Από εκεί που σταμάτησε ο «καυτός» Τσούμπα

Από paok24.com: Από την Άρσεναλ στον ΠΑΟΚ. Από την Αγγλία στην Ελλάδα. Η προσαρμογή δύσκολη, το πρώτο διάστημα ακόμη δυσκολότερο. Πίστεψε στον εαυτό του, έκανε και τους υπόλοιπους να πιστέψουν σε αυτόν και δικαιώθηκε.
Πηγή: paok24.com
Από εκεί που σταμάτησε ο «καυτός» Τσούμπα

Αν υπάρχει ένα ζωντανό παράδειγμα παίκτη που έβαλε το κεφάλι κάτω, έκανε υπομονή σε δύσκολες στιγμές κι έφτασε εκεί που ήθελε, αναμφίβολα αυτό είναι ο Τσούμπα Ακπόμ.

Στη... σκιά του Πρίγιοβιτς

Ήρθε στον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, ως μία λύση με φόντο το μέλλον, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τότε να αποτελεί το Νο1 στην επίθεση του "Δικεφάλου", χωρίς να αφήνει πολλά περιθώρια αμφιβολίας.

Ο Σέρβος ξεκίνησε τη χρονιά όντας σε εξαιρετική φόρμα και ο Ακπόμ από τη μεριά του, περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία του, μένοντας σε ορισμένα παιχνίδια εκτός αποστολής, ενώ στα περισσότερα ήταν στον πάγκο.

Όλα αυτά μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων. Ο Πρίγιοβιτς "μετακομίζει" στη Σαουδική Αραβία και κόντρα στις "φωνές" που επιμένουν για την απόκτηση ενός πρωτοκλασάτου φορ, στον ΠΑΟΚ παίρνουν την απόφαση να στηρίξουν τον Άγλλο.

Ο Ακπόμ γίνεται πλέον το Νο1, ενώ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ντύνεται στα "ασπρόμαυρα", με τα στοιχεία του πάντως να διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό από αυτά του Άγγλου.

Όταν γύρισε ο διακόπτης

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου του δίνει την ευκαιρία κι ο Ακπόμ την αρπάζει από τα μαλλιά. Σκοράρει, μοιράζει ασίστ, βλέπει να του ακυρώνουν πεντακάθαρα γκολ και συνεχίζει. Το φινάλε του πρωταθλήματος τον βρίσκει να σκοράρει στους Ζωσιμάδες, "κλειδώνοντας" το αήττητο του ΠΑΟΚ στη Super League, ενώ συνέχεια έχει ο τελικός.

Ο Πέλκας "σερβίρει", ο Άγγλος "οπλίζει" και ο ΠΑΟΚ κατακτά το νταμπλ με τη δική του σφραγίδα. Στο φινάλε "λυγίζει". Πέφτει στο έδαφος, ξεσπά σε κλάματα, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν σε μία μόνο χρονιά.

"Έκλαψα μετά τον αγώνα γιατί ήταν τόσο σημαντικό παιχνίδι, οπότε το να σκοράρω το νικητήριο γκολ του τελικού, μου προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση. Σαν τρενάκι σε λούνα παρκ, πάνω-κάτω! Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν έπαιζα, στο τέλος σκοράρω το νικητήριο γκολ στον τελικό του Κυπέλλου! Ήταν μία απρόβλεπτη σεζόν", παραδέχεται, μιλώντας στο πλαίσιο της τανίας του ΠΑΟΚ για την περσινή σεζόν και στις φράσεις αυτές, αποτυπώνονται στο 100% όλα όσα έζησε πέρυσι.

Από εκεί που σταμάτησε

Γκολ στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος, γκολ στον τελικό, γκολ και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν. Ο Άγγλος κάνει... ποδαρικό, σκοράρει κόντρα στον Άγιαξ και ξεκινάει τη χρονιά, όντας αρκετά... ορεξάτος.

Οι "σειρήνες" από την Αγγλία δεν αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους, αλλά ο Ακπόμ ξέρει καλά πως έχει ακόμη πολλά να δώσει στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα... Ο πήχης μπαίνει ψηλά, ο Άγγλος δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα κι υπόσχεται πολλά περισσότερα γκολ. Αν θα έρθει ένα ακόμη στο Άμστερνταμ; Θα το δούμε το βράδυ της Τρίτης.

Διαβάστε ακόμη...