Παίζει “δυνατά” του Μπλάνκο

Απο sfina.gr: Με την παραχώρηση του Πέδρο Ενρίκε στην Καϊσερισπόρ άδειασε θέση ξένου και άνοιξε ο δρόμος για την απόκτηση του 28χρονου πανύψηλου Αργεντινού επιθετικού της Σαχτάρ, Γκουστάβο Μπλάνκο.
Πηγή: sfina.gr
Παίζει “δυνατά” του Μπλάνκο

Το όνομα του Μπλάνκο παίζει «δυνατά» και βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των επιθετικών που βρίσκονται στο στόχαστρο.

Ο ΠΑΟΚ έχει αυτή την στιγμή τέσσερις ξένους άνω των 23 ετών (Μάτος, Μαουρίσιο, Εσίτι και Ροντρίγκο) και με βάση τον κανονισμό δικαιούται πέντε, άρα, μένει μία θέση κενή. Πλην τούτου, με την αποχώρηση του Ενρίκε μειώνεται και κατά ένα συμβόλαιο το μπάτζετ και δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασής του με έναν νεοαποκτηθέντα.

Η οικογένεια Σαββίδη έχει διασυνδέσεις στις γειτονικές με την Ρωσία χώρες, κάτι που διευκολύνει την περίπτωση απόκτησης του Μπλάνκο από την Σαχτάρ. Ο Αργεντινός φορ δεσμεύεται με άλλο έναν χρόνο συμβόλαιο και η συζήτηση γίνεται για να δοθεί δανεικός με ρήτρα αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, ή ακόμα και με αγορά, εάν είναι λογικές οι απαιτήσεις των Ουκρανών.

Μετά την ρεβάνς με τον Άγιαξ, για ευνόητους λόγους, αναμένεται να προχωρήσει το θέμα, αφού στον Δικέφαλο του Βορρά κρίνουν πως είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός φορ περιοχής. Υπό την έννοια, ότι ο Τσούμπα Άκπομ δεν μπορεί να βγάλει όλα τα ματς και ο Κάρολ Σφιντέρσκι με τον Αντώνη Γαϊτανίδη θεωρούνται περιφερειακοί επιθετικοί.

Θυμίζουμε, πως ο Μπλάνκο ήταν δανεικός πέρυσι στην Μάλαγα έχοντας 41 συμμετοχές και εννιά γκολ στην «σεκούντα ντιβιζιόν».

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Άρσεναλ Σαραντί και φόρεσε τις φανέλες της ρωσικής Ανζί, της Βιντάντ Καζαμπλάνκα από το Μαρόκο, της σουηδικής Ασιρίσκα και της ουκρανικής Καρπάτι Λβιβ πριν πάει το 2017 Σαχτάρ, όπου δεν κατάφερε να πάρει θέση βασικού.

Σκέψεις και για αριστερό μπακ

Σκέψεις υπάρχουν και για την απόκτηση αριστερού μπακ. Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις. Υπάρχει ακόμα χρόνος, πάντως, αφού οι μεταγραφές τελειώνουν στις 31 Αυγούστου και ο ΠΑΟΚ περιμένει απαντήσεις σε προτάσεις που έχει κάνει σε στόχους για την θέση του αριστερού οπισθοφύλακα.

Διαβάστε ακόμη...