Γκαλίτσιος: “Ο Εσίτι ‘γεμίζει’ ένα κέντρο μόνος του”

Από sfina.gr: Μετά από 8ετή καριέρα στο Βέλγιο με την Λόκερεν και την Μουσκρόν ο Γιώργος Γκαλίτσιος γνωρίζει πολύ καλά το βελγικό πρωτάθλημα, έχοντας αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια τον Άντερσον Εσίτι ως αντίπαλο με την φανέλα της Γάνδης.
Πηγή: sfina.gr
Γκαλίτσιος: “Ο Εσίτι ‘γεμίζει’ ένα κέντρο μόνος του”

Μιλώντας στον Focus fm 103,6 o Λαρισαίος δεξιός μπακ τόνισε για τον Νιγηριανό αμυντικό χαφ:

"Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Έκανε πολύ καλή επιλογή ο ΠΑΟΚ. Έχει πάρα πολλά προσόντα. Είναι ένα αμυντικό χαφ που διαθέτει πολύ καλή σωματοδομή, είναι πολύ δυνατός και πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Επιβάλλεται στη μεσαία γραμμή.

Είναι από τους παίκτες που όταν τον βλέπεις να αγωνίζεται σου τραβάει το ενδιαφέρον. Αυτό για μένα λέει πολλά. Είναι πολύ επιβλητικός στο χώρο του κέντρου. Λόγω των προσόντων του 'γεμίζει' ένα κέντρο μόνος του.

Τον θυμάμαι και στις πάσες είναι καλός . Μπορεί και πολύ εύκολα να αλλάξει το παιχνίδι από την μία πλευρά στη άλλη και τακτικά είναι πολύ πειθαρχημένος.

Είναι ένα εξάρι δυναμικό. Εάν δεν έχει προβλήματα τραυματισμών θα κάνει την διαφορά. Είναι πολύ καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, αλλά σε μία ομάδα για να δέσει ένας παίκτης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν όλα πάνε καλά θα είναι μία πολύ ισχυρή προσθήκη. Εύκολα μπορεί να αντεπεξέλθει ως 6άρι στο 4-4-2. Σου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Έχει καλές επαφές με την μπάλα και η δύναμή του είναι χαρακτηριστική. Τέτοιας σωματοδομής αμυντικό χαφ δεν θυμάμαι να είχε ο ΠΑΟΚ".

Για την κλήρωση του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ είπε: "Μετά από τόσο μεγάλη επιτυχία σε έναν θεσμό συνήθως μία ομάδα δεν πάει τόσο καλά την επόμενη χρονιά στον ίδιο θεσμό. Είναι νεανική ομάδα ο Άγιαξ και έχει πολλές αλλαγές που ίσως τον επηρεάσουν. Άρα ίσως δεν είναι και τόσο κακή η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ".

Διαβάστε ακόμη...