Facts & Figures για το AFC Ajax-ΠΑΟΚ

Από paokfc.gr : Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης κόντρα στον Άγιαξ για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League στη Johan Cruyff Arena.
Πηγή: paokfc.gr
Facts & Figures για το AFC Ajax-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ολλανδούς, πριν την σέντρα της αναμέτρησης.

# 5 αναμετρήσεις έχει δώσει ο ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League εκτός έδρας και ο απολογισμός του είναι τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα με 1-0 από την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ. Οι τέσσερις ισοπαλίες μάλιστα είναι όλες με σκορ 1-1, με τον Δικέφαλο να σκοράρει σε όλες τις έδρες εκτός από εκείνη της Μακάμπι.

#Απέναντι στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ έχει πάρει δύο ισοπαλίες με 1-1 και τις δύο φορές βέβαια ήταν στην πρώτη αναμέτρηση τους, ενώ τώρα θα γίνει η ρεβάνς των δύο ομάδων στην Ολλανδία. Αυτή είναι η τρίτη κόντρα τους για τα προκριματικά του Champions League και η έκτη φορά που ο Δικέφαλος αναζητά την πρόκριση του στους ομίλους της διοργάνωσης.

# Η πρώτη ήταν το 2004-05 με την Μακάμπι Τελ Αβίβ, η δεύτερη με τον Άγιαξ το 2010-11, η τρίτη το 2013-14 στον τρίτο προκριματικό με την Μέταλιστ και στη συνέχεια με την Σάλκε, ενώ το 2016-17 αντιμετώπισε πάλι τον Άγιαξ για τον τρίτο προκριματικό γύρο. Πέρσι (2018-19) ξεκίνησε με αντίπαλο την Βασιλεία, την οποία απέκλεισε με δύο νίκες, στη συνέχεια άφησε εκτός την Σπάρτακ Μόσχας, ενώ αποκλείστηκε από την Μπενφίκα.

# Συνολικά μετρά πλέον 17 αναμετρήσεις με απολογισμό τρεις νίκες, οκτώ ισοπαλίες και έξι ήττες. Μάλιστα οι τέσσερις από τις πέντε ισοπαλίες είναι μακριά από την Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει 23 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, με τον Πρίγιοβιτς να έχει τέσσερα και τους Βλάνταν Ίβιτς και Στέφανο Αθανασιάδη να έχουν από δύο. Στην λίστα των σκόρερ υπάρχουν ακόμη οι Νέτσιντ, Στοχ , Κατσουράνης, Γιασουμής, Βιεϊρίνια , Σαλπιγγίδης, Κάμπος, Πέλκας , Λημνιός , Κάνιας , Βαρέλα , Ελ Καντουρί , Ουάρντα . Από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα προστέθηκαν στην λίστα και οι Ακπόμ, Λέο Μάτος .

Διαβάστε ακόμη...