Το προφίλ της Muratpaşa Belediyesi SK

Από acpaok.gr: αντίπαλος του Δικεφάλου στον 1ο προκριματικό γύρο του EHF European Cup έρχεται από την Τουρκία και είναι η Muratpasa BSK.
Πηγή: acpaok.gr
Το προφίλ της Muratpaşa Belediyesi SK

To acpaok.gr σας παρουσιάζει χρήσιμες πληροφορίες για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

Πρόκειται για μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο τούρκικο πρωτάθλημα. Οι τέσσερις κατακτήσεις πρωταθλήματος και οι δύο κατακτήσεις κυπέλλου, που έχει καταφέρει ξεκινούν μετά το 2011, ενώ το τούρκικο πρωτάθλημα έχει κάνει την εμφάνιση του από το 1978. Σε αυτά τα τελευταία όμως εννιά χρόνια, έχει καταφέρει να βρεθεί σε δύο ευρωπαϊκούς τελικούς της διοργάνωσης EHF Challenge Cup, δίχως όμως να έχει καταφέρει να την κατακτήσει, αφού γνώρισε ισάριθμες ήττες από τις Migos Biganos (2010-11) και Le Havre (2011-12).

Δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στο Dilek Sabanci Spor Salonu, γήπεδο που άνοιξε στις 3 Νοεμβρίου του 2001 και έχει χωρητικότητα 2500 θέσεων.

Αυτή είναι η πρώτη φορά οπού ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ομάδα από την γειτονική Τουρκία.

Η πορεία την περσινή σεζόν

Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την σεζόν 2017-18, η Muratpasa BSK δεν κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα της και να κατακτήσει το 5ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Έτσι η ομάδα από την Αντάλια, τερμάτισε δεύτερη με 33 βαθμούς πίσω από την Kastamonu BSK που κατέκτησε το πρωτάθλημα ύστερα από δύο χρόνια, τερματίζοντας πρώτη με 35 βαθμούς. Στον τελικό κυπέλλου όμως, η Muratpasa BSK, πήρε την ρεβάνς, νικώντας με 33-32 την Kastamonu BSK, κατακτώντας το δεύτερο κύπελλο στην ιστορίας της.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, συμμετείχε στον προκριματικό γύρο του EHF Champions League, αποκλειόμενη με δύο ήττες στον όμιλο που συμμετείχε μαζί με τις HC Podravka Vegeta και HC Podravka Vegeta. Μετά τον αποκλεισμό της από την προκριματική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, συνέχισε στο EHF European Cup, εκεί οπού και αποκλείστηκε στην δεύτερη προκριματική φάση σε διπλούς αγώνες από την σουηδική H 65 Höörs HK, με δύο ήττες (62-51).

Διαβάστε ακόμη...