Τα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ

Aπό thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ έχει στρέψει πλέον όλη του την προσοχή στα ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα play-offs του Europa League με στόχο βέβαια την πρόκρισή του στους ομίλους.
Πηγή: thessports.gr
Τα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ

Εφόσον τα καταφέρει, τότε είναι στο όριο μεταξύ του 3ου και του 2ου γκρουπ δυναμικότητας (αν περάσουν όλοι οι ισχυροί θα βρεθεί στο 3ο...) στην κλήρωση που τα ακολουθήσει.

Τα γκρουπ δυναμικότητας εφόσον περάσουν οι ισχυροί κάθε ζευγαριού (υπάρχουν επίσης και οι ομάδες που θα βρεθούν εδώ εφόσον αποκλειστούν από στα play-offs του Champions League) έχουν ως εξής:

ΓΚΡΟΥΠ 1

Σεβίλλη
Αρσεναλ
Πόρτο
Ρόμα
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ντιναμό Κιέβου
Μπεσίκτας
Βασιλεία
Σπόρτινγκ Λισαβώνας
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Βόλφσμπουργκ
Λάτσιο

ΓΚΡΟΥΠ 2

Αϊντχόφεν
Κράσνονταρ
Σέλτικ
Κοπεγχάγη
Μπράγκα
Γάνδη
Γκλάντμπαχ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ
Λουντογκόρετς
ΑΠΟΕΛ
Λέγκια Βαρσωβίας
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης

ΓΚΡΟΥΠ 3

ΠΑΟΚ
Στεάουα
Σεντ Ετιέν
Καραμπάκ
Φέγενορντ
Χετάφε
Εσπανιόλ
Μάλμε
Παρτιζάν
Σταντάρ Λιέγης
Γουλβς
Ερυθρός Αστέρας

ΓΚΡΟΥΠ 4

AEK
Ρεν
Ρόζενμποργκ
Μπασάκσεχιρ
Αλκμααρ
Ολεκσάντρια
Ντουντελάνζ
Λίντσερ
Βόλφσμπεργκερ
Λουγκάνο
Σουντουβα
Κλουζ

Όλες οι ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας έχουν εξασφαλισμένες τις θέσεις τους στους ομίλους.

Συνολικά υπάρχουν 21 ομάδες που βρίσκονται ήδη εκεί και οι υπόλοιπες 27 θα βγουν από τα play-offs. Στο παράδειγμα που χρησιμοποιούμε παίρνουμε τις 21 ομάδες με τα υψηλότερο ranking στην UEFA που παίζουν στα play-offs του Europa League και τις 6 με το χαμηλότερο ranking από τα ζευγάρια στα play-off του Champions League.

Σε αυτήν την προσέγγιση ο ΠΑΟΚ εφόσον προκριθεί θα βρίσκεται πρώτος στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας ελπίζοντας σε κάποιους αποκλεισμούς ομάδων με καλύτερη βαθμολογία για να βρεθεί στο 2ο γκρουπ.

Ο Δικέφαλος ψάχνει μίνιμουμ έναν αποκλεισμό από 8 ομάδες.

Οι 8 αυτές ομάδες είναι οι:

Αιντχόφεν (παίζει με τον Απόλλωνα Λεμεσού)
Σέλτικ (παίζει με την ΑΪΚ Στοκχόλμης)
Κοπεγχάγη (παίζει με την Ρίγα)
Μπράγκα (παίζει με την Σπαρτάκ Μόσχας)
Γάνδη (παίζει με την Ριέκα)
Λουντογκόρετς (παίζει με την Μάριμπορ)
Λέγκια Βαρσοβίας (παίζει με την Ρέιντζερς)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης (παίζει με την Στρασμπούρ)

Για να ανέβει πιο σίγουρα στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας καλό θα ήταν να υπάρξουν 3-4 αποκλεισμοί ισχυρών στα παραπάνω ζευγάρια.

Κι αυτό διότι υπάρχει πιθανότητα ο Ερυθρός Αστέρας να αποκλείσει τη Γιουνγκ Μπόις στο Champions League και οι Ελβετοί με υψηλότερη βαθμολογία να πάρουν μια θέση στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Όπως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη Ρόζενμποργκ αν αποκλείσει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και με τη Λίντσερ αν αφήσει εκτός την Μπριζ.

Συνοψίζοντας εάν περάσει ο ΠΑΟΚ τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, μπορεί και με έναν αποκλεισμό από τα 8 παραπάνω ζευγάρια να βρεθεί στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και έτσι να έχει περισσότερες πιθανότητες για καλύτερη κλήρωση στους ομίλους. Όμως επειδή υπάρχουν και οι εκπλήξεις στο Champions League καλό θα ήταν να έρχονταν περισσότεροι αποκλεισμοί ομάδων με υψηλότερο ranking από τον Δικέφαλο για να βρεθεί ο ίδιος ψηλότερα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, αλλά εφόσον προκριθεί και αποκλειστούν κάποιες άλλες ομάδες με υψηλότερη βαθμολογία, τότε κι αυτή μπορεί να ανέβει στο 3ο γκρουπ.

Τέλος για τον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Εάν αποκλειστεί από την Κράσνονταρ τότε θα είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας των ομίλων του Europa League με την 11η καλύτερη βαθμολογία από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης. Αυτό δεν θ' αλλάξει ακόμα κι αν αποκλειστεί και ο Άγιαξ από τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε ακόμη...