«Να μην πάρει χαλαρά το παιχνίδι ο Άγιαξ, “καζάνι” η Τούμπα»

Ο Χένβιγκες Μαντούρο κλήθηκε να σχολιάσει την κλήρωση του Άγιαξ με τον ΠΑΟΚ, όντας πρώην παίκτης και των δύο συλλόγων.
Πηγή: thessports.gr
«Να μην πάρει χαλαρά το παιχνίδι ο Άγιαξ, “καζάνι” η Τούμπα»

Ο Ολλανδός χαφ μίλησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του, κάνοντας λόγο για τον ΠΑΟΚ και τα «ατού» του, ενώ σχολίασε και την «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας.

Αναλυτικά είπε:

«Ο ΠΑΟΚ έχει σημειώσει πρόοδο τα τελευταία χρόνια και είναι μακράν ο καλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα.

Έγιναν πρωταθλητές της Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια την περασμένη άνοιξη και κέρδισαν και το κύπελλο. Η εμπιστοσύνη στην ομάδα είναι πολύ υψηλή.

Αυτό οφείλεται εν μέρει στα εντυπωσιακά στοιχεία. Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος στο περσινό πρωτάθλημα του (26 νίκες, 4 ισοπαλίες) και δέχτηκε μόνο 14 γκολ. Ο ΠΑΟΚ παίρνει πολλούς νέους παίκτες κάθε χρόνο, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι είναι πραγματικά καλοί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι τώρα θέλουν να τα καταφέρουν. Ο ιδιοκτήτης είναι πλούσιος άνθρωπος και έτσι υπάρχουν πολλά χρήματα.

Η ατμόσφαιρα στην Θεσσαλονίκη είναι ένα καζάνι και τώρα περισσότερο από το φυσιολογικό, επειδή οι προσδοκίες είναι υψηλές και θέλουν να φτιάξουν το όνομα τους στην Ευρώπη.

Ο Άγιαξ δεν πρέπει να παίξει χαλαρά στο παιχνίδι και πρέπει να προσπαθήσει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα εκεί. Αυτό είναι πολύ δύσκολο άσχετα με την περσινή πορεία του «Αίαντα» που έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Πρέπει να αρχίσουν ξανά από την αρχή, καθώς το καλοκαίρι έγιναν αρκετές και μεγάλες αλλαγές. Και οι αντίπαλοι έχουν επιπλέον κίνητρα πλέον κόντρα στον Άγιαξ».

Για τον Δημήτρη Πέλκα είπε: «Ένας επιθετικός μέσος, αναπληρωματικό αρχηγός και ένας από τους λίγους Έλληνες στην ομάδα, η οποία στηρίζεται σε πολλούς νοτιοαμερικανούς. Τον γνωρίζω ακόμα από την εποχή μου. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, με καλή τεχνική κατάρτιση, ο οποίος μπορεί να παίξει πολύ καλά μεταξύ των γραμμών και να φανεί επικίνδυνος αν τον αφήσεις να παίξει ποδόσφαιρο».

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...