Ολλανδικός Τύπος: «Νόμιζες πως η UEFA έστειλε έναν άνθρωπο να περάσει τον Άγιαξ»!

Από sdna.gr : Και τελικά οι φωνές του ΠΑΟΚ κάθε άλλο παρά αβάσιμες ήταν! Την επομένη κιόλας του παιχνιδιού, και οι Ολλανδοί βλέπουν «σπρώξιμο» του Άγιαξ, καταρρίπτοντας ακόμη και την... ανθελληνική προπαγάνδα που είδε άριστη τη διαιτητή του Άγγλου.
Πηγή: sdna.gr
Ολλανδικός Τύπος: «Νόμιζες πως η UEFA έστειλε έναν άνθρωπο να περάσει τον Άγιαξ»!

Απίστευτη παραδοχή από τους Ολλανδούς για την... ώθηση που χρειαζόταν ο Άγιαξ για να προχωρήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το σχόλιο για τη διαιτησία του Άγγλου που φιλοξενείται στην Voetbalnieuws κάνει αίσθηση.

Μέχρι στιγμής οι Ολλανδοί καταγράφουν τις αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί τόσο από τον επίσημο ΠΑΟΚ όσο και από τον ελληνικό Τύπο με φόντο τη διαιτησία του Κρεγκ Πόουσον στην Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα. Ο Άγγλος βρίσκεται στο στόχαστρο με αφορμή τα τρία πέναλτι και γενικότερα τις διαιτητικές αποφάσεις που πήρε στη ρεβάνς των δύο ομάδων.

Οι φωνές από πλευράς ΠΑΟΚ φαίνεται πως βρίσκουν αποκούμπι και στον ολλανδικό Τύπο, με την Voetbalnieuws να φιλοξενεί την άποψη του αρχισυντάκτη της De Telegraaf, Valentine Driessen, ο οποίος υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται απόλυτα τη... φασαρία που προκλήθηκε γύρω από το εν λόγω παιχνίδι αλλά όπως σημείωσε ήταν κάτι που χρειαζόταν ο Άγιαξ!

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω άρθρο: «Ο Άγιαξ προκρίθηκε το βράδυ της Τρίτης, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 3-2. Η ομάδα από το Άμστερνταμ είχε μια... σκληρή μάχη με τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο αλλά μπόρεσε να επικρατήσει, χάρη σε δύο εύστοχα πέναλτι του Τάντιτς μεταξύ άλλων. Ο Valentine Driessen είδε ότι η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ είχε αξιοσημείωτο πρόβλημα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο διαιτητής Κρεγκ Πόουσον έδωσε τελικά τρία πέναλτι στον Άγιαξ, με τον Τάντιτς να ευστοχεί στα δύο. ΠΑΟΚ και ελληνικός Τύπος παραπονέθηκαν για το γεγονός πως ο Άγγλος δεν κράτησε περισσότερο χρόνο στις καθυστερήσεις μετά το 3-2 του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Driessen καταλαβαίνει απόλυτα το συναίσθημα που κυριαρχεί στην Ελλάδα...».

«Σχεδόν νόμιζες πως η UEFA είχε στείλει κάποιον για να πάει τον Άγιαξ στους oμίλους έτσι και αλλιώς», είπε ο υπεύθυνος των ποδοσφαιρικών θεμάτων στην Telegraaf, κλείνοντας το μάτι του στον συνάδελφο του, που κρατούσε την κάμερα. «Υπήρχαν πολλά που μπορούσαν να γίνουν, σχετικά με το γεγονός πως η ομάδα που έφτασε στους 4 του περσινού Champions League δεν θα κατέληγε στους ομίλους. Αυτός ο διαιτητής έδωσε τρία πέναλτι, αλλά αν το δεις, ήταν όλα δικαιολογημένα».

Σε ένα άλλο σημείο παραδέχεται πως: «Ο Άγιαξ χρειαζόταν την ώθηση» παρά το γεγονός πως: «Η ελληνική ομάδα δεν ήταν τόσο θυελλώδης. Φυσικά ήταν καλή, αλλά υπήρχαν κάποιες τρύπες στην ομάδα και αμυντικά ήταν ευάλωτοι. Ο Άγιαξ θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί αυτό. Είχαν μικρό έλεγχο στο παιχνίδι, αυτόν που είχαν στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου ματς».

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να παραδεχθεί πως το έργο του Άγιαξ πλέον, αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, θα είναι πιο εύκολο δεδομένου πως συναντούν στο δρόμο τους τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν θα είναι πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι οι Κύπριοι θα είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Αφού περάσαν από τους Έλληνες, τότε θα το κάνουν και με τους Κύπριους».

Διαβάστε ακόμη...