Οι «σωματοφύλακες» του Αμπέλ Φερέιρα

Aπό forza: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχωρώντας από τον ΠΑΟΚ πήρε μαζί του βοηθούς, συνεργάτες και στελέχη του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα; Να αλλάξει εκ νέου η ανθρωπογεωγραφία στα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια.
Πηγή: forza
Οι «σωματοφύλακες» του Αμπέλ Φερέιρα

Η απάντηση της διοίκησης ήταν άμεση και στο συγκεκριμένο κομμάτι, καθώς πλην της συμφωνίας με τον Αμπέλ Φερέιρα και το τιμ του, έτρεξε μια σειρά διορθωτικών αλλαγών στο τιμ που πλαισιώνουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Γιατί σε έναν ζωντανό οργανισμό υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, συνήθως πίσω από τα φώτα, που τρέχουν και συμβάλλουν στην άψογη λειτουργία. Αν σκεφτεί κανείς το πόσο σημαντική ήταν π.χ. η συμβολή του Κρίστι Μπάτσι και η δουλειά του στις στημένες φάσεις, θα αντιληφθεί το πόσο σημαντικοί είναι οι βοηθοί και οι συνεργάτες του εκάστοτε προπονητή.

Στο τιμ του Φερέιρα οι δύο βοηθοί, Κάρλος Μαρτίνο, Βίτορ Καστανέιρα και ο γυμναστής, Ζοάο Μάρτινς, τον ακολουθούν από το 2015 και μετά σε κάθε του βήμα και η FORZA είδε και έμαθε κάποια παραπάνω πράγματα για τους άμεσους συνεργάτες του Πορτογάλου τεχνικού.

Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία έχει να κάνει με τον Βίτορ Καστανέιρα, ο οποίος την σεζόν 2007-08 ήταν συμπαίκτης με τον Αντρέ Βιεϊρίνια στη Λεϊσόες! Χαμηλών τόνων και πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους μιλάει αρκετά, συμμετέχει ενεργά στις προπονήσεις κυρίως όταν υπάρχει τακτική στο πρόγραμμα ενώ είναι αυτός που αναλαμβάνει το κομμάτι της ανάπτυξης.

Ο άμεσος συνεργάτης του Αμπέλ είναι ο Κάρλος Μαρτίνο, που έκανε μια δυο μέρες να προσαρμοστεί, αλλά στις προπονήσεις είχε τις περισσότερες παρεμβάσεις. σε κομμάτια τακτικής. Δουλεύει περισσότερο με τους αμυντικούς, ακόμη και έξτρα σε διάφορες κινήσεις, ενώ είναι αυτός που δουλεύει καταστάσεις στημένων φάσεων.

Για όσους πρόλαβαν και έζησαν τον Ζοάο Μάρτινς στην Ολλανδία τον χαρακτηρίζουν ως πρωταγωνιστή από πρώτη μέρα. Έκανε πιο αισθητή παρουσία του από όλους. Μπορεί οι ασκήσεις φυσικής κατάστασης να ήταν λίγες αυτό το διάστημα, αλλά συμμετείχε και σε άλλα προπονητικά κομμάτια.

Νέο πρόσωπο, αλλά πολύ γνώριμο μας, στο τεχνικό επιτελείο του Φερέιρα είναι κι ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου, που επιστρέφει για να έχει τον ίδιο ρόλο, του μεταφραστή αλλά και του γυμναστή, ενώ ο Γιώργος Σκιαθίτης συνεχίζει σε ρόλο προπονητή τερματοφυλάκων έχοντας άριστη συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΙΜ

Ο Δημήτρης Σαραϊδάρης ήταν από την περσινή σεζόν κοντά στην ομάδα και μετά την αποχώρηση του Παντελή Κωνσταντινίδη ανέλαβε χρέη Γενικού Αρχηγού. Δίπλα του προστέθηκε ο παλαίμαχος άσος του «Δικεφάλου», Χρήστος Καρυπίδης, ο οποίος είναι Υπεύθυνος Λειτουργίας του Ποδοσφαιρικού Τμήματος των νταμπλούχων.

Ο Βασίλης Καναράς, συνεχίζει και φέτος να είναι γυμναστής αποκατάστασης, έχοντας στο πλευρό του και τον Ανέστη Ασλανίδη, που πήρε προαγωγή από την Κ17, ενώ από τις ακαδημίες της ομάδας προήλθε και ο νέος υπεύθυνος για το VIS Track και τις αναλύσεις, Γιάννης Τσανικλίδης.

Τέλος οι Γιάννης Θωμαΐδης και Μάκης Κοσμίδης, που ήταν παρόντες στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, συνεχίζουν στο κομμάτι της ανάλυσης όλων των αντιπάλων.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ 40ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ

ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟ

Βοηθός Προπονητή

Ημ/νια Γέννησης: 02.05.1984

Τόπος Γέννησης: Λισαβόνα, Πορτογαλία

Ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 20 ετών, να ασχολείται με την προπονητική από την Ποντίνια πριν βρεθεί στην U15 της Σπόρτινγκ και από εκεί στη β' ομάδα της Μπράγκα. Πήρε «προαγωγή» δίπλα σε Ζοσέ Πεσέιρο και Ζόρζε Σιμάο μέχρι η σκυτάλη των «μινιότος» να περάσει στα χέρια του Αμπέλ Φερέιρα.

ΒΙΤΟΡ ΚΑΣΤΑΝΕΙΡΑ

Βοηθός Προπονητή

Ημ/νια Γέννησης: 07.09.1977

Τόπος Γέννησης: Τσάβες, Πορτογαλία

Εκανε καριέρα ως αριστερός μέσος, φτάνοντας να γίνει βασικός στην Μπράγκα, ενώ σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2013 στην Κύπρο αγωνιζόμενος στη Δόξα Κατοκοπιάς. Αμέσως ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στη β' ομάδα της Μπράγκα και από την πρώτη ημέρα βρίσκεται στο πλευρό του Αμπέλ Φερέιρα.

ΖΟΑΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Γυμναστής

Ημ/νια Γέννησης: 10.02.1988

Τόπος Γέννησης: Σίντρα, Πορτογαλία

Σοβαρός, αυστηρός ο πιο δυναμικός και σκληρός από όλους τους συνεργάτες του Αμπέλ Φερέιρα, ο Ζοάο Μάρτινς έκανε το ίδιο «δρομολόγιο» στην καριέρα του ως γυμναστής ξεκινώντας από την U19 και τη β' ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να συνεχίσει στην Μπράγκα, αφού είχε συνεργαστεί νωρίτερα και με τον Ζοσέ Πεσέιρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ

Προπονητής τερματοφυλάκων

Ημ/νια Γέννησης: 26.06.1983

Τόπος Γέννησης: Κοζάνη

Εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2016, αρχικά αναλαμβάνοντας το κομμάτι των τερματοφυλάκων των ακαδημιών, ενώ ένα χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA B, προπονητή τερματοφυλάκων από την Αγγλική ομοσπονδία (FA GOALKEEPING B) και του FA Level 1 στην αναγνώριση ταλέντων.

Διαβάστε ακόμη...