Αυτός είναι ο Φίλιπ Μπράνταριτς (vid)

Από paok24.com: Ο διεθνής Κροάτης, ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Αυτός είναι ο Φίλιπ Μπράνταριτς (vid)

Γεννημένος σε μία χώρα που έχει παράδοση στους μεγάλους και εμβληματικούς μέσους, ο παίκτης της Κάλιαρι είναι στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ με τις δύο πλευρές να είναι κοντά σε συμφωνία.

Μπορεί Μπράνκο και Φερέιρα να μίλησαν για την εμπιστοσύνη στο ρόστερ που υπάρχει, αλλά τόνισαν για την ανάγκη της ποιοτικής του βελτίωσης. Αυτό θέλουν να κάνουν μάλιστα και με τον Φίλιπ Μπράνταριτς που είναι παίκτης της Κάλιαρι και φαίνεται να έχει κερδίσει την μάχη στο μυαλό του Αμπέλ Φερέιρα.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος από την Κροατία, ύψους 1,86 βγήκε από τα φυτώρια της Χάιντουκ Σπλιτ, αλλά δεν μπόρεσε να καθιερωθεί στην ομάδα του, μιας και όταν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα σε ηλικία 19 ετών δόθηκε δανεικός στην Πρίμορατς, ομάδα της τρίτης κατηγορίας για δύο χρόνια. Εκεί κέρδισε εξαρχής την άνοδο και στα δύο χρόνια που ήταν κέρδισε και μία θέση στο ρόστερ της Χάιντουκ. Από το 2013 και για 1,5 χρόνο ήταν στο Σπλιτ και οι εμφανίσεις του κέντρισαν τους ιθύνοντες της Ριέκα να τον αποκτήσουν έναντι 600χιλ ευρώ, ποσό μεγάλο για τα κροατικά δεδομένα και ειδικά το 2015, όταν και έγινε η μεταγραφή. Εκεί είχε 2,5 γεμάτες σεζόν με 103 συμμετοχές και κυριότερες στιγμές του το νταμπλ της ομάδας του το 2017, κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο κόντρα στο μεγαθήριο της χώρας Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Ο Μπράνταριτς μάλιστα λόγω της Ριέκα επισκέφτηκε και δύο φορές την χώρα μας. Αγωνίστηκε βασικός και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό τον Αύγουστο του 2017 για τα play-off του Champions League όπου η κροατική ομάδα έχασε και τις δύο φορές, ενώ είχε συμμετοχή και στους αγώνες της ομάδας του με την ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Και στα δύο παιχνίδια με τη φιναλίστ του κυπέλλου ήταν βασικός, με μία ήττα στην Κροατία και μία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ.

Μετά και τις ευρωπαϊκές του εμφανίσεις η Κάλιαρι το καλοκαίρι του 2018 τον απέκτησε σαν δανεικός από την Ριέκα με οψιόν στα 5 εκατ. ευρώ, την οποία και πλήρωσε 6 μήνες αργότερα. Στην Ιταλία άλλωστε συνηθίζεται να γίνονται μεταγραφές με τέτοιο τρόπο, με τις οψιόν συνήθως να έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Στην Κάλιαρι για έναν χρόνο ο Μπράνταριτς έγραψε 27 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 2 στο κύπελλο σε ένα άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα με 38 αγώνες και στην μεγάλη μάχη που έδωσαν για να κρατηθούν στην κατηγορία έως και τις τελευταίες αγωνιστικές. Στην ιταλική ομάδα πάντως υπάρχει ηρεμία, μιας και τον Μπράνταριτς λογικά θα τον αντικαταστήσει ο Ουρουγουανός Ολίβα που αγωνίστηκε δανεικός για 6 μήνες στην Κάλιαρι και πλέον αγοράστηκε από την ομάδα της Σαρδηνίας με 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...