"Augustus mortuus est, habemus novum Augustum"..."ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς"!!!

Από toumbalibreclub8.blogspot.com: Πολλές εκδοχές υπάρχουν για την πατρότητα της φράσης .
Πηγή: toumbalibreclub8.blogspot.com
"Augustus mortuus est, habemus novum Augustum"..."ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς"!!!

Επικρατέστερη αυτη που ισχυριζεται ότι μας ήρθε μέσω των Βυζαντινών από τους Ρωμαίους, παραφρασμένη από το «Ο Αύγουστος πέθανε, έχουμε νέο Αύγουστο».Ο «Στρατηγός» του ΠΑΟΚ... πέθανε, ζήτω ο νέος «Στρατηγός».

Ετσι λοιπον αφου ο coach LOUCESCOU αποχωρησε(με οποιο τροπο),εχουμε νεο coach(FERREIRA)...μενει λοιπον να δουμε,τι ειχαμε και τι εχουμε???
Να αναλυσουμε(στα μετρα του δυνατου) την νεα ποδοσφαιρική πραγματικότητα του ΠΑΟΚ(του Φερέιρα στην τεχνική ηγεσία), σε σχέση με αυτό που άφησε ο Λουτσέσκου,με την υποσημείωση ότι ο Πορτογάλος είναι ακόμη στην αρχή και με ορατο-συγκεκριμένο στόχο,την προκριση στους χρυσοφορους ομιλους.

Ο οργανισμος ΠΑΟΚ (και οι ποδοσφαιριστες του) γνωριζουν(απο κοντα) τον Πορτογαλο προπονητη σχεδον 2 εβδομάδες(προετοιμασία στην Ολλανδία) και σιγουρα δεν μπορει κανενας να βγαλει ασφαλη συμπερασματα και σιγουρα δεν μπορει να κανει συγκρισεις,καθως τον Ρουμάνο τον ζήσαμε δύο χρόνια και ξέρουμε καλά τα συν και τα πλην του.

Για τον Πορτογάλο ειπε καποια πραγματα ο πρώην προπονητής του Παναθηναικού και "δασκαλος" του Ζεσουάλδο Φερέιρα που επεσημανε πως "ο Αμπέλ έχει την ηγετική φυσιογνωμία για να "κερδίσει" τα αποδυτήρια,γιατι πάντα ήθελε να μαθαίνει. Είμαι πεπεισμένος ότι υπό την καθοδήγηση του ο ΠΑΟΚ μπορεί να παραμείνει στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και τη νέα σεζόν... Δεν συμβιβάζεται με την ήττα. Του αρέσει πάντα να κερδίζει και όταν ήταν ποδοσφαιριστής και όταν έγινε προπονητής και του εύχομαι καλή τύχη , όχι γιατί είναι μαθητής μου, αλλά γιατί έχει τις ικανότητες και αξίζει να κάνει σπουδαία καριέρα στην προπονητική"ειπε και το σιγουρο ειναι πως ο ΠΑΟΚ ποντάρει σε αυτόν, οσο και ο 40χρονος τεχνικός από το Πεναφιέλ ποντάρει στον ΠΑΟΚ, βλεποντας τον Δικεφαλο σαν εφαλτήριο για να ανοίξει πόρτες σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό, όπως η Premier League η η La Liga.

Ο εκλεκτός του Μάριο Μπρανκο και της οικογενειας Σαββίδη για την θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ 40χρονος Πορτογάλος Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε την προπονητική του πορεία από την Κ19 της Σπόρτιγκ Λισσαβόνας, δηλαδή της ομάδας που ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα συνεχισε με τη Β' ομάδα που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και στην συνέχεια βρέθηκε στην Μπράγκα όπου μετά από 103 παιχνίδια με την Β' ομάδα ανέλαβε τους "μεγάλους" τον Απρίλη του 2016.οπου σε 102 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλικής Λίγκας είχε ρεκόρ 62-14-26 και 189-113 τέρματα.έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, με επιθετικούς προσανατολισμούς, εναλλαγές σχηματισμών και αρκετούς πειραματισμούς ενω χρησιμοποιουσε διαφορετικούς σχηματισμούς στις δύο φάσεις του παιχνιδιού. 4-4-2 σε φάση άμυνας, όμως ο σχηματισμός αλλαζε όταν η ομάδα ειχε κατοχή.Εκει εναλλασσόταν από 3-1-4-2 σε 3-4-2-1, ενώ στο κλείσιμο της περσινής χρονιάς προσπάθησε να προετοιμάσει και το 4-4-2, με τους τέσσερις μέσους σε σχήμα ρόμβου.ενω ο Λουτσεσκου για δύο χρόνια έπαιξε αποκλειστικά 4-2-3-1.

Η αγωνιστική φιλοσοφία του Αμπέλ Περέιρα.στηριζεται στις αλλαγές σχηματισμών στην διάρκεια του αγώνα, προσπαθεια για υπεραριθμιες,συνεχή κινητικότητα,δημιουργία κενών χώρων κατοχη και συνεχες πρέσινγκ, ενω δειχνει διάθεση να παίξει πιο γρήγορα. σε αντιθεση με το πιο σετ παιχνίδι του Λουτσέσκου που συνηθως η αναπτυξη ξεκινουσε απο τα πόδια Μάτος-Βιεϊρίνια-Μαουρίσιο, με τους δύο από αυτούς να μην ξεκινούν τη χρονιά λόγω των τραυματισμών.

Προφανώς υπάρχουν και ομοιότητες μεταξύ των δύο προπονητών.Και οι δύο επιδιωκουν να είναι κοντά στον ποδοσφαιριστη. φιλικοι με τους παικτες ενω ακολουθουν κάτι που θυμίζει 100% τον μεγάλο δάσκαλο Φερνάντο Σάντος, που ξεκινούσε κάθε «μάθημα» στον πίνακα.με την μαγικη λέξη.... ΝΙΚΗ πάνω απ' όλα....
Και να παμε στο ζητουμενο που εναι το ροστερ και οι ελλειψεις του...

Φετος υπαρχουν 3 πολλοι καλοι τερματοφυλακες στα στόπερ ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερα από πέρυσι τέτοιο καιρό, στο δεξί μπακ επίσης, στο αριστερό ο τραυματισμός του Άντρε τον έβγαλε από την γαλήνη του, στα εξτρέμ η έλευση Λάμπρου και η αγορά του Στοχ κάνει καλύτερα τα πράγματα, στα φορ υπάρχουν δύο παιδιά που μπορούν να δώσουν στην αρχή λύση όμως δεν υπάρχει το απαιτούμενο βάθος. Και ο Φερέιρα το εντόπισε.

Αυτό που συμβαίνει όμως στα χαφ, είναι άνευ προηγουμένου. Ο ΠΑΟΚ ξέρει εδώ και τέσσερις μήνες πως χτύπησε ο Μαουρίτσιο, δεν ανανέωσε Σάκχοφ – Κάνιας σκεπτόμενος πως χρειάζεται καλύτερους παίκτες, αγόρασε έναν φιλόδοξο Βραζιλιάνο που χρειάζεται χρόνο και για να βγούνε οι προπονήσεις επανέφερε τον Κάτσε στην ομάδα, ανέβασε τον Τσιγγάρα από την Κ19 και άλλαξε θέση τον Καντουρί που έτσι κι αλλιώς εκεί έπρεπε να παίζει και ο Μίσιτς που κινείται σε πολύ ρηχά νερά. Σήμερα που μιλάμε, για τις δύο θέσεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής που λόγω σχηματισμού μάλιστα έχουν περισσότερες απαιτήσεις, μοναδικός που έχει την ποιότητα να ανταποκριθεί είναι ο Καντουρί. Ο οποίος όμως δεν έχει καταγράψει ποτέ μεγάλο σερί αγώνων χωρίς τραυματισμό και καταλήγουμε ουσιαστικά πως τη δεδομένη χρονική στιγμή σε σχέση με πέρυσι, λείπουν πέντε παίκτες από τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Η ομάδα μιλάει για μία μεταγραφή, όμως είναι σαφές πως καλυμμένη θα είναι μόνο με δύο. Έτσι ώστε να έχει ως κάλυψη τους Καντουρί, Μίσιτς και να υπάρχει χώρος για τον Μαουρίτσιο όταν επιστρέψει.ενώ κανεις δεν μπορει να πει τι γινεται με τον Βερνμπλουμ.


Εδω λοιπον εχουμε ενα νεο προσωπο τον 22χρονο αριστεροποδαρο Βραζιλιάνο Ντούγκλας Αουγκούστο, ο οποιος είναι πιο πολύ «οκτάρι» πιο κοντα δηλαδη στην φιλοσοφια της ομάδας που ο Λουτσέσκου ειχε με δύο οκτάρια στον άξονα στο δικο του 4-2-3-1.

Ο συγκεκριμένος Βραζιλιάνος, δεν δαγκώνει δε βαράει, δεν παιζει ξυλο στο κέντρο δεν ειναι Βερνμπλουμ Γκαρσια ουτε καν Κάνιας η Βιτολο.

Αυτό λείπει από το ρόστερ του ΠΑΟΚ και αυτό είναι που θέλει ο Φερέιρα. Για την ακρίβεια και ενώ οι μέρες λιγοστεύουν, ο Φερέιρα «καίγεται» για τέτοιο παίκτη και όπως αντιλαμβανόμαστε δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα τον έχει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Τα χαρακτηριστικά παικτών όπως οι Παλίνια-Μπράνταριτς που ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ (ψηλοί και αμυντικογενείς) δείχνουν τι ακριβώς περιμένει ο νέος προπονητής της ομάδας και τι ψάχνει να αποκτήσει η διοίκηση.

Ο ΠΑΟΚ ήξερε πως θα χρειαστεί και αριστερό μπακ όμως μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να κλείσει, ενώ ως κερασάκι στη τούρτα ήρθε και το αίτημα Φερέιρα για επιθετικο. Λογικό γιατί μόνο ο Άκπομ είναι φορ περιοχής και θα έπρεπε εξ αρχής να υπολογιστεί πως ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να πάει με έναν στράικερ.
Με το τελος της φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Κλουζ ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε πως η διοίκηση γνωρίζει τα θέλω του και πως όλοι μαζί είναι έτοιμοι να κάνουν την ομάδα ακόμα πιο ισχυρή.πως είναι πολύ σημαντικό να έχει δύο ισάξιους ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση.χωρίς να σκέφτεται προφανώς Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ που κάποτε θα επιστρέψουν.... "Θέλω να έχω ένα μικρό ρόστερ 20-21 ποδοσφαιριστών, τους τερματοφύλακες και τρεις νεαρούς παίκτες. Τους δύο τους έχουμε ήδη εδώ και ο τρίτος θα είναι ο Μιχαηλίδης" ειπε...

Αρα απο τους 27 που βρεθηκαν στη Ρουμανία για το φιλικό με την Κλουζ και ηταν Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μελίσσας, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατζηϊσαΐας Μιχάι, Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Μάτος, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ζαμπά, Λάμπρου, Λημνιός, Στοχ, Πέδρο Ενρίκε, Γαϊτανίδης, Άκπομ,Ντούγκλας Αουγκούστο, Ίνγκασον και Σβιντέρσκι και με το δεδομενο πως ζητησε 2 χαφ αριστερο μπακ και επιθετικο(+4) ολα συνηγορουν πως απο τους υπαρχοντες θα αποχωρησουν 4-5 ποδοσφαιριστες με τους επικρατεστερους να ειναι Δεληγιαννίδης,Λάμπρου,Πέδρο Ενρίκε, Χατζηϊσαΐας Μιχάι και Κάτσε(?)
Τελος η ομάδα θα προπονηθεί στη Θεσσαλονίκη,Δευτέρα,Τρίτη και Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη θα αναχωρήσει για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της στο Χορστ της Ολλανδίας, όπου θα δώσει μια σειρα φιλικών.

Το Σάββατο (20.07) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Σιντ Τρούιντεν στο Βέλγιο, στο Mijn Stadion Stadionlaan 1, 3582 Beringen στις 17:00 ώρα Ελλάδας.
Στις 23 του μήνα ο Δικέφαλος θα επισκεφθεί και πάλι το Βέλγιο, προκειμένου αυτή τη φορά να αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ, στο προπονητικό της κέντρο, στις 19:00.Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται την παραμονή της αναχώρησής της αποστολής, όπου η ομάδα θα δώσει δύο παιχνίδια την ίδια μέρα, με σκοπό να να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων.

Στις 27 του μήνα λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα παίξει στο Χορστ στις 16:00 με την Άλτα Αγούν από τη Σαουδική Αραβία και στις 20:00 θα κοντραριστεί με την Φορτούνα Σιτάρντ στην έδρα της ολλανδικής ομάδας, το Fortuna Sittard Stadium.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...