Με στόχο (ξανά) την παραμονή!

Από paok24.com:Το σημερινό φιλικό με τη Φορτούνα Σιτάρντ στο γήπεδο της ολλανδικής ομάδας, σηματοδοτεί το τέλος της προετοιμασίας του Δικεφάλου στην Ολλανδία.
Πηγή: paok24.com
Με στόχο (ξανά) την παραμονή!


Ωστόσο, σηματοδοτεί και το τέλος της προετοιμασίας της πρώην ομάδας του Λάζαρου Λάμπρου, καθώς την Κυριακή 4 Αυγούστου η Φορτούνα καλείται να αγωνιστεί στην έδρα της Άλκμααρ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φετινής Eredivisie.

Μέχρι στιγμής πάντως, η Φορτούνα τα έχει πάει περίφημα στα φιλικά της, μετρώντας τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Σιτάρντ κέρδισε την ομώνυμη ομάδα με 7-3 στις 26 Ιουνίου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα συνέτριψε τον Άρη με σκορ 5-1. Στις 13 Ιουλίου δε, η Φορτούνα επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 1-0, ενώ την περασμένη Τρίτη επικράτησε της Μέερσεν με σκορ 8-1.

Έχοντας επιστρέψει πέρσι στην μεγάλη κατηγορία της Ολλανδίας μετά από 38 χρόνια, η Φορτούνα κατάφερε να... σώσει την παρτίδα τερματίζοντας στην 15η θέση, παίρνοντας τεράστιες βοήθειες από τον Λάζαρο Λάμπρου ο οποίος πέτυχε 7 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος. Σε ότι αφορά τον φετινό στόχο της; Ο ίδιος. Η παραμονή στην Eredivisie.

Με τον 55χρονο Ολλανδό προπονητή Ρενέ Έιρε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στο τιμόνι του, ο σύλλογος του Σιτάρντ "αποχαιρέτησε" ούτε λίγο ούτε πολύ 18 ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της περσινής σεζόν έως τώρα, ενώ πρόσθεσε 15 στο ρόστερ της (πέντε ελεύθερους, τέσσερις δανεικούς, τέσσερις που παραχώρησε πέρσι δανεικούς και δύο από τη δεύτερη ομάδα της, ο ένας εκ των δύo o 19χρονος ομογενής μέσος Δημήτρης Ιωαννίδης).

Βλέποντας κανείς το ρόστερ της Φορτούνα, αντιλαμβάνεται εύκολα πως απουσιάζουν οι... ακριβοί ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, αντιλαμβάνεται εύκολα πως η πλειοψηφία των παικτών της είναι νεαροί (μέσος όρος 22,2) ενώ σαφέστατα και οι Ολλανδοί διατηρούν καλές σχέσεις με μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης όπως η Λίβερπουλ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ και η Βαλένθια, από τις οποίες φρόντισαν να ενισχυθούν με δανεικούς προκειμένου και η μεθεπόμενη σεζόν να τους βρει στα "σαλόνια" της χώρας.

Σε ότι αφορά τέλος την τροπαιοθήκη της Φορτούνα, σε αυτήν υπάρχουν δύο Κύπελλα Ολλανδίας (1956-57, 1963-64) και ένα πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας (1994-95).

Διαβάστε ακόμη...