Ο βασικός άξονας του Φερέιρα

Από inpaok: Ο Αμπέλ Φερέιρα άνοιξε τα χαρτιά του κατά την διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον ΠΑΟΚ, δίνοντας με απόλυτο τρόπο το στίγμα των σκέψεων αλλά και των κινήσεων του το επόμενο διάστημα.
Πηγή: paok24.com
Ο βασικός άξονας του Φερέιρα


Όπως είχαμε σημειώσει καθ΄όλη την διάρκεια του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, το... χτίσιμο του ΠΑΟΚ γίνεται με φόντο την Ευρώπη. Ο Αμπέλ Φερέιρα φρόντισε να κάνει σαφές στους παίκτες του από την πρώτη κιόλας ημέρα πως η προσπάθεια επί ολλανδικού εδάφους γίνεται προκειμένου να αποδώσει καρπούς στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και αυτό φρόντισε να ξεκαθαρίσει και σήμερα, τονίζοντας πως η Ευρώπη είναι ο πρώτος και ο απόλυτος στόχος του οργανισμού.

Ο Φερέιρα εμφανίστηκε απόλυτα... διαβασμένος για αυτά που έχουν πετύχει οι παίκτες του, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως ο πήχης των απαιτήσεων έχει ανέβει αισθητά. Και γι΄αυτό χαρακτήρισε πρόκληση τον ΠΑΟΚ και την πρόταση που του έγινε...

Μιλώντας για τις μεταγραφές, ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχθηκε πως υπάρχει απόλυτη αρμονία ανάμεσα στα δικά του θέλω και της διοίκησης, με την οικογένεια του ΠΑΟΚ να γνωρίζει καλά τι κινήσεις απαιτούνται. Ο Πορτογάλος είναι της άποψης πως θα πρέπει να υπάρχουν δύο ισάξιοι ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων σήμερα πως: «Όσο πιο ανταγωνιστική είναι η ομάδα εσωτερικά τόσο καλύτερα θα είμαστε προετοιμασμένοι για να κοντράρουμε τον αντίπαλο...».

Σημαντική παράμετρος στα λεγόμενα του Αμπέλ Φερέιρα ήταν η τοποθέτησή του για τους τρεις άτυχους της περσινής σεζόν, οι οποίοι -όπως παραδέχθηκε- έχουν ειδικό βάρος μέσα στην ομάδα αλλά στην παρούσα φάση καλείται να δει μόνο τις διαθέσιμες λύσεις που έχει στα χέρια του.

Στις τοποθετήσεις που άρεσαν ιδιαιτέρως δεν μπορεί να μην σταθεί κανείς και στην επιλογή του Φερέιρα να συμπεριλάβει τρεις των ακαδημιών του ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρουν την ευκαιρία τους από την πρώτη ομάδα. Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Δικέφαλος έχει επενδύσει... χρυσάφι στα φυτώρια του και θα πρέπει σταδιακά να καρπωθεί αποτέλεσμα της δουλειάς του.

Ο Πορτογάλος αρέσκεται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, αντιμετωπίζοντας ως πρόκληση την ανάδειξη και την εξέλιξή τους και φρόντισε να το πιστοποιήσει και μέσα από τις επιλογές του.

Όσο για το σύστημα; Για μια ακόμη φορά υπήρξε ξεκάθαρος: «Δεν ακολουθώ τυφλά ένα σύστημα....»

Διαβάστε ακόμη...