Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League

Από sdna.gr: Τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα σε Σλόβαν Μπρατισλάβας και Ντάνταλκ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα Play Off των προκριματικών του Europa League, αν αποκλειστέι από τον Άγιαξ.
Πηγή: sdna.gr
Τα προφίλ των υποψήφιων αντιπάλων του ΠΑΟΚ στο Europa League

Η Σλοβάκοι και οι Ιρλανδοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, αφού αποκλείστηκαν στον δεύτερο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το προφίλ της Σλόβαν Μπρατισλάβας

Η Σλόβαν ιδρύθηκε το 1919 είναι απο τις πλέον πετυχημένες και δημοφιλείς ομάδες στην Σλοβακία αλλά και στην Τσεχοσλοβακία πριν την διαίρεση των δύο κρατών. Είναι η μόνη ομάδα στην χώρα της που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1969 κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα στην Βασιλεία με 3-2. Την περσινή σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Σλοβακίας μετά από πέντε χρόνια... ανομβρίας.

Ο προπονητής

Ο 39χρονος Γιαν Κόζακ εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή από τις 23 Ιουλίου, αφού μετά την αποτυχία της Σλόβαν να περάσει στον δεύτερο γύρο των προκριματικών του Champions League, οδήγησε στην λύση της συνεργασίας με τον Μάρτιν Σεβέλα.

Το αστέρι

Ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Σλόβαν είναι ο 25χρονος Σλοβένος επιθετικός Άντραζ Σπόραρ, που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό του συλλόγου από την Μπρατισλάβα.

Το γήπεδο

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας αγωνίζεται στο νεόκτιστο στάδιο Τεχέλνε Πολ το οποίο αριθμεί 22,500 θέσεις.

Το προφίλ της Ντάνταλκ

Η Νταντάλκ εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της Ιρλανδίας. Ιδρύθηκε το 1903 και είναι η δεύτερη πιο πετυχημένη ομάδα, όσο αφορά τις κατακτήσεις τροπαίων, στην Ιρλανδία. Χρώματα της ομάδας είναι το άσπρο και το μαύρο. Γήπεδο της είναι το Όριελ Παρκ χωρητικότητας 4.500 θεατών.

Ο προπονητής

O 43χρονος Βίνι Περθ, βρίσκεται στον πάγκο της Ντάνταλκ από τον Ιανουάριο του 2019, οδηγώντας τον ιρλανδικό σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το αστέρι

Ο 25χρονος Σιν Μάρεϊ, αποτελεί τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Ντάνταλκ, αφού από τα πόδια του παιρνούν πολλές από τις ενέργειες των Ιρλανδών, με τον νεαρό χαφ να μετράει σε 19 εμφανίσεις τρία γκολ και μια ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...