Όλος ο δρόμος της Ευρώπης

Από forza: Τη Δευτέρα κληρώνει η ΟΥΕΦΑ και η FORZA αναλύει όλα τα ενδεχόμενα, που υπάρχουν για τον ΠΑΟΚ
Πηγή: forza
Όλος ο δρόμος της Ευρώπης

Tο βράδυ της Τρίτης ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άγιαξ στην Τούμπα, στην πρώτη μάχη για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες του 3ου γύρου, οι ομάδες θα ξέρουν τι τους περιμένει στον 4ο...

Τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι θα γίνει στη Νιόν της Δευτέρας η κλήρωση για τον 4ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ κι εκεί το ζευγάρι ΠΑΟΚ ή Άγιαξ, θα είναι φυσικά στο γκρουπ των ισχυρών.

Από την κλήρωση θα προκύψουν τέσσερα ζευγάρια, που θα διεκδικήσουν τα τέσσερα εισιτήρια του μονοπατιού των πρωταθλητών για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει, δεν μπορεί να κληρωθεί με Κοπεγχάγη (ή Ερυθρό Αστέρα), Σέλτικ (ή Κλουζ) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ή Φερεντσβάρος), που είναι επίσης στο γκρουπ των ισχυρών και θα βρει μπροστά του έναν αντίπαλο στα μέτρα του, από το γκρουπ των αδυνάτων.

Στους πιθανούς αντίπαλους του ΠΑΟΚ θα είναι η Σλάβια Πράγας, μέχρι πρότινος ομάδα του Στοχ, η Γιούνγκ Μπόις Βέρνης (και οι δύο, μπαίνουν στον 4ο προκριματικό) και οι νικητές των ζευγαριών ΑΠΟΕΛ – Καραμπάχ και Ρόζενμποργκ – Μάριμπορ.

Οι αγώνες του 4ου προκριματικού θα γίνουν στις 20-21 και 27-28 Αυγούστου.

Εφόσον αποκλείσει τον Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ σιγουρεύει την ευρωπαϊκή του παρουσία μέχρι τον Δεκέμβριο, καθώς ακόμη κι αν αποκλειστεί στον 4ο προκριματικό, θα πάει απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η πρόκριση επί του Άγιαξ και η συμμετοχή στον 4ο προκριματικό φέρνει στον ΠΑΟΚ εγγυημένα 9 εκατομμύρια ευρώ. Είναι τα 5.000.000 ευρώ, που παίρνει ο ηττημένος του 4ου γύρου, συν τα άλλα 4.000.000 ευρώ του ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ (2.9200.000 ευρώ το μπόνους συν περίπου 1.000.000 ευρώ με βάση την κατάταξη του ΠΑΟΚ).

Η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φέρνει στον ΠΑΟΚ 15.250.000 ευρώ μπόνους συμμετοχής, συν τουλάχιστο 4.500.000 ευρώ από την κατάταξη του ΠΑΟΚ, συν το μάρκετ πουλ (100% αν περάσει μόνο ο ΠΑΟΚ, 55% αν περάσει κι ο Ολυμπιακός).

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ

Τη Δευτέρα στις 2.30μμ (ώρα Ελλάδας) θα γίνει και η κλήρωση του 4ου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ηττημένος του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Άγιαξ θα μπει σ΄ αυτή την κλήρωση, αλλά δεν θα κληρωθεί με κάποια από τις ομάδες, που συμμετέχουν ήδη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι πρωταθλητές που αποκλείονται από το Τσάμπιονς Λιγκ και πέφτουν στο Γιουρόπα Λιγκ, παίζουν αναμεταξύ τους και δεν μπαίνουν στον ίδιο... κουβά με τις ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ηττημένος του ΠΑΟΚ – Άγιαξ θα κληρωθεί με κάποιον πρωταθλητή, που αποκλείστηκε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το απόγευμα της Παρασκευής έγινε ήδη ο διαχωρισμός των γκρουπ και ο ηττημένος του ΠΑΟΚ – Αγιαξ, μπήκε στο δεύτερο γκρουπ της κλήρωσης.

Σε κάθε γκρουπ υπάρχουν τρεις ισχυροί και πέντε αδύναμοι. Αφού κληρωθούν τα τρία ζευγάρια, το τελευταίο ζευγάρι θα συνθέσουν οι δύο εναπομείναντες αδύναμοι.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους τους νικητές των αγώνων του 3ου προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ : Σουτιέσκα – Λίνφιλντ, Λουντογκόρετς – TNS, Σαράγεβο – ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Αστάνα – Βαλέτα και Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ντάνταλκ.

Καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μία κλήρωση, που κρύβει τις δικές της παγίδες, με αρκετές αξιόλογες ομάδες, όπως η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ή η Λουντογκόρετς ή η Αστάνα, να είναι πιθανόν να βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...