«Είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα!»

Από inpaok.com: Ο διεθνής στόπερ του Δικεφάλου από το Κάπο Βέρντε έκανε το σχόλιο του για την κλήρωση με τον Άγιαξ, ενώ αναφέρθηκε και στην αιφνίδια φυγή του Ράζβαν Λουτσέσκου.
Πηγή: inpaok.com
«Είμαστε οι καλύτεροι στην Ελλάδα!»

Επίσης, ανέλυσε τις διαφορές που θα έχει ο φετινός ΠΑΟΚ με τον περσινό, ενώ αναφέρθηκε και στο πλάνο του Δικεφάλου για τις μεγάλες μάχες με τον Αίαντα για τα προκριματικά του Champions League.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θέλω το σχόλιο σου για την κλήρωση με τον Άγιαξ. Ήταν ο πιο ισχυρός αντίπαλος στην κλήρωση και ήρθε πάνω στον ΠΑΟΚ.

«Αυτή είναι η κλήρωση και πρέπει να τη δεχτούμε. Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι. Ακόμα και να μας ερχόταν κάποια άλλη ομάδα θα ήταν δύσκολο. Όλοι παλεύουν για να μπουν στους ομίλους. Φυσικά, ο Άγιαξ είναι ο πιο ισχυρός αντίπαλος που μπορούσε να μας τύχει, αλλά θα παλέψουμε. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και θα δουλέψουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Θα παλέψουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ναι ο Άγιαξ είναι το φαβορί, αλλά έχουμε τις πιθανότητες μας και εμείς. Όποιος δεν πιστεύει ότι έχουμε πιθανότητες να μην έρθει στην Τούμπα γιατί θα μας δώσει κακή ενέργεια. Όσους πιστεύουν σε εμάς όμως, ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο. Θα χρειαστούμε όλη την υποστήριξη του κόσμου σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει όλοι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε τον Άγιαξ στα μάτια!»

Πώς αντέδρασε η οικογένεια σου όταν τους ανακοίνωσες πώς θα ανανεώσεις με τον ΠΑΟΚ;

«Όταν τους είπα ότι ανανέωσα με τον ΠΑΟΚ η οικογένεια μου δεν το πίστευε! Με ανάγκασα να τους στείλω φωτογραφίες από την υπογραφή για να με πιστέψουν. Μόλις είδαν τη φωτογραφία τρελάθηκαν! Με έπαιρναν τηλέφωνο οι γιοι μου και μου έλεγαν ευχαριστούμε μπαμπά! Ήταν διακοπές και ζήτησαν να έρθουν πίσω στη Θεσσαλονίκη γιατί ήδη τους είχε λείψει. Όταν είναι χαρούμενη η οικογένεια μου είμαι και εγώ. Είμαι περήφανος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου. Ο Αντρέ ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ανανέωση μου. Είχα πάει στην Τούμπα για να αγοράσω κάποιες φανέλες για φίλους. Τον είδα εκεί, μιλήσαμε και με ρώτησε αν είμαι σίγουρος για αυτό που πάω να κάνω. Αυτός ήταν που τηλεφώνησε στην οικογένεια Σαββίδη και τελικά όλα άλλαξαν. Ρόλο στην παραμονή μου έπαιξε και ο προπονητής της Κ11 του ΠΑΟΚ, ο Αντρέας. Κατάφερε να βάλει στο μυαλό του γιου μου πως ο ΠΑΟΚ είναι η ιδανική ομάδα για εμένα. Όταν πήγαμε στην Πολωνία έκανε το γιο μου αρχηγό, είδα τα υπόλοιπα παιδιά να κλαίνε που τον αποχαιρετούσαν και μέσα μου κάτι άρχισε να αλλάζει. Τελικά είμαι εδώ και ανυπομονώ να κερδίσουμε και άλλους τίτλους τα επόμενα τρία χρόνια».

Όλοι γνωρίζουν πώς με τον Λουτσέσκου είχατε μια πολύ καλή σχέση. Πώς ένιωσες όταν άκουσες από τα χείλη του ότι φεύγει;

«Σοκαρίστηκα από την απόφαση του Λουτσέσκου. Ένιωσα σα να μου έδωσαν μια γροθιά στο στομάχι. Δεν περίμενα να φύγει. Πρέπει να δεχτούμε την απόφαση του και πρέπει να τον σεβόμαστε για όσα πέτυχε με τον ΠΑΟΚ. Με αυτόν βελτιωθήκαμε πολύ και μάθαμε πολύ. Όλοι ξέρουν πόσο τον αγαπούσα και σίγουρα θα τον έχω στην καρδιά μου για πάντα».

Επίσης έφυγαν και οι φίλοι σου Σάκχοφ και Κάνιας

«Με τους Σάχοφ και Κάνιας ήμαστε πάντα μαζί. Πριν από τους αγώνες πίναμε καφέ και μιλούσαμε για ώρες. Έχασα από κοντά μου δύο πολύ καλούς μου φίλους. Αυτό όμως είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή. Τους εύχομαι τα καλύτερα και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει με τις νέες τους ομάδες».

Ποιες οι διαφορές στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε σχέση με πέρυσι;

«Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι όταν έχουμε εμείς τη μπάλα. Όταν δεν έχουμε τη μπάλα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Όταν έχουμε τη μπάλα πρέπει να κάνουμε άλλες κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Μαθαίνουμε τη νέα τακτική και όταν θα παίξουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι όλοι θα δουν έναν νέο ΠΑΟΚ».

Πώς είναι ο Αμπέλ Φερέιρα εκτός γηπέδου;

«Δεν μπορώ να πω ότι τον ξέρουμε και ότι τον έχουμε μάθει 100%. Σε δύο βδομάδες δεν μπορείς να μάθεις έναν άνθρωπο. Πρέπει να τον μάθουμε και να μας μάθει. Από ότι βλέπω όμως είναι ένας καλός άνθρωπος και ένα καλός προπονητής. Έπαιζε ποδόσφαιρο, οπότε μας καταλαβαίνει και αυτό είναι καλό».

Στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ, που ήταν το πιο δυνατό φιλικό του 2ου σταδίου της προετοιμασίας, είδαμε τον ΠΑΟΚ να περιμένει πίσω και στη συνέχεια να χτυπά στην κόντρα. Αυτό είναι ένα πλάνο που ίσως το δουλεύεται και για τα ματς με τον Άγιαξ;

«Νομίζω πως ναι. Σε κάποια παιχνίδια θα πιέζουμε ψηλά, σε κάποια άλλη θα χρειαστεί να εφαρμόσουμε το πλάνο που λες. Ξέρουμε ότι ο Άγιαξ θέλει τη μπάλα στα πόδια του και του αρέσει να πιέζει τον αντίπαλο. Νομίζω ότι θα δείτε τον ΠΑΟΚ να παίζει έτσι μόνο σε ομάδες τύπου Άγιαξ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί κανείς να μας βάλει τόση πίεση, κάτι που το είδαμε και πέρυσι. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε τέλειοι και όταν δεν έχουμε την μπάλα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρει τι να κάνεις στο γήπεδο όταν δεν έχει της μπάλα».

Εσύ και ο Κρέσπο είστε το καλύτερο δίδυμο στόπερ στην Ελλάδα. Θεωρείς ότι χρειάζεστε βελτίωση;

Αν βάλουμε στο μυαλό μας ότι δεν έχουμε κάτι να βελτιώσουμε τότε θα βρεθούμε στον πάγκο. Με τον Αμπέλ ήδη μαθαίνουμε να παίζουμε τριάδα. Εγώ σε τριάδα δεν είχα ξαναπαίξει ποτέ. Πλέον όμως μαθαίνω να το κάνω. Είναι φοβερό για εμένα να μαθαίνω νέα πράγματα. Θέλω να μαθαίνω νέα πράγματα για να γίνω τέλειος.

Τι είναι ο Μαουρίσιο για εσένα;

Ο Μαουρίσιο είναι κάτι παραπάνω από αδερφός για έμενα. Μαζί έχουμε γελάσει, έχουμε κλάψει, έχουμε πανηγυρίσει τίτλους! Είναι η καλύτερη προσωπικότητα στον ΠΑΟΚ. Πέρυσι με πίεζε αυτός να ανανεώσω, τώρα είναι σειρά μου να τον πιέσω να ανανεώσει με τον ΠΑΟΚ γιατί τελειώνει το συμβόλαιο του. Πρέπει να μείνει γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς.

Μπορείς να ιεραρχήσεις του φετινούς στόχους του ΠΑΟΚ;

Θέλουμε να μπούμε στους ομίλους του Champions League. Νιώθω άσχημα που ο ΠΑΟΚ όλα αυτά τα χρόνια δεν τα κατάφερε. Έχουμε την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, τους καλύτερους παίκτες και τον καλύτερο προπονητή και μας αξίζει να είμαστε εκεί. Θέλουμε ξανά το πρωτάθλημα, σίγουρα θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε το περσινό κατόρθωμα που δεν ηττηθήκαμε από κανέναν και φυσικά θέλουμε ξανά το Κύπελλο.

Διαβάστε ακόμη...