ΠΑΟΚ-Αγιαξ: Η προϊστορία και η σημαντική διαφορά της φετινής τους μονομαχίας

Από sdna.gr : Για τρίτη φορά μέσα σε λίγα χρόνια η κληρωτίδα έφερε τον Αγιαξ στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Το SDNA θυμάται τις δύο προηγούμενες μονομαχίες των δύο συλλόγων και στέκεται στη μικρή, αλλά ίσως σημαντική διαφορά των φετινών αγώνων.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ-Αγιαξ: Η προϊστορία και η σημαντική διαφορά της φετινής τους μονομαχίας

Σαν φάρσα που επαναλαμβάνεται μοιάζει η φετινή κλήρωση του ΠΑΟΚ στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να ξεπεράσει τον πανίσχυρο Αγιαξ για να προκριθεί στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες με τον Αίαντα να είναι η ομάδα που χαμογέλασε τις δύο προηγούμενες φορές.

Το SDNA σας θυμίζει τις μονομαχίες των δύο ομάδων, ωστόσο αυτή τη φορά, φέτος δηλαδή υπάρχει μια μικρή διαφορά συγκριτικά με το παρελθόν. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Τούμπα στις 6 ή 7 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει στην Αμστερνταμ Αρένα.

Η πρώτη φορά που ΠΑΟΚ και Αγιαξ τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το 2010 με το πρώτο παιχνίδι να έρχεται ισόπαλο (1-1). Η ρεβάνς της Τούμπας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ όμως το τελικό 3-3 άφησε εκτός την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Η επόμενη φορά οι δρόμοι των δύο ομάδων ενώθηκαν ήταν το 2016. Και πάλι το πρώτο παιχνίδι στην Ολλανδία είχε λήξει ισόπαλο με το ασύλληπτο γκολ του Τζάλμα Κάμπος να δίνει προβάδισμα πρόκρισης στον Δικέφαλο, όμως στη ρεβάνς της Τούμπας ο Αγιαξ είχε και πάλι τον τρόπο. Κέρδισε 2-1 και στέρησε για μία ακόμα φορά το όνειρο από τους παίκτες του Δικεφάλου.

Προϊστορία

28/7/2010 Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1
4/8/2010 ΠΑΟΚ-Άγιαξ 3-3

26/7/2016 Άγιαξ-ΠΑΟΚ 1-1
3/8/2019 ΠΑΟΚ-Άγιαξ 1-2

Διαβάστε ακόμη...