«Προσοχή στον Τάντιτς, μπορεί το γκολ ο Άκπομ στις αντεπιθέσεις»

Από sfina.gr: Ο 22χρονος διεθνής Έλληνας στόπερ της Άλκμααρ Παντελής Χατζηδιάκος μιλώντας στη «Live» συνέστησε τεράστια προσοχή στο μαρκάρισμα του Ντούσαν Τάντιτς και αξιοποίηση από πλευράς ΠΑΟΚ της ταχύτητας του Τσούμπα Άκπομ στις αντεπιθέσεις, αφού, όπως είπε, ο Άγιαξ, παίζει πολύ επιθετικά και αφήνει κενούς χώρους στα μετόπισθεν.
Πηγή: sfina.gr
«Προσοχή στον Τάντιτς, μπορεί το γκολ ο Άκπομ στις αντεπιθέσεις»

Αντιμετώπισε πρόσφατα τον ΠΑΟΚ σε φιλικό και φυσικά ξέρει πολύ καλά τον Άγιαξ, παίζοντας από το 2015 στην Άλκμααρ. «Ο Άγιαξ και πέρυσι ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είχε εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και άξιζε να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης. Είναι μία πληρέστατη ομάδα. Δεν πρέπει να τους αφήσει ο ΠΑΟΚ καθόλου ελεύθερους χώρους, γιατί δεν αστειεύονται, θα σε τιμωρήσουν. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο, όμως, όλα γίνονται. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κερδίσει στη Τούμπα χωρίς να δεχτεί γκολ για να διατηρήσει τις πιθανότητες πρόκρισης για την ρεβάνς στην Ολλανδία. Κυρίως, όμως, σ' αυτά τα πρώτα παιχνίδια δεν πρέπει να δεχτείς γκολ» τόνισε ο Χατζηδιάκος.

Ποιο είναι το ατού του Άγιαξ; «Έχει πάρα πολύ καλούς επιθετικούς. Ιδίως ο Σέρβος ο Ντούσαν Τάντιτς είναι δεινός σκόρερ. Έχει πολύ καλό αριστερό πόδι, βλέπει τους κενούς χώρους και βάζει με ευκολία γκολ. Είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός και χρειάζεται τεράστια προσοχή στο μαρκάρισμά του από τους παίκτες του ΠΑΟΚ» απάντησε.

«Η αδυναμία στην άμυνα»

«Η αδυναμία του Άγιαξ» πρόσθεσε ο διεθνής Έλληνας στόπερ «βρίσκεται στην άμυνά του, γιατί έφυγε ο Ντε Λιχτ, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του στο κέντρο της άμυνας. Ο νεοαποκτηθείς ο Μεξικανός Άλβαρες θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στα δεδομένα παιχνιδιού του Άγιαξ. Δεν θα είναι το ίδιο καλός αμυντικά ο Άγιαξ χωρίς τον Ντε Λιχτ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να αξιοποιήσει ο ΠΑΟΚ.

Επίσης, άλλο ένα στοιχείο που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ είναι το ότι έλειπαν από την προετοιμασία του Άγιαξ οι πολλοί διεθνείς παίκτες που διαθέτει. Εντάχθηκαν αργά στην προετοιμασία και αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην αρχή της σεζόν για το φορμάρισμα του Άγιαξ».

Τέλος, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Άκπομ, λέγοντας πως: «ο Άγιαξ παίζει πολύ επιθετικά και αφήνει κενούς χώρους πίσω στην άμυνα, ο Άκπομ στις αντεπιθέσεις, επειδή είναι γρήγορος, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και να κάνει την ζημιά στην άμυνα του Άγιαξ».

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...