νίκη. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας και πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι".

Για τις επιλογές του στο χώρο του κέντρου και τον Πέλκα: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτή τη θέση, όλοι υπολογίζονται, όσοι είναι εδώ θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Ο Πέλκας μου έδειξε στην προπόνηση ότι μπορεί να παίξει.

Με την ταχύτητα του και με τη δυνατότητα του να βγαίνει στο χώρο, μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις. Ο κάθε παίκτης έχει τη δική του ποιότητα και πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε. Μία ομάδα πρέπει να έχει ένα στυλ και να μπορεί να το αλλάξει ανάλογα με τους παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο".

Για την απόδοση των παικτών του: "Οι παίκτες έχουν θέληση να καταφέρουν πράγματα. Θέλω να γίνουν πιο επιθετικοί όταν δεν έχουν την μπάλα, να έχουμε περισσότερη συνοχή. Θέλω καλύτερες αξιολογήσεις στο παιχνίδι όταν έχουμε την μπάλα.

Αλλά όλα αυτά θα έρθουν μέρα με τη μέρα, μέσα από τη δουλειά. Χρειαζόμαστε να έχουμε κι άλλους παράγοντες μαζί μας, όσο δουλεύουμε η αυτοπεποίθηση όλων μεγαλώνει.

Στο τέλος είχαμε 73% κατοχή και μου άρεσε αυτό, αλλά πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί και να χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας αυτή την κατοχή. Σε γενικές γραμμές ήταν μία νίκη επιστροφής, θέλησης, αποφασιστικότητας και της θέλησης να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό γεγονός απόψε".

Για τη φιλοσοφία του γύρω από τη διαχείριση των συνεχόμενων αγώνων: "Δεν είχα το χρόνο να σκεφτώ το παιχνίδι της Κυριακής, αλλά είχα μία μικρή ιδέα στο μυαλό μου. Υπάρχουν δύο παράγοντες που πρέπει να αναλύσουμε αυτή τη στιγμή.

Είμαστε στην αρχή της σεζόν, επιστρέφουμε από την προετοιμασία και η αντίπαλη ομάδα είναι σε φουλ φόρμα. Θα πρέπει να έχουμε κάποιες αλλαγές, αλλά οι παίκτες μου δουλεύουν πάρα πολύ και πρέπει να τους δώσω ευκαιρίες. Πρέπει πάντως να υπάρχει ισορροπία στην ομάδα".

Για τις μεταγραφές: "Ξέρω ότι θα θέλατε να σχολιάσω αυτό το κομμάτι, αλλά προτιμώ να είμαι συγκεντρωμένος στους δικούς μας παίκτες. Ξέρω πολύ καλά ότι η διοίκηση θα δουλέψει για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την ομάδα".

Για την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ: "Είναι το πιο σημαντικό γεγονός της βραδιάς, το είπα και πριν. Ήταν μία δύσκολη στιγμή, δεχθήκαμε ένα γκολ που ήταν άδικο να το δεχτούμε. Αλλά μετά επιστρέψαμε και αντιδράσαμε σαν μία μεγάλη ομάδα. Αυτή είναι η νοοτροπία, θα υπάρχουν πάντα δύσκολες στιγμές, αλλά πρέπει να ξέρουμε να κρατάμε την ισορροπία μέσα στην ομάδα και να προσπερνάμε αυτές τις στιγμές όλοι μαζί".

Για το αν θεωρεί ότι τελείωσε η υπόθεση πρόκριση: "Όχι! Είναι ένα σκορ που μας δίνει ψυχολογικό προβάδισμα, αλλά δεν τελείωσε κάτι".

Για τους τομείς που έχει εστιάσει στις προπονήσεις: "Κάθε μέρα προσπαθούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, έχω έξυπνους παίκτες που αξιολογούν πολύ καλά τις καταστάσεις με την εμπειρία τους. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε καλά αποτελέσματα, ώστε να μπορέσουμε να βελτιωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα".

..............................................................................................

O Δημήτρης Πέλκας μίλησε μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα απέναντι στην Έστερσουντ...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Ευτυχώς βρήκαμε αποθέματα να το γυρίσουμε. Στο γκολ που δεχτήκαμε, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας σε εκείνη τη φάση. Μετά συσπειρωθήκαμε. Δείξαμε σαν ομάδα ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Ο προπονητής μου ζήτησε να παίξω δίπλα στον Τσίμιροτ κι εγώ, πρέπει πάντα να είμαι έτοιμος. Μου είπε να προσπαθήσω να δημιουργήσω ρήγματα, να παίξω κάθετα, αλλά να προσέχω και πίσω γιατί είχαμε ήδη δεχθεί ένα γκολ. Τα έδωσα όλα και αυτό θα κάνω κάθε φορά που θα παίζω".

Για το αν το 3-1 εξασφαλίζει στον ΠΑΟΚ την πρόκριση: "Είναι καλό που καταφέραμε να πάρουμε δύο γκολ διαφορά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Είναι διαφορετικό ματς αυτό της ρεβάνς, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερα από σήμερα. Πρέπει να είμαστε φουλ πειθαρχημένοι για να πάρουμε την πρόκριση που είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει να είμαστε κάθε χρόνο στους ομίλους"

............................................................

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικράτησης του Δικεφάλου, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, χάρη στα δύο τέρματα που σημείωσε, είπε μετά τη λήξη του αγώνα...

Για τον Ενρίκε: "Του είπα και στα αποδυτήρια, ότι είναι ο πιο τρελός παίκτης που έχω παίξει μαζί. Όπου μπαίνει έχει μάχη, σαν να μπαίνει στο ΜΜΑ (μεικτές πολεμικές τέχνες, στα αγγλικά: Μixed Μartial Αrts)! Αν δεν ήταν αυτός εκεί, ίσως να μην ήταν πέναλτι. Μόνο αυτός θα πήγαινε σε αυτή τη μονομαχία! Δεν είναι τυχαίο ότι είδωλο του είναι ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ".

Για το πρώτα του γκολ στην Ευρώπη με την φανέλα του ΠΑΟΚ: "Ένας από τους λόγους που επέλεξα τον ΠΑΟΚ, είναι η Ευρώπη, γιατί θέλει να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο. Σήμερα, η ομάδα έκανε πολλές ευκαιρίες, εγώ έκανα τη δουλειά μου και όταν σκοράρει ένας επιθετικός, είναι ο καθρέφτης της καλής δουλειάς της ομάδας".

Για την ηρεμία που τον διέκρινε ακόμη και όταν ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω στο σκορ: "Είναι και θέμα εμπειρίας. Ξέρω καλά ότι όταν παίζεις στην έδρα σου, ακόμα και όταν είσαι πίσω στο σκορ δε σημαίνει κάτι. Καταφέραμε να κάνουμε αυτό που έπρεπε και γυρίσαμε το παιχνίδι και νομίζω ότι αυτό το δείχνει "και η κατοχή της μπάλας».

Για την επιστροφή του στη Σουηδία: "Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τη Σουηδία και ίσως να βρεθούν και κάποιοι φίλοι μου στο παιχνίδι για να τους δω ξανά".

.....................................................................

O σκόρερ του πρώτου γκολ του Δικεφάλου απέναντι στην Έστερσουντ, ο Λέο Μάτος, δήλωσε...

Για το παιχνίδι: "Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά δεν απειληθήκαμε είχαμε την κατοχή, αλλά; Δεχτήκαμε ένα χαζό γκολ. Κρατήσαμε τη συγκέντρωση μας και αυτό είναι το σημαντικό"

Για την ανατροπή που πέτυχε ο ΠΑΟΚ: "Θέλαμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και το δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Καταλάβαμε ότι το 2-1 είναι ένα πονηρό αποτέλεσμα και για αυτό προσπαθήσαμε και πετύχαμε το τρίτο γκολ"

Για τον Λουτσέσκου: "Είναι δύσκολη για κάθε ομάδα μια τέτοια αλλαγή. Δεν είναι έτοιμη από άποψης φυσικής κατάστασης και είναι λογικό αυτό τον καιρό. Με το νέο προπονητή, δουλέψαμε κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν άλλαξε κάτι συγκεκριμένο, αλλά ήταν θέμα ψυχολογίας"

Για τους στόχους της ομάδας στη σεζόν: "Βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, να επαναλάβουμε την κατάκτηση του Κυπέλλου, να φτάσουμε στους 32 και γιατί όχι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα έχει ποιότητα, έχει εμπειρία, έχει δέσει από πέρσι και γιατί να μην πετύχουμε κάτι τέτοιο;"

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...