Τι ζήτησε ο Φερέιρα

Από toumbalibreclub8.blogspot.com: Με το τελος της φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Τσβόλε (2-2) το βράδυ της Τρίτης,ο Αμπέλ Φερέιρα δηλωσε οτι εχει αποκτησει μια πρωτη εικονα του έμψυχου δυναμικού που εχει στη διάθεσή του.
Πηγή: toumbalibreclub8.blogspot.com
Τι ζήτησε ο Φερέιρα

«Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας ήταν μία αφορμή για να αξιολογήσουμε τους ποδοσφαιριστές, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πήραν την ευκαιρία τους για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο, γιατί όλα παίζουν τον ρόλο τους. Πρέπει να έχουμε δύο ποδοσφαιριστές ιδιου επιπέδου σε κάθε θέση. Αυτή τη στιγμή δε τους έχουμε. Θα δούμε πως θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Πλέον θα παίζουν μόνο αυτοί που θα μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα σε αυτά που ζητάω. Δε γίνεται να έχουμε μόνο 11 καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά 23 στο ίδιο επίπεδο, ώστε να υπάρχει και εσωτερικός ανταγωνισμός και ο καθένας να παλεύει για τη θέση του»σημείωσε αρχικά, και οι εισηγήσεις του, πλεον θα καθορησουν το ροστερ που θα αναχωρήσει και πάλι για την Ολλανδία, αλλά αυτή τη φορά για το Χορστ στις 18 Ιουλίου,για τα τελικα δοκιμαστικα(φιλικα) και οπως ολα δειχνουν θαναι 23-25 ποδοσφαιριστές,καθως ο κοουτς επιθυμει ο Δικέφαλος να έχει προσθέσει 2 η 3 μεταγραφές προκειμένου να γίνει το τελικό μοντάρισμα της ομάδας.

Για τους νεαρούς, τον Αντώνη Γαϊτανίδη και τον Θεοχάρη Τσιγγάρα δεν είναι τυχαίο πως ο 40χρονος τεχνικός αναφέρθηκε θετικα τονίζοντας: «Υπήρξαν ποδοσφαιριστές κυρίως νεαροί που με εξέπληξαν. Μου άρεσε το πάθος τους και το γεγονός ότι κυνηγάνε τη μπάλα σε κάθε φάση».
Στη σύσκεψη με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ (Γιώργη Σαββίδη και Μάριο Μπράνκο)ζήτησε τρεις συγκεκριμένες μεταγραφές και αυτοί οι παίκτες αναμένεται άμεσα να αποκτηθούν από τον Δικέφαλο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επιθυμεί την ενίσχυση του ρόστερ του στις θέσεις των χαφ, του αριστερού μπακ και του σέντερ φορ ώστε οι «ασπρόμαυροι» να είναι απόλυτα έτοιμοι ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Για τον επιθετικό, που θα αποκτηθεί ο Φερέιρα θέλει έναν παίκτη πιο περιφερειακό με διαφορετικά στοιχεία από αυτά των Άκπομ και Σβιντέρσκι ώστε να μπορεί να παίξει όπως σκέφτεται το 4-4-2 με δύο σέντερ φορ,ενω σε ό,τι αφορά τον αριστερό άκρο της άμυνας, ο Πορτογάλος κόουτς δεν θεωρεί πως ο Γιαννούλης μπορεί ακόμη να παίξει βασικός. Σίγουρα έχει στο νου του τον Ροντρίγκο όμως ο Βραζιλιάνος έχει καλύτερο το δεξί του πόδι και έτσι ο ΠΑΟΚ ψάχνει και αριστερό μπακ.Τελος ζητησε και ένα χαφ που να μπορεί να αγωνιστεί δίπλα στον Ντόουγκλας. Οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν εντοπίσει την περίπτωση του παίκτη, που θέλουν, ωστόσο έχασαν χρόνο περιμένοντας τον Ολιβέιρα και πλέον πρέπει να «τρέξουν» για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση,μια και η μεταγραφή ενός ποδοσφαιριστή για τη μεσαία γραμμή αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Απο την αλλη στην σημερινη πρωινή προπόνηση της ομάδας ο Αμπέλ Φερέιρα που χρησιμοποιει στα εργαλεία δουλειάς του την διαλεκτική και την μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη αλλα και τις πολεμικές τακτικές του Μέγα Ναπολέοντα,είχε έναν πίνακα μπροστά στους ποδοσφαιριστες του, θέλοντας να τους δείξει προφανώς τα λάθη που έγιναν στο φιλικό με την Τσβόλε και γενικώς τα κακώς κείμενα που παρατηρήθηκαν ανά διαστήματα στο παιχνίδι.

Για περισσότερα από δέκα λεπτά, ο Πορτογάλος εξηγούσε στους παίκτες του τι ακριβώς θέλει να βλέπει από εκείνους, πριν ξεκινήσει το καθιερωμένο ζέσταμα...
Ο αριθμος των ποδοσφαιριστων που ειναι μαζι με τον κοουτς συνεχως ελλατωνεται αφου μετα την επιστροφη σήμερα Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο στη Θεσσαλονίκη για την συνεχιση του προγραμματος αποθεραπειας τους στη Νέα Μεσημβρία, Ίλια Μαρκόφσκι και Συμεών Παπαδόπουλος ενημερώθηκαν από τον Αμπέλ Φερέιρα, ότι δεν θα συνεχίσουν τις προπονήσεις στον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να φύγουν από το Απελντοορν και να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη,μετά τον Δημήτρη Μελιόπουλου που ήδη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.Ο Ουκρανός επιθετικός και ο 19χρονος τερματοφύλακας θα κάνουν προπονήσεις με γυμναστές του ΠΑΟΚ,ενω μαζί τους ταξίδεψε στην Ελλάδα και ο γυμναστής Ανέστης Ασλανίδης.

Στη Ρουμανία λοιπον για το φιλικό με την Κλουζ θα ταξιδέψουν,Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς, Μελίσσας, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατζηϊσαΐας Μιχάι, Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Μάτος, Ροντρίγκο, Κάτσε, Μίσιτς, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ζαμπά, Λάμπρου, Λημνιός, Στοχ, Πέδρο Ενρίκε, Γαϊτανίδης, Άκπομ,Ντούγκλας Αουγκούστο, Ίνγκασον και Σβιντέρσκι ,27 συνολικα,πολυ λιγοτεροι απο οσους βρεθηκαν αρχικα στην Ολλανδια, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι η αποστολή να φτάσει στο Βουκουρέστι για το φιλικό ο αριθμος να ελλατωθει ακομη περισσοτερο...

Διαβάστε ακόμη...