Νέα Τούμπα: Η ώρα του ΠΑΟΚ

Απο inpaok.com: "Θερμό" αναμένεται να είναι το υπόλοιπο του καλοκαιριού αναφορικά με τη Νέα Τούμπα και τις ζυμώσεις μέχρι να φτάσουμε στο πολυπόθητο προεδρικό διάταγμα, το οποίο θα σημάνει την επίσημη έναρξη εργασιών για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Όπως σας έχει ενημερώσει το INPAOK, μετά την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπάρχουν πλέον τα στοιχεία που χρειάζονται έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη που απαιτείται για να προχωρήσουμε στο επόμενο καθοριστικό βήμα. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στην... περιοχή των "ασπρόμαυρων" και θα είναι εκεί για αρκετό χρονικό διάστημα, τουλάχιστον μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. Τι θα γίνει μέχρι τότε;
Πηγή: inpaok.com
Νέα Τούμπα: Η ώρα του ΠΑΟΚ

Με βάση του άξονες που έχουν πλέον στα χέρια τους και τα πλήρη δεδομένα για τη χρήση γης, χώρων, εντός και πέριξ του γηπέδου, οι άνθρωποι του Δικεφάλου θα πρέπει να σχεδιάσουν και να καταλήξουν σε όλα τα ουσιαστικά ζητήματα όπως το μέγεθος της Νέας Τούμπας (δε φαίνεται ότι ότι μπορεί να ξεπεράσει τις 35.000 θέσεις), τα καταστήματα, τα γραφεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Η μελέτη αυτή θα γίνει σχεδόν αποκλειστικά από το σύλλογο, πριν μπει στην εξίσωση πάλι η επιτροπή γηπέδου, που έχει οριστεί με τη σύμπραξη του Δήμου και της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Όταν αυτά θα είναι έτοιμα, θα ακολουθήσει η ανάθεση του όλου project σε ξένη κατασκευαστική εταιρία -υπάρχουν ήδη 2-3 υποψήφιες από τις οποίες θα επιλεγεί η μία- και κατόπιν όλα μαζί αυτά θα κατατεθούν για να φτάσουμε στην υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος. Όπως έχουμε αναφέρει, το τελευταίο αναμένεται να γίνει στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2020 και θα αποτελέσει τον πολεοδομικό κανόνα για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Διαβάστε ακόμη...