Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να μπει στο 2ο γκρουπ

Από sfina.gr: Ο ΠΑΟΚ έχει στρέψει πλέον όλη του την προσοχή στα ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με στόχο βέβαια την πρόκρισή του στους ομίλους, που μπορεί να φέρει μια σπουδαία ευρωπαϊκή πορεία.
Πηγή: sfina.gr
Τι θέλει ο ΠΑΟΚ για να μπει στο 2ο γκρουπ

Εφόσον τα καταφέρει, τότε είναι στο όριο μεταξύ του 3ου και του 2ου γκρουπ δυναμικότητας (αν περάσουν όλοι οι ισχυροί θα βρεθεί στο 3ο) στην κλήρωση που θα ακολουθήσει στις 30 Αυγούστου στο Μονακό για την φάση των ομίλων.

Συνολικά υπάρχουν 21 ομάδες που βρίσκονται ήδη εκεί και οι υπόλοιπες 27 θα βγουν από τις αναμετρήσεις των πλέι οφ. Το πιθανότερο σενάριο και βάσει της βαθμολογίας των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και τις έξι με το χαμηλότερο ranking από τα ζευγάρια στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση 3ου γκρουπ ή στο καλύτερο σενάριο στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Δικέφαλος ψάχνει μίνιμουμ έναν αποκλεισμό από τα παιχνίδια για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και αυτές οι ομάδες είναι : Αιντχόφεν (παίζει με τον Απόλλωνα Λεμεσού), Σέλτικ (παίζει με την ΑΪΚ Στοκχόλμης), Κοπεγχάγη (παίζει με την Ρίγα), Μπράγκα (παίζει με την Σπαρτάκ Μόσχας), Γάνδη (παίζει με την Ριέκα), Λουντογκόρετς (παίζει με την Μάριμπορ), Λέγκια Βαρσοβίας (παίζει με την Ρέιντζερς) και Άιντραχτ Φρανκφούρτης (παίζει με το Στρασβούργο).

Για να ανέβει δεδομένα στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας καλό θα ήταν να υπάρξουν 3-4 αποκλεισμοί ισχυρών στα παραπάνω ζευγάρια. Και αυτό διότι υπάρχει πιθανότητα ο Ερυθρός Αστέρας να αποκλείσει τη Γιουνγκ Μπόις στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι Ελβετοί με υψηλότερη βαθμολογία να πάρουν μια θέση στο 2ο γκρουπ.

Όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη Ρόζενμποργκ αν αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και με τη Λίντσερ αν αφήσει εκτός την Μπριζ.

Αυτό που βγαίνει μέσα από την ανάλυση είναι ότι εάν περάσει ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, μπορεί και με έναν αποκλεισμό από τα οκτώ παραπάνω ζευγάρια να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη κλήρωση στους ομίλους.

Διαβάστε ακόμη...