Η αλλαγή που ευνοεί τον ΠΑΟΚ!

Από forza : Ο ΠΑΟΚ θα μπει στις 6/7 Αυγούστου στη μάχη για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League κι αν τα καταφέρει στο τέλος, θα μπουν πολλά χρήματα στο ταμείο του.
Πηγή: forza
Η αλλαγή που ευνοεί τον ΠΑΟΚ!

Η UEFA ανακοίνωσε τα ποσά, που θα διατεθούν στις ομάδες, που θα συμμετάσχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και μια αλλαγή, που έκανε φέτος, θα φέρει περισσότερα χρήματα στον ΠΑΟΚ, εφόσον πάντα μπει στους ομίλους.

Η συμμετοχή στον όμιλο πριμοδοτείται με 15.250.000 ευρώ, αυτό δεν αλλάζει, όπως δεν αλλάζει και το πριμ για κάθε βαθμό, που είναι 900.000 ευρώ (η νίκη φέρνει 2.700.000 ευρώ).

Αυτό, που αλλάζει είναι ο τρόπος, που κατατάσσονται οι 32 ομάδες, που θα παίξουν στους ομίλους.

Μέχρι πέρσι, ίσχυε η βαθμολογία των ομάδων την τελευταία πενταετία. Με βάση αυτή, κι εφόσον περάσουν τα φαβορί στους ομίλους, ο ΠΑΟΚ θα άφηνε πίσω του Γαλατασαράι, Λειψία, Αταλάντα και Λιλ. Τέσσερις ομάδες από κάτω του, το πριμ είναι 1.100.000 ευρώ για κάθε ομάδα, οπότε ο ΠΑΟΚ θα έπαιρνε άλλα 4.400.000 ευρώ.

Από φέτος, οι ομάδες κατατάσσονται με βάση την βαθμολογία της δεκαετίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι αυτό συμφέρει τον ΠΑΟΚ.

Εφόσον μπει στον όμιλο και περάσουν τα φαβορί, θα έχει από κάτω του πέντε ομάδες (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Λοκομοτίβ Μόσχας, Λειψία, Αταλάντα, Λιλ), όπερ σημαίνει ότι θα πάρει άλλα 5.500.000 ευρώ. Μαζί με το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους, θα ξεκινήσει με 20.750.000 ευρώ σίγουρα, συν το μάρκετ πουλ, που για την ώρα είναι άγνωστο και εκτιμάται ότι ανεβάσει τα εγγυημένα έσοδα κοντά στα 25.000.000 ευρώ.

Εφόσον περάσει μόνο ο ΠΑΟΚ στους ομίλους θα πάρει το 100% του μάρκετ πουλ, εφόσον περάσει και ο Ολυμπιακός η μοιρασιά θα είναι 55-45 υπέρ του πρωταθλητή.

Διαβάστε ακόμη...