«Να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο»

Από inpaok.com:Κόντρα στους... πανηγυρισμούς περί «νίκης Αυγενάκη», ο εκπρόσωπος των διεθνών συνομοσπονδιών, Χέρμπερτ Χούμπελ ήταν απόλυτος για την αναβολή στην έγκριση του νέου Πειθαρχικού Κώδικα, τονίζοντας ότι αποτελεί απόφαση της UEFA. «Το αυτοδιοίκητο πρέπει να διασφαλιστεί», ξεκαθάρισε!
Πηγή: inpaok.com
«Να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητο»

Μπορεί η απόφαση για αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα να έδωσε το έναυσμα σε ορισμένους για... πανηγυρισμούς, κάνοντας λόγο περί «νίκης» του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη λόγω της επικοινωνίας που είχε προηγουμένως -σε αυστηρό τόνο- με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, ο Χέρμπερτ Χούμπελ ωστόσο έβαλε τα πράγματα σε μία εντελώς διαφορετική βάση στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο εκπρόσωπος των διεθνών συνομοσπονδιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ξεκαθάρισε ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί «ισχυρή σύσταση της UEFA», τόνισε με απόλυτο τρόπο πως: «το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλιστεί και είναι αδιαμφισβήτητο»

«Η αναβολή της έγκρισης του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών αποτελεί απόφαση της FIFA, καθώς οι κανονισμοί θα απαιτήσουν περαιτέρω συζήτηση μεταξύ FIFA, FIFPro, Ε.Π.Ο., Super League 1, Super League 2 και Π.Σ.Α.Π.», ανέφερε αρχικά ο Αυστριακός παράγοντας και πρόσθεσε:

«Η απόφαση για την αναβολή της έγκρισης των πειθαρχικών κανονισμών αποτελεί ισχυρή σύσταση της UEFA, δεδομένου ότι υφίστανται ορισμένα ανοικτά ζητήματα μεταξύ της UEFA και της Ε.Π.Ο. Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου πρέπει να διασφαλιστεί και είναι αδιαμφισβήτητο ότι όλοι οι κανονισμοί της Ε.Π.Ο. εμπίπτουν καθαρά και αποκλειστικά στην ευθύνη της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...