ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με δυναμική παρέμβαση της FIFA βγήκαν οι πίνακες!

Από greekreferee.wordpress.com: Τον καλύτερο σύμμαχο, εκτός φυσικά από την UEFA, βρήκε ο Βίτορ Μέλο Περέιρα στην προσπαθειά του να ξεπεράσει τις τρικλοποδιές που του έβαλαν ορισμένοι σύμβουλοι της ΕΠΟ προκειμένου να περάσει τον νέο κανονισμό διαιτησίας και να ανακοινώσει τους πίνακες διαιτητών σύμφωνα με τις δικές του επιλογές!
Πηγή: greekreferee.wordpress.com
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με δυναμική παρέμβαση της FIFA βγήκαν οι πίνακες!

Η FIFA ενημερώθηκε για το μέγεθος του προβλήματος και αντέδρασε ακαριαία. Η γενική γραμματέας της Φατμά Σαμούρα, η νούμερο δύο στην ιεραρχία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας έστειλε το κάτωθι μέιλ στον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο που είχε ουσιαστικά μορφή τελεσιγράφου.

FIFA και UEFA γνωρίζουν τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν αποφασίσει να πάρουν τον απόλυτο έλεγχο σε νευραλγικούς τομείς, όπως είναι αυτός της διαιτησίας. Άπαντες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η εποχή που είχαν ...λόγο στα δρώμενα και στις αποφάσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κάθε φορά που θα επιχειρούν να προκαλέσουν αστάθεια θα ακολουθούν ανάλογες κινήσεις από τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

 

EMAIL
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Κος Ευάγγελος Γραμμένος
Πρόεδρος

16 Ιουλίου 2019

Κανονισμοί Διαιτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Ενημερωθήκαμε με επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδία (ΕΠΟ), κ. Herbert Hübel, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίασή της στις 27 Ιουνίου 2019 αποφάσισε να αναβάλει την έγκριση αρκετών κανονισμών, συμπεριλαμβανομένων των Κανονισμών Διαιτησίας μέχρι την επόμενη συνεδρίαση στις 31 Ιουλίου 2019.

Οι αλλαγές στους Κανονισμούς Διαιτησίας της ΕΠΟ προτάθηκαν και συντάχθηκαν από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ), κ. Vitor Pereira, και σχολιάστηκαν επίσης από την FIFA και UEFA. Σύμφωνα με τις προηγούμενες επιστολές που απεστάλησαν από τη FIFA, π.χ. στις 21 Μαΐου 2019, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι έχει ανατεθεί μεγάλη εξουσία στην ΚΕΔ όσον αφορά θέματα διαιτησίας, και ειδικά αναφορικά με τους Κανονισμούς Διαιτησίας της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, οι πίνακες των διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας της ΚΕΔ/ ΕΠΟ. Η αναβολή της έγκρισης των αναθεωρημένων Κανονισμών Διαιτησίας ΕΠΟ δημιουργεί πλέον σημαντικά πρακτικά προβλήματα σχετικά με την ορθή προετοιμασία από την ΚΕΔ της επόμενης σεζόν και, ακόμα πιο σημαντικό, διακυβεύοντας την αυτονομία, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της ΚΕΔ, η οποία πρέπει να διαφυλαχθεί.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να δημοσιεύσετε και να κοινοποιήσετε τους Κανονισμούς Διαιτησίας ΕΠΟ και τη σύνθεση των προαναφερόμενων πινάκων διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών διαιτητών, όπως πρότεινε ο Πρόεδρος της ΚΕΔ χωρίς περαιτέρω τροποποιήσεις και χωρίς καθυστέρηση.

Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας στα παραπάνω. Η συνεργασία σας σε αυτό το θέμα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

Yours sincerely, FIFA

Fatma Samoura Secretary General

Κοιν: UEFA, Επιτροπή Παρακολούθησης, Κύριο Petr Fousek

Διαβάστε ακόμη...