Ναι στις μετακινήσεις οπαδών!

Απο inpaok.com: Η βία στις αθλητικές εγκαταστάσεις ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (12/8) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Πηγή: inpaok.com
Ναι στις μετακινήσεις οπαδών!

Αυτό που προκύπτει είναι η κοινή βούληση για επιστροφή της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων και φυσικά η επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα.

Επίσης, γίνεται λόγος για «ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται». Ο λόγος γίνεται μεταξύ άλλων για τα διοικητικά πρόστιμα στις ΠΑΕ που είχαν «εφαρμοστεί» επί Κοντονή, όχι όμως και επί θητείας του Γιώργου Βασιλειάδη. «Ο,τι «θετικό» υπάρχει στους προηγούμενους νόμους (από το 99 έως σήμερα) και δεν εφαρμόζεται, θα ενεργοποιηθεί» ανέφεραν πηγές του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Από την Πολιτεία στέλνουν μήνυμα για «μηδενική ανοχή» σε όλα τα επίπεδα αλλά και για συμμόρφωση των παραγόντων.

Η ενημέρωση από τη ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

«Οι πρώτες συντονισμένες ενέργειες για το σχέδιο δράσεων «αντιμετώπιση της βίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στους περιβάλλοντες χώρους και συνέπειες των βιαιοπραγούντων» αναλύθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τους επιτελείς του.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της επιστροφής των οικογενειών και των φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά και η διόρθωση της στρέβλωσης, κατά τον Υφυπουργό Αθλητισμού, προκειμένου τα αθλητικά γεγονότα να διεξάγονται παρουσία οπαδών των διαγωνιζομένων ομάδων, μέσω οργανωμένων μετακινήσεων των φιλοξενουμένων.

Συμφωνήθηκε η εφαρμογή του δόγματος της μηδενικής ανοχής σε όλα τα επίπεδα, θέση άλλωστε που ο κ. Αυγενάκης είχε εκφράσει και στην πρόσφατη σύσκεψη με την ΕΠΟ, για τις τροποποιήσεις στους Πειθαρχικούς της Κανονισμούς.

Εκτιμήθηκε, επίσης, ότι βασικό ρόλο στο σχέδιο «ασφάλεια και καταπολέμηση της βίας» οφείλουν να παίξουν, δια της συμμόρφωσης, πρωτίστως οι παράγοντες, αλλά και μέρος των ΜΜΕ, που ενίοτε δυναμιτίζουν το κλίμα, με δηλώσεις και δημοσιεύματα, αντί να το αποφορτίζουν.

Επίκειται άμεση ενεργοποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, που σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται, καθώς και στοχευμένες παρεμβάσεις προς τη βελτίωσή του, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, πέραν εκείνης με τον Προστασίας του Πολίτη.

Την προσεχή Δευτέρα, 19 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη, ακόμα πιο ευρεία, σύσκεψη των συναρμοδίων κυβερνητικών φορέων, για την εξειδίκευση του περιγράμματος των δράσεων, οι οποίες θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από το Σάββατο 24 Αυγούστου, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΜΕ ΤΣΕΦΕΡΙΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Για την Τουρκία αναχωρεί σήμερα (13/8) ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα παρακολουθήσει στην Κωνσταντινούπολη, τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Τσέλσι, προσκεκλημένος του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Στο περιθώριο του τελικού θα έχει συνάντηση με το αφεντικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ενώ στην Τουρκία θα βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Τη σχετική πρόσκληση είχε μεταφέρει στον υφυπουργό Αθλητισμού, ο διευθυντής των εθνικών ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ, Ζόραν Λάκοβιτς, στη συνάντηση που είχαν στις 16 Ιουλίου, στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη...