Ο ΠΑΟΚ θα ζήσει και χωρίς τηλεοπτικά. Οι άλλοι;

Απο thessports.gr: Είναι εντυπωσιακό αυτό, που συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα. Έχει αναχθεί σε μείζον θέμα το τηλεοπτικό και η σχέση της ΕΡΤ με το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: thessports.gr
Ο ΠΑΟΚ θα ζήσει και χωρίς τηλεοπτικά. Οι άλλοι;

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται, η ΕΡΤ ΔΕΝ χρηματοδοτείται από το κράτος. Η ΕΡΤ χρηματοδοτείται από το ανταποδοτικό τέλος (συν τις διαφημίσεις της). Αυτά τα 36 ευρώ, που πληρώνει κάθε νοικοκυριό το χρόνο. Δεν επιβαρύνει, λοιπόν, τον περίφημο «δημόσιο κορβανά».

«Είναι πολλά τα λεφτά, που δίνει για το ποδόσφαιρο, υπέρογκο το ποσό, που θα έδινε στον ΠΑΟΚ», λένε.

Το 2009, που κυβερνούσε το ίδιο κόμμα, η ΕΡΤ έδωσε 8,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στον Ολυμπιακό. Με ποια μελέτη άραγε; Τότε τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ ήταν ένα «εύλογο» τίμημα, σήμερα τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, που θα έπαιρνε ο ΠΑΟΚ, είναι ένα υπέρογκο τίμημα. ΟΚ, το πιάσαμε!

Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί γίνεται αυτή την εποχή όλη αυτή η ιστορία, για να δαιμονοποιηθεί η μετάδοση αθλητικών γεγονότων από την ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει τηλεοπτικός χρόνος για να δείξει η ΕΡΤ όλα αυτά τα αθλητικά γεγονότα, που έχει πάρει», λένε.

Ναι, επειδή δεν υπάρχει τηλεοπτικός χρόνος, αγόρασε αυτή τη βδομάδα η ΕΡΤ τηλεοπτικό πρόγραμμα από τα κανάλια της Μίλαν, της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα, του Άγιαξ και πάει λέγοντας. Αφού δεν έχει τηλεοπτικό χρόνο, γιατί αγοράζει κι άλλο ποδόσφαιρο, έστω και φθηνά; Που θα το δείξει;

Ένας κακοπροαίρετος, βέβαια, θα έλεγε ότι όλη αυτή η ιστορία γίνεται γιατί είναι χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο ο ΠΑΟΚ. Κι αν ο ΠΑΟΚ είχε τηλεοπτικό συμβόλαιο, θα είχαν ήσυχο το κεφάλι τους και οι άλλες ομάδες. Αυτές που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ και δεν αγωνιούν μήπως το σπάσει με τις ρήτρες, που έχει, και μείνουν στον «άσο», ακόμη κι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, που περίμεναν να πάρουν 800.000 ευρώ εκάστη και τώρα κινδυνεύουν να τη βγάλουν με 250.000 ευρώ (κι αυτά πολλά είναι για το «προϊόν» τους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Σύμφωνα μ΄ αυτή την εκτίμηση των... κακοπροαίρετων, λοιπόν, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι οι περίφημες «παράπλευρες απώλειες», προκειμένου να μην πάρει το τηλεοπτικό συμβόλαιο, που είχε συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τους... κακοπροαίρετους- είναι ο στόχος της νέας τάξης πραγμάτων.

Αυτά βέβαια, δεν μπορούν να αποδειχτούν. Αυτά είναι μόνο εκτιμήσεις των... κακοπροαίρετων.

Εμείς δεχόμαστε αυτό, που προσπαθούν να μας πουν. Ότι τα κίνητρα είναι αγαθά. Τους ενδιαφέρει το καλό της ΕΡΤ.

Κάποιοι, βέβαια, πανηγυρίζουν που ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει τηλεοπτικό συμβόλαιο, αλλά ούτε μ΄ αυτό είναι το θέμα μας.

Το θέμα μας είναι ένα, το οποίο όλοι τους, θέλουν να αγνοούν.

Ο ΠΑΟΚ θα ζήσει και χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν εξαρτάται απ΄ αυτά τα 6-7 εκατομμύρια. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ δεν πρόκειται να ζήσουν χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Στην τρύπα, που φαίνεται πως έσκαψαν στον ΠΑΟΚ, θα πέσουν όλοι οι άλλοι, εκτός του ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...