Τα… τρία του Μάτος (videos)

Από inpaok.com : Δεν είναι το τυπικό δεξί μπακ, αφού η συχνή επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα προκαλεί έναν έξτρα «πονοκέφαλο» στις αντίπαλες άμυνες, δίνοντας σκορ κυρίως από στατικές φάσεις.
Πηγή: inpaok.com
Τα… τρία του Μάτος (videos)

Η ικανότητα του Λέο Μάτος μπροστά στην αντίπαλη εστία είναι πλέον γνωστή στην Ελλάδα, με τον Άγιαξ να παίρνει μια «γεύση» στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας, για τον τρίτο προκριματικό του Champions League.

O έμπειρος Βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός κέρδισε τους πάντες στον αέρα και με μια κεφαλιά- κανονιά, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ονάνα, που απλά μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Αυτό ήταν το γκολ νούμερο 22 για τον «loco», σε όλες τις διοργανώσεις, με την θητεία του στην Θεσσαλονίκη να είναι ήδη η πιο παραγωγική περίοδος της καριέρας του.

Παράλληλα, έχει μοιράσει 16 ασίστ, όσες δηλαδή είχε και στην Τσερνομόρετς και θέλει ακόμα μια για να γράψει νέο ιστορικό… υψηλό!

Από τα 22 του γκολ με τα «ασπρόμαυρα», τα περισσότερα έχουν επιτευχθεί εντός τον ελληνικών συνόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό κόντρα στον Άγιαξ ήταν μόλις το τρίτο του, αναφορικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Τα προηγούμενα δυο μάλιστα είχαν σημειωθεί πάλι σε προκριματικά, όμως του Europa League, όλα με τον ΠΑΟΚ, αφού νωρίτερα, σε 26 παιχνίδια με Τσερνομόρετς και Ντνιπρο, δεν είχε βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, σε παινχίδι των διοργανώσεων της UEFA,

Το πρώτο του τέρμα σε αυτές, ήρθε την σεζόν 2016-17 και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ντιναμό Τιφλίδας, στην Γεωργία, με τον Βραζιλιάνο μπακ να ανοίγει τον δρόμο για την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ με 0-3, γράφοντας το 0-1 στο 20′. .

Το επόμενο ήρθε στα προκριματικά της ερχόμενης περιόδου, σε μια σειρά που δεν κατέληξε καλά για τον Δικέφαλο.

Η Έστερσουντ «πάγωσε» την Τούμπα κάνοντας το 0-1 με τον Νούρι στο 21΄, και ο Μάτος έδωσε το σύνθημα… ανατροπής, ισοφαρίζοντας στο 38′, με τον ΠΑΟΚ τελικά να παίρνει την νίκη με 3-1.

Το γκολ κόντρα στον Άγιαξ την προηγούμενη Τρίτη (6/8) ήρθε, όπως και τα προηγούμενα δυο, με κεφαλιά, στην τρίτη ευρωπαϊκή και… προσωπική επιτυχία του Βραζιλιάνου.

Δείτε τα τρία γκολ:

Διαβάστε ακόμη...