Το κέντρο του Π.Α.Ο.Κ....ένα μήνα μετά!!!

Από toumbalibreclub10.blogspot.com: Eνα μηνα σχεδον πισω(28 Ιουνη) αναφερομασταν στην λειψανδρεια στον νευραλγικο χωρο του κεντρου αφου...."
Πηγή: toumbalibreclub10.blogspot.com
Το κέντρο του Π.Α.Ο.Κ....ένα μήνα μετά!!!

Με τον Evgen Shakhov ενα βημα πριν την Λετσε,τον Pontus Wernbloom να δειχνει οτι δεν εχει συνελθει απο τον τραυματισμο στον αχιλλειο τενοντα και πολύ δύσκολα θα προλάβει να βρεθεί στην ιδανική κατάσταση πριν τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ, τον Maouricio να χρειαζεται αρκετο χρονο ακομη για να επανελθει,τον Jose Alberto Canas να εχει ανακοινωθει από τον Ερυθρό Αστέρα και τον Sergio Miguel de Oliveira να εχει επιστρεψει απο τον δανεισμο του στο Πορτο(οπου το πιθανοτερο να παραμεινει)......

......."απο τους εικονιζομενους ο Razvan Loucescou μπορει να υπολογιζει στον 6ο της φωτο Josip Micic(με τις λιγοτερες συμμετοχες φετος),τον νεομεταγραφεντα 19χρονο(22/3/2000) Βεροιωτη Δημητρη Μελιοπουλο που τον γνωρίζει από την Ξάνθη, αλλά αποτελεί περισσότερο προοπτική για το μέλλον ,τον Σουηδο(με αμφιβολο βαθμο ετοιμοτητας) και τον Κατσε που αποτελει ενα μεγαλο ερωτηματικο"...

Σημερα 11 24ωρα πριν τον πρωτο μεγαλο προκριματικο με τον Αγιαξ(για αλλη μια φορα) στον ναο της Τουμπας την μεθεπομενη Τριτη το βραδυ,στο Χορστ της Ολλανδίας ο νεος τεχνικος του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ και οι ανθρωποι της ομαδας.."σκανε κρυφα χαμογελα" γιατί νοιωθουν επιτέλους πως έχουν παίκτες στον νευραλγικο χωρο του κεντρου.

Ο Δικέφαλος, το τελευταίο διαστημα ταλαιπωρηθηκε αρκετά μέχρι να κλείσει ποδοσφαιριστή για την συγκεκριμένη θέση αφου αρχικά ειχε συμφωνησει με τον Παλίνια και τη Σπόρτινγκ, η μεταγραφή του "κόλλησε" στην άρνηση του προέδρου της Μπράγκα, Αντόνιο Σαλβαδόρ να διακόψει τον δανεισμό,ενω και για την συμφωνία με τον Μπράνταριτς, οι υπερβολικές απαιτήσεις της Κάλιαρι δεν αφησαν να ολοκληρωθει η μεταγραφη.

Ετσι λοιπον επανηλθε το όνομα του Άντερσον Εσίτι,του θηριώδους Νιγηριανου μέσου που όσοι είχαν δει βιντεο καταλαβαιναν οτι ο ΠΑΟΚ πήρε έναν ποδοσφαιριστή που φέτος θα τον αισθανθουν οι αντιπαλοι του,ενω οσοι τον είδαν στην Ολλανδία με πολιτικά, αλλά και με αθλητική περιβολή τρόμαξαν,καθως στις εργομετρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε,εσπασε ολα τα κοντέρ.

Ο Δικέφαλος βάζει στη μηχανή του έναν ποδοσφαιριστή ύψους 1.89μ(που για το υψος του δεν τον λες αργο) με μεγάλο πλεονέκτημα στον αέρα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά που θα βοηθήσει στις στατικές φάσεις, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ, έδειξε πρόβλημα στα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Ο Νιγηριανος χαφ αγωνιζόμενος σε Λεισόες και Εστορίλ στην Πορτογαλία, πήρε μεταγραφή για την Γάνδη το καλοκαίρι του '16, όντας ο βασικός αμυντικός χαφ της Βελγικής ομάδας για τις επόμενες τρεις σεζόν,είναι ένας ποδοσφαιριστής με τρομερά φυσικά προσόντα,ξεχωρίζει για την εξαιρετική του σωματοδομη, τον δυναμισμό και την ένταση στις μονομαχίες και την ικανότητα στον αέρα, που θα προσθέσει δύναμη στο κέντρο του Π.Α.Ο.Κ.,δύσκολα χάνει προσωπική μονομαχία,είναι ιδιαίτερα καλός στα ανασταλτικά καθήκοντα του, ξέρει να παίζει πάρα πολύ καλά τον ρόλο του κόφτη και " δηλωσε ενθουσιασμενος απο το κλιμα που βρηκε στην ομαδα και την επιθεση αγαπης που δεχθηκε απο τους φιλους του Π.Α.Ο.Κ. και το ποδοσφαιρικο του πλεονεκτημα ειναι να καταστρεφει το παιχνίδι των αντιπάλων του".

Εκεί λοιπον που υπηρχε (στις προπονησεις) μονον ο Κατσε(που δεν ξερουμε στο τελος του καλοκαιριου αν θα μεινει στο ροστερ) στο «6», ξαφνικά την ιδια μέρα "εμφανιστηκαν" δύο ποδοσφαιριστές για την ίδια θέση,αφου ο Πόντους Βέρνμπλουμ,μετά από 220 ημέρες βγήκε από το ιατρικό δελτίο και επέστρεψε την κατάλληλη στιγμή στις προπονήσεις της ομάδας, φωνάζοντας πως είναι εδώ για να βοηθήσει και να δώσει λύσεις σε όποια θέση κι αν χρησιμοποιηθεί.

Ο Αμπέλ Φέρειρα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφου έχει τον χρόνο να μοντάρει την ομάδα του,ακριβως όπως την θέλει και να την παρουσιάσει σύμφωνα με το αγωνιστικό πλάνο που έχει στο μυαλό του,καθως νωριτερα φετος αποκτηθηκε ο αροστεροποδαρος Βραζιλιανος Douglas Augusto,ενας ταχυδυναμικος χαφ με καλη πασα και τελειωματα,που ειναι κατι μεταξυ 6 και 8,ειναι δανεικος και για την φετινη χρονια απο την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ο Κροατης Josip Misic(και αυτος εξαροοκταρι) και επεστρεψε στη φυσικη του θεση(στο 8) ο Omar El Kaddouri (εκει που κυριως εκανε τα καλα του παιχνιδια στην Ιταλια)

Στις τελευταιες προπονησεις , ο Αμπέλ Φερέιρα, που και αυτος δινει εμφαση στην τακτική,στις δοκιμές του τοποθέτησε δίδυμο στα χαφ, τον Άντερσον Εσίτι με τον Ομάρ Ελ Καντουρί,κατά την διάρκεια του προπονητικού διπλού,ενω στην αλλη ομαδα το διδυμο των χαφ ηταν Μισιτς και Ντούγκλας,ενω πλεον εχει αντιληφθει ΠΟΥ βρισκεται και έχει ηρεμήσει,γιατι είναι αρκετά έξυπνος για να καταλάβει ότι εχει στα χερια του ενα group ποιοτικων ποδοσφαιριστων με προσωπικοτητες, καλους χαρακτήρες,που εχουν φτιαξει οικογενειακό κλίμα και εχουν ολοι νοοτροπία νικητή..."κατάλαβα ότι έχω παίκτες οι οποίοι θέλουν να κερδίζουν παντού... Στα επίσημα, στα φιλικά, στην προπόνηση... Παντού»,ειδε την υποδοχη στον Εσιτι αλλα και στην επιστροφη στις προπονήσεις του Πόντους Βέρνμπλουμ οπου εγιναν φοβερά πράγματα από τους συμπαίκτες και όλο το τημ, έτσι ώστε ο Σουηδός να νιώσει δυνατός και να πάρει τα πάνω του στον δύσκολο αγώνα που δίνει. Τον αποθέωσαν παίκτες, προπονητές, γιατροί, παράγοντες,ενω Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο που συνεχίζουν την αποθεραπεία βγήκαν στο γήπεδο με πανό για να του ευχηθούν!

"Αυτά δεν τα έχω ξαναδεί σε ομάδα..."ειπε ο Φερειρα για τον "οργανισμο Π.Α.Ο.Κ.",μια ποδοσφαιρικη ομάδα οι παικτες της οποιας είναι αρκετα χρόνια μαζί και εχουν δημιουργησει σχέσεις και ενα εξωαγωνιστικό δέσιμο,που παίζει μεγάλο ρόλο και στην ποδοσφαιρική συνοχή που εμφανίζει αυτό το γκρουπ.
Στα καθαρα αγωνιστικα ο Νιγηριανός οπως ολα δειχνουν θα πάρει φανέλα βασικού στα ματς με τον Αγιαξ και σίγουρα η προσθήκη του ανεβάζει επίπεδο την ομάδα,με τον Ελ Καντουρί διπλα, που δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το πρόβλημα στον αξονα, που αντιμετώπιζε ο Δικέφαλος το προηγούμενο διάστημα "λύνεται",ενω ο νταμπλουχος Π.Α.Ο.Κ. διαθέτει "μέταλλο" νικητή, που θα τον βοηθήσει αφού δεν έχει τίποτα να χάσει,ενω ο Άγιαξ έχει να χάσει πολλά και γι' αυτό το άγχος μεταφέρεται στην πλευρά του.

Τελος μετά την προσθήκη του Εσίτι δεν υπάρχει καμία βιασύνη για την απόκτηση αλλου χαφ,καθως με την επιστροφή του Βέρνμπλουμ και αργοτερα του Μαουρίσιο, ο Π.Α.Ο.Κ. γινεται υπερπλήρης στα κεντρικά χαφ μόλις επανέλθουν πληρεις στην αγωνιστική δράση ο Σουηδός με τον Βραζιλιάνο,που μπήκαν στο γήπεδο και βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την επιστροφή τους.
Προσθηκη λοιπον θα γινει μόνο εάν τέλη Αυγούστου εμφανιστει ξεχωριστη περίπτωση χαφ με όρους, που θα συμφερουν τον Δικεφαλο,σε σχέση με την αξία του παίκτη,με προοπτικη.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...