Στοχ και Εσίτι εξ αρχής οι πρώτοι στόχοι

Από sfina.gr:Από τον περασμένο Μάιο ο Μίροσλαβ Στοχ και ο Άντερσον Εσίτι ήταν οι βασικοί μεταγραφικοί στόχοι.
Πηγή: sfina.gr
Στοχ και Εσίτι εξ αρχής οι πρώτοι στόχοι

Η πρώτη εσωτερική κουβέντα στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Στοχ έγινε λίγο μετά τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ. Από τότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον ίδιο και με την Σλάβια για την απόκτησή του. Θεωρήθηκε ως ο εξτρέμ εμπειρίας και επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να μπει στους ομίλους της μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Εσίτι εντυπωσίασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ από το φιλικό με την Γάνδη το καλοκαίρι του 2017 στην Ολλανδία (ήττα με 2-0). Ήθελε ο ΠΑΟΚ έναν «ανθρωποφάγο» αμυντικό χαφ που να μην καταλαβαίνει τίποτα στη μεσαία γραμμή, ούτε από σπρωξίματα, ούτε από «ξύλο» και να έχει το ύψος για να παίρνει τις κεφαλιές. Το καλό είναι πως τον ήξερε και ο Φερέιρα από την Πορτογαλία.

Η απόκτησή του φαίνεται πως ολοκληρώνεται δύο χρόνια αργότερα, κι αφού μεσολάβησε από τον Μάιο ένα νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Γάνδη μέχρι να κλείσει η συμφωνία στα τρία εκατ. ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης 30% για τους Βέλγους και βέβαια την ετήσια αμοιβή του παίκτη που δεν θα ξεπερνά τις 700.000 ευρώ για 4ετές συμβόλαιο.

Αναμένεται η οριστικοποίηση της μεταγραφής εντός της ημέρας, αφού όλα δείχνουν πως στα βασικά σημεία οι δύο ομάδες τα «βρήκαν» και απομένουν λεπτομέρειες προς διευθέτηση. Βέβαια, πριν να πέσουν οι υπογραφές καμία μεταγραφή δεν θεωρείται "τελειωμένη".

Διαβάστε ακόμη...