Φοροελάφρυνση-ανάσα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπόσχεται η κυβέρνηση!

Από sdna.gr: Μία από τις μεγαλύτερες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε ότι αφορά τις ελληνικές με τις ξένες ομάδες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, δημιουργείται από τον διαφορετικό φορολογικό συντελεστή ανάμεσα σε κάθε χώρα.
Πηγή: sdna.gr
Φοροελάφρυνση-ανάσα σε ΠΑΕ και ΚΑΕ υπόσχεται η κυβέρνηση!

Στην Ελλάδα η δυσβάσταχτη φορολογία του 45% (επί των μεικτών απολαβών) καθιστά την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ σε διεθνές επίπεδο σχεδόν αδύνατη, ειδικά σε σύγκριση με χώρες όπως η Τουρκία και η Ρωσία, όπου οι ο συντελεστής είναι δύο και τρεις φορές μικρότερος.

Αυτό φαίνεται ότι πάει να αλλάξει. Ένα από τα θέματα που τέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ήταν η μείωση της φορολόγησης των ΠΑΕ, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης του «προϊόντος». Μερικές ώρες αργότερα και από την συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά προκύπτει η πρόθεση της κυβέρνησης να κάνει πράξη το διαχρονικό αυτό αίτημα των ελληνικών ΠΑΕ και ΚΑΕ για ελάφρυνση της φορολογίας που υφίστανται.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συζήτησης, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι η ατζέντα επικεντρώθηκε σε έξι σημεία, ένα εκ των οποίων είναι τα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητικών σωματείων της χώρας.

Είναι η πρώτη φορά που ανοίγει από επίσημα κυβερνητικά χείλη το θέμα φοροελάφρυνσης των αθλητικών σωματείων, κάτι που αν γίνει τελικά πράξη, αλλάζει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα για ΠΑΕ και ΚΑΕ, αφού με λιγότερες φορολογικές εισφορές θα είναι σε θέση πια να προσφέρουν δελεαστικότερα συμβόλαιο και περισσότερα χρήματα, ώστε να δελεάσουν παίκτες πρώτης γραμμής και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο.

Διαβάστε ακόμη...