«Θα μειωθούν οι ξένοι διαιτητές!»

Απο inpaok.com: Στο Καρπενήσι χτυπάει από χθες (14/8) το πρωί η καρδιά της ελληνικής διαιτησίας, όπου πραγματοποιείται το τετραήμερο σεμινάριο για τους ρέφερι και βοηθούς της Super League.
Πηγή: inpaok.com
«Θα μειωθούν οι ξένοι διαιτητές!»

Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε γραπτά τεστ και βίντεο κουίζ, ενώ σήμερα (15/8) θα γίνουν τα αγωνιστικά τεστ.

Στην ομιλία του ο Βίτορ Μέλο Περέιρα κάλεσε τους διαιτητές να είναι έτοιμοι για μία δύσκολη καλή χρονιά, καθώς όπως τόνισε οι ομάδες φέτος θα είναι καλύτερες. Παράλληλα ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής ανέφερε πως: «Οι ξένοι διαιτητές θα μειωθούν τη νέα σεζόν», κάτι που προφανώς άφησε ικανοποιημένους τους Έλληνες διαιτητές.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος εδώ και 1,5 χρόνο με ξένους διαιτητές, έχοντας 9 νίκες και 2 ισοπαλίες, κατακτώντας το περσινό νταμπλ και επίσης το Κύπελλο του 2018 (ήταν ο πρώτος αγώνας με ξένους ρέφερι τα τελευταία χρόνια)...

Από εκεί και πέρα ο Περέιρα ανακοίνωσε την αύξηση που θα έχουν οι βοηθοί και οι 4οι στην αμοιβή τους.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι η αμοιβή για τους βοηθούς αυξάνεται στο 50% της αμοιβής του πρώτου διαιτητή και για τους 4ους στο 25%, κάτι που θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες.

Αυτό σημαίνει πως ο πρώτος διαιτητής θα παίρνει 2.000 ευρώ μεικτά, οι βοηθοί από 1.000 ευρώ (μεικτά), όταν πριν λάμβαναν 534 ευρώ και ο 4ος θα παίρνει 500 ευρώ (από 400 που έπαιρνε πριν). Όσο για τον διαιτητή VAR θα παίρνει 1.000 ευρώ ανά αγώνα και ο βοηθός του 500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...