ΕΡΤ: Νέα διαπραγμάτευση με τις ΠΑΕ της SL 1, απόκτηση δύο "μεγάλων"

Aπό soccerplus.gr: Την εσωτερική έκθεση της ΕΡΤ που απευθυνόταν στους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Παππά και Μυρσίνη Ζορμπά, στα μέλη της Γ.Σ. της ΕΡΤ, με κοινοποίηση στον τέως πρωθυουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Λευτέρη Κρέτσο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα».
Πηγή: soccerplus.gr
ΕΡΤ: Νέα διαπραγμάτευση με τις ΠΑΕ της SL 1, απόκτηση δύο "μεγάλων"

Τα συμπεράσματα της έκθεση για την αγορά από την ΕΡΤ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ΠΑΕ είναι τα εξής:

1. Να φύγει η ΕΡΤ από το σχήμα του προσυμφώνου (σημ SP.: αφορά την περυσινή συμφωνία με τις 7 ΠΑΕ της Super League και την απόκτηση των δικαιωμάτων της Super League 2) και να επαναδιαπραγματευτεί τα πάντα από μηδενική βάση.

2. Να αποκτήσει η ΕΡΤ σε εύλογη τιμή και με εύλογους όρους τα δικαιώματα (περιλαμβανομένων αγώνων που δεν ανήκουν στην UEFA) 6-9 ομάδων Super League 1, μεταξύ των οποίων και δύο τουλάχιστον από τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

3. Οσον αφορά τη Super League 2, η βάση διαπραγμάτευσης πρέπει να ξεκινά από μείωση των ποσών που προβλέπει το προσύμφωνο κατά 80% ή να συνδεθεί με ποσά που να αντιστοιχούν στα πωληθέντα εισιτήρια (π,χ. 5 ανά εισιτήριο).

4. Να ληφθεί ρητά μέριμνα ώστε ο αριθμός των αγώνων των οποίων δικαιώματα προβολής θα αποκτήσει τελικά η ΕΡΤ να είναι τέτοιος που να χωρά στο πρόγραμμά της, αφού το να αγοραστούν δικαιώματα και να μην προβληθεί ο αγώνας ενδέχεται να δημιουργεί και πρόβλημα νομικής ευθύνης για την ΕΡΤ

5. Να ληφθεί μέριμνα ώστε ο τελικός αριθμός ποδοσφαιρικών ομάδων ελληνικού Πρωταθλήματος των οποίων τηλεοπτικά δικαιώματα θα αγοράσει η ΕΡΤ να βρίσκεται σε ισορροπία με τα άλλα αθλητικά προγράμματά της, αλλά και συνολικά με το πρόγραμμα και τις λειτουργικές και επενδυτικές της ανάγκες.

6. Η όποια διαπραγμάτευση να γίνει αυτή τη φορά είτε με συμμετοχή της διοίκησης της ΕΡΤ είτε να μην ολοκληρωθεί χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της.

Διαβάστε ακόμη...