“Σύμμαχος” ο Παλίνια, αντίπαλος το 20% της Μπράγκα

Από sfina.gr: Ο ΠΑΟΚ «φορτσάρει» για την απόκτηση του 24χρονου Πορτογάλου αμυντικού χαφ, Ζοάο Παλίνια. Κοστίζει ακριβά η αγορά του, αλλά ο Αμπέλ Φερέιρα τον θέλει πολύ και η οικογένεια Σαββίδη κάνει το παν για να μην του χαλάσει το χατίρι.
Πηγή: sfina.gr
“Σύμμαχος” ο Παλίνια, αντίπαλος το 20% της Μπράγκα

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας ο Μάριο Μπράνκο έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.

Η υπόθεση, με βάση τις πληροφορίες της «Live», μέχρι και χθες το βράδυ είχε ως εξής:

«Σύμμαχος» του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος ο Παλίνια. Ο 24χρονος Πορτογάλος πιέζει την Σπόρτινγκ, αλλά και την Μπράνκα για να έρθει στον ΠΑΟΚ και να τεθεί υπό τις οδηγίες του Φερέιρα, τον οποίο αποκαλεί «ποδοσφαιρικό του πατέρα». Η επιθυμία του παίκτη να πάρει μεταγραφή στον Δικέφαλο του Βορρά, όπως είναι εύλογο, παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Από την άλλη πλευρά, «αντίπαλο» του ΠΑΟΚ αποτελεί ένας όρος στο διετές συμβόλαιο δανεισμού του Παλίνια (τελειώνει το 2020). Λέει, ότι σε περίπτωση που η Σπόρτινγκ «σπάσει» τον δανεισμό για να πουλήσει τον 24χρονο αμυντικό χαφ σε άλλη ομάδα, θα πρέπει να καταβάλει το 20% επί του συνολικού αντιτίμου της μεταγραφής στη Μπράγκα!

Ο Βαράντας επιμένει

Πράγμα που σημαίνει, ότι από τα έξι εκατ. ευρώ που ζητάει η Σπόρτινγκ για την παραχώρηση τουΠαλίνια στα ταμεία της θα μπουν 4,8 εκατ. ευρώ και το υπόλοιπο 1,2 εκατ. ευρώ θα πάει στην Μπράγκα. Γι' αυτό και ο πρόεδρος των «λιονταριών» και κυπελλούχων Πορτογαλίας Φρεντερίκο Βαράντας επιμένει να αξιώνει έξι εκατ. ευρώ ακατέβατα για την παραχώρηση του Παλίνια.

Βρήκε... τον μπελά της η Μπράγκα

Καταλυτικής σημασίας αναμένεται να είναι η παρέμβαση του παίκτη στις διοικήσεις της Σπόρτινγκ, αλλά και της Μπράγκα. Κι όπως και στην περίπτωση του Φερέιρα δύσκολα μπορεί μία ομάδα, όσο και να θέλει, να κρατήσει κάποιον με το ζόρι. Η Μπράγκα έχει... βρει τον μπελά της φέτος με τον ΠΑΟΚ. Πιθανότατα μετά τον προπονητή να της πάρει ο Δικέφαλος του Βορρά και τον καλύτερό της μέσο.

Ο νέος προπονητής της, Ρικάρντο Σα Πίντο, θεωρεί τον Παλίνια απαραίτητο, αλλά το θέμα δεν περνάει από το χέρι του. Φαίνεται, ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε θέση υπεροχής στην περίπτωση απόκτησης του 24χρονου Πορτογάλου αμυντικού χαφ.

Παράλληλες διαπραγματεύσεις

Παράλληλα, βέβαια, ο Μπράνκο μιλάει και με τις ομάδες στις οποίες ανήκουν οι άλλοι δύο στόχοι από την Πορτογαλία. Ένας, επίσης, νεαρός Πορτογάλος αμυντικός χαφ και ένας δημιουργικός μέσος που αγωνιζόταν ως ξένος πέρυσι στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Ο Φερέιρα θέλει τον νεοαποκτηθέντα χαφ της επιλογής του, πάνω στον οποίο θα «χτίσει» τον μεσοαμυντικό άξονα στο 4-4-2, μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Θεσσαλονίκη, για να τον πάρει στο δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, που θα ξεκινήσει στις 18 Ιουλίου στο Χορστ της Ολλανδίας.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...