H επόμενη γενιά πρωταθλητών

Aπό inpaok.com:Ριζικά ανανεωμένο θα είναι το ρόστερ της ομάδας νέων Κ-19, που ήδη από την περασμένη Τετάρτη έχει αρχίσει την προετοιμασία της ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: inpaok.com
H επόμενη γενιά πρωταθλητών

Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του ΠΑΟΚ!

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Πάμπλο Γκαρσία δούλεψε με ένα συγκεκριμένο γκρουπ παικτών, οι οποίοι πέτυχαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, φθάνοντας σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων. Για τα βασικά στελέχη της ομάδας σήμανε η ώρα για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, που έχει να κάνει-κατά κύριο λόγο-με δανεισμούς σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Άλλωστε, ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να συνεχίσουν για μια ακόμη χρονιά στην Κ-19 (μέχρι και τρεις παίκτες, γεννηθέντες το 2000, έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ερχόμενου πρωταθλήματος), πρακτικά δεν θα είχαν να ωφεληθούν και να κερδίσουν ακόμη περισσότερα σε ατομική βελτίωση, σε σχέση με ότι έχουν πετύχει μέχρι τώρα.

Ήδη για αρκετούς από τους περσινούς πρωταθλητές έχει γίνει γνωστός ο επόμενος προορισμός στην καριέρα τους. Οι Μπαλογιάννης, Λύρατζης, Διαμαντής και Τσαούσης έχουν παραχωρηθεί δανεικοί στο νεοφώτιστο Βόλο, ενώ τις πρώτες του εμπειρίες από τη Σούπερ Λίγκα θα πάρει κι ο Γκαργκαλατζίδης, που δόθηκε δανεικός στην Ξάνθη. Με μεταγραφή για τη Σλόβαν Μπρατισλάβας αποχώρησε ο Τζοβάρας, ενώ οι Γαϊτανίδης και Τσιγγάρας (μαζί τους τις περισσότερες ημέρες ήταν και ο Παπαδόπουλος) μόλις ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας της πρώτης ομάδας επί ολλανδικού εδάφους. Για τους Γαϊτανίδη και Τσιγγάρα εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμη και να παραμείνουν στο ρόστερ των μεγάλων, πιθανότητα που ισχύει ακόμη και για τον Μιχαηλίδη, έστω και αν ο τελευταίος δεν ακολούθησε την αποστολή στην Ολλανδία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα δοθούν κι αυτοί δανεικοί.

Ουσιαστικά, ο μόνος από τους βασικούς της περσινής ομάδας, που θα παραμείνει και την ερχόμενη σεζόν στην Κ-19 είναι ο Δούμτσης. Εκτός και αν προκύψει κάποια καλή λύση δανεισμού, αφού κι ο Γκαρσία θεωρεί ότι είναι προς το συμφέρον των παικτών να μπαίνουν από νωρίς στο χώρο του ποδοσφαίρου των μεγάλων, εφόσον πληρούνται οι σχετικές προϋποθέσεις. Άλλωστε, είναι μια άποψη, που ασπάζονται και οι υπεύθυνοι της ακαδημίας.

Στην κατηγορία παικτών γεννηθέντων το 2000 ανήκουν και οι Σαλαμούρας και Μανιώτης, που παραμένουν και τη νέα σεζόν, σε αντίθεση με τον Συλλέκτη, που έμεινε ελεύθερος.

Όσο για τον Χατζηστραβό, που είναι γεννηθείς το 1999 και συνεπώς, έχει ξεπεράσει το όριο ηλικίας, αναζητείται ομάδα για να παραχωρηθεί δανεικός. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Μελετίδη, ενώ για έναν ακόμη γεννηθέντα το 1999, τον Νουκάρη, είναι βέβαιη η αποχώρηση του. Για τον τελευταίο αξίζει ειδική μνεία, μια και η ατυχία, που είχε προ δύο ετών με το σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού) είναι πιθανό να τον οδηγήσει ακόμη και στο πρόωρο τέλος της καριέρας του (κι ενώ οι ειδήμονες μιλούσαν για έναν χαρισματικό παίκτη).

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τους γεννηθέντες το 2001. Και οι Tαλιχμανίδης, Πανίδης, Καλουτσικίδης, Πουρναράς, Βουτσάς, Τάχατος, Γιαξής, Θεοδωρίδης, Κορέας, Μουτζούρης και Ξιφιλίνος συνεχίζουν την πορεία τους με την Κ-19. Αντίθετα, ελεύθερος έμεινε ο Ατματζίδης. Να σημειωθεί ότι οι Ταλιχμανίδης, Θεοδωρίδης και Γιαξής κατέγραψαν πολύ καλές επιδόσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις και περιμένουν την είσοδο τους σε σχολές πανεπιστημίου.

Διψήφιος είναι ο αριθμός παικτών, που ανεβαίνουν από την περσινή Κ-17. Αυτοί είναι οι διεθνείς με την εθνική παίδων Μπαλωμένος (τερματοφύλακας), Παναγιώτου, Αβεντισιάν, Γρόσδης, Καραμπέρης, Τζόλης και Καράκουτης (όλοι τους είναι γεννηθέντες το 2002, με εξαίρεση τον Καράκουτη, που είναι ένα χρόνο μικρότερος). Μέλη της Κ-19 στη νέα σεζόν θα είναι και οι Κωνσταντέλιας, Τσοπούρογλου, Πιπιλιάρης, Ντάικο, Κουλιεράκης, Μακρής και Τσιόπτσης (οι δύο τελευταίοι είναι τερματοφύλακες).

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Στο Βώλακα Δράμας θα γίνει το «χτίσιμο»

Και η ερχόμενη σεζόν θα βρει τον Πάμπλο Γκαρσία στο τιμόνι της Κ-19 (πέρσι το καλοκαίρι είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας). Ο Ουρουγουανός προπονητής έχει συμπληρώσει τέσσερα χρόνια παρουσίας στην ακαδημία του Δικεφάλου, έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (τις δύο τελευταίες χρονιές με την Κ-19 και τη σεζόν 2015-16 με την Κ-17).

Η αποστολή της Κ-19 πρόκειται να αναχωρήσει την ερχόμενη Δευτέρα για το Βώλακα, όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Οι προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο της Δράμας θα ολοκληρωθούν στις 27 του μηνός. Είναι πιθανό η αποστολή να ταξιδέψει μέσα στον Αύγουστο και στο εξωτερικό για να συμμετάσχει σε τουρνουά, όπως είχε συμβεί και πέρσι το καλοκαίρι.

Όσο για... μεταγραφές; Προς το παρόν, δεν υπάρχει προοπτική απόκτησης κάποιου παίκτη, που να ενταχθεί στο δυναμικό της Κ-19.

Πηγή : FORZA

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...