Ψυχρολουσία… (videos)

Από inpaok.com:Μόνο… άγνωστοι δεν είναι ΠΑΟΚ και Άγιαξ με την κληρωτίδα να τους βγάζει μαζί για τρίτη φορά, τα τελευταία εννέα χρόνια.
Πηγή: inpaok.com
Ψυχρολουσία… (videos)

Μετά τον αποκλεισμό του 2010 (δείτε εδώ), οι δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και το 2016 με τον Βλάνταν Ίβιτς, από σκόρερ των δυο παιχνιδιών, να αντιμετωπίζει τους Ολλανδούς πλέον σαν… προπονητής.

Το σενάριο και πάλι… έμοιαζε. Απλά στις 26/7 του 2016 ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προηγήθηκε πρώτος, με ένα εντυπωσιακό γκολ του Τζάλμα Κάμπος, από πολύ πλάγια θέση νίκησε τον Σίλεσεν  στο 27΄ για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς, με τον Ντόλμπεργκ να βάζει ένα εξίσου όμορφο γκολ στο 58΄, που άφηνε ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει του αγώνα της Τούμπας.

Οι συνθέσεις του πρώτου παιχνιδιού:

Αγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Τετέ, Φέλτμαν, Φιργκέφερ, Ντάικς, Ρίντεβαλντ, Φαν ντε Μπεκ (77′ Σένε), Κλάασεν, Ελ Γκάζι (88′ Τσέρνι), Ντόλμπεργκ, Κασιέρα (59′ Γιούνες).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Χαρίσης (69′ Τζιόλης), Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος, Ροντρίγκες (84′ Μυστακίδης), Αθανασιάδης (90′ Κουλούρης).

Τα στιγμιότυπα του αγώνα:

Στην ρεβάνς της έκτης Αυγούστου, ο ΠΑΟΚ ήθελε νίκη ή ισοπαλία χωρίς τέρματα για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλεί οφ του Champions League και το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα!

Ο Κλάους Αθανασιάδης έγραψε από κοντά, μόλις στο τέταρτο λεπτό το 1-0 και η Τούμπα πήρε φωτιά! Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν όπως αναμενόταν.

Ο ΠΑΟΚ είχε στα σχοινιά την ομάδα του Πίτερ Μπος αλλά δεν μπορούσε να την αποτελειώσει, με αποκορύφωμα τις δυο ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες του Αθανασιάδη που θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι.

Το πρώτο… σοκ ήρθε για τους γηπεδούχους πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μια λάθος εκτίμηση του Λέοβατς έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή Τείλορ να δώσει πέναλτι στους Ολλανδούς, το οποίο και μετέτρεψε σε γκολ ο Ντάνι Κλάασεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι κυλούσε και όλα έδειχναν πως οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην ημίωρη παράταση.

Όμως στο 88′ ο Κλάασεν από το πουθενά σκόραρε για δεύτερη φορά και έστειλε τον Αγιαξ στα πλέι οφ του Champions League

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς) : Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης (84’ Μπίσεσβαρ), Σάχοφ (89’ Κουλούρης), Κάμπος, Ροντρίγκες (70’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης

Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Σίλεσεν, Φέλτμαν, Βέστερμαν, Ντάικς, Γκούντελι, Βιέργκερβερ, Κλάασεν, Ρίντεβαλντ, Τέτε, Κασιέρα, Ντόλμπεργκ (63’ Ελ Γκάζι).

Τα στιγμιότυπα του παιχνιδιού:

Διαβάστε ακόμη...