ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Σώζει (πάλι), αλλά αυτή την φορά όχι τους υπεύθυνους του ναυαγίου

Απο basketplus.gr: Ο Ιβάν Σαββίδης καλείται να (ξανα)σώσει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Για την ίδια την επιβίωση της ομάδας, για το γόητρο του συλλόγου, για το θυμικό αυτών των λίγων φίλων του μπασκετικού Δικεφάλου. Όχι όμως για να σωθούν αυτοί που οδήγησαν άμεσα ή έμμεσα εδώ το καράβι.
Πηγή: basketplus.gr
ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Σώζει (πάλι), αλλά αυτή την φορά όχι τους υπεύθυνους του ναυαγίου

Σωτηρία... αλλά χωρίς αυτούς, υπηρεσία θα προσφέρουν αν μείνουν μακριά. Και δεν είναι μόνο ευθύνη του Μπάνε Πρέλεβιτς. Όχι στα εύκολα θύματα, όσο και αν για τον "Τίγρη" το παραγοντικό κάδρο έσπασε μια και καλή με όσα έκανε την τελευταία διετία, ειδικά όντας ο μοναδικός επικεφαλής τμήματος του ΠΑΟΚ που κατόρθωσε να παγώσει τον Ιβάν Σαββίδη, αυτόν που στήριξε για να είναι όλοι αυτοί πρόεδροι, τεχνικοί διευθυντές, βοηθοί, μάνατζερς στον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο για μια 6ετία ήταν ο κορυφαίος πρόεδρος-εξυγιαντής στην ιστορία του ΠΑΟΚτσήδικου μπάσκετ, άσχετα από τις άλλες στρατηγικές αστοχίες του... Το πως λειτούργησε με αλλαγή φιλοσοφίας αυτά τα δύο χρόνια (με αμέριστη στήριξη και ώθηση από Σταυρόπουλο, Ζουρνατσίδη και σιωπηρό μεγαλομέτοχο του 51% και ΑΣ), που όλως τυχαίως συνέπεσε με την αλλαγή τεχνικής ηγεσίας (επιβεβλημένη αγωνιστικά...), είναι κάτι που ο ίδιος πρέπει να εξηγήσει. Και όχι με φτηνές δικαιολογίες του τύπου... "Δυνάμωσε το Λαύριο, ο Ήφαιστος, ο Προμηθέας και η... Ασπροκλησιά".

Το αύριο... Μέχρι Δευτέρα - Τρίτη οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ υπολογίζουν οτι θα έχουν κάνει ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εδώ και 10 μέρες έχει στα χέρια του το "προσχέδιο αναγκών" της ομάδας, δημιουργία των όσων τώρα τρέχουν το κλαμπ. Μετάφραση... 1.3-1.5 εκ. ευρώ από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ με τα έσοδα που μπορούν να φτάσουν τα 900 χιλ. ευρώ και... αξιοπρέπεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Το ότι 1η Αυγούστου του 2020 το σκηνικό θα είναι ίδιο για την ώρα δεν μπορεί να απασχολεί κανέναν. Άλλωστε αν επικρατήσει το απευκταίο σενάριο αδιαφορίας του Ιβάν (δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις) απλά ο ΠΑΟΚ δεν θα φτάσει στο ίδιο σημείο, αφού θα είναι στην Β Εθνική. Προφανώς μόλις ένας δύο από τους τωρινούς θα είναι και τότε κοντά στην ομάδα. Οι άλλοι... ελαφρά πηδηματάκια, δεν θα έχει φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ταξιδάκια και ό,τι άλλη αβάντα υπάρχει.

Που βρίσκεται η ΚΑΕ οικονομικά το καλοκαίρι του 2019; Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για σχεδόν 3.2-3.3 εκ. ευρώ χρέη, συν 1.8-1.9 εκ. ευρώ το δάνειο του Σαββίδη... Από αυτά το 1.5 εκ. ευρώ. αφορά οφειλές στο δημόσιο και γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί στις 120 δόσεις. Γύρω στο ένα εκ. ευρώ αφορά χρέος σε πιστωτές και χοντρικά τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με παίκτες και προπονητές από την περίοδο 2017-18 και μετά. Μόνο οι Παπαθεοδώρου, Ζάρας, Χρυσικόπουλος, Τσόχλας ξεπερνούν τις 200 χιλ. ευρώ. Σταφ, ξένοι παίκτες, οι υπόλοιποι Έλληνες και το γλυκό δένει. Απαραίτητο ένα ποσό 300 χιλιάδων άμεσα για προκαταβολές διακανονισμών, ενημερότητες και εξασφάληση πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Η αλήθεια είναι οτι οι τρεις του νυν αλλά προσωρινού ΔΣ κάνουν δουλειά για να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα (ειδικά στο χορηγικό κομμάτι, σε πρακτικά ζητήματα καθημερινότητας, ακόμα και στο καλοκαιρινό δοσολόγιο), βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με Γιώργο Λυσσαρίδη, Φραγκούλη Φράγκο, ενώ μέχρι και λίστες με υποψήφιους προπονητές (6-7 Έλληνες, ξένοι) και παίκτες έχουν δημιουργηθεί. "Εφόσον όλα πάνε καλά, θα δημιουργηθεί γρήγορα η νέα ομάδα" έλεγαν άνθρωποι του κλαμπ, που έχουν βασικό μέλλημα (εφόσον υπάρξουν κακά νέα από... ΠΑΕ), να τακτοποιήσουν τα τρία συμβόλαια (Μαργαρίτης, Λίνος, Σχίζας), ακόμα και με προτάσεις ανανέωσης.

Διαβάστε ακόμη...