Παραδίδει λίστα αξιολόγησης με “κομμένους” ο Πορτογάλος κόουτς

Από sfina.gr: Ευρεία σύσκεψη για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς έγινε μετά το φιλικό με την Τσβόλε στο Άμπελντορν, η οποία κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και γιος του μεγαλομετόχου Γιώργος Σαββίδης, ο Αμπέλ Φερέιρα και ο Μάριο Μπράνκο.
Πηγή: sfina.gr
Παραδίδει λίστα αξιολόγησης με “κομμένους” ο Πορτογάλος κόουτς

Εκτός από τα μεταγραφικά τέθηκαν επί τάπητος και όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ρόστερ της νέας χρονιάς. Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά και πρέπει το οργανόγραμμα και το ξεκαθάρισμα του ρόστερ να ολοκληρωθεί σύντομα.

Ο Φερέιρα ανέλυσε τις σκέψεις του και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα από το έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Συμφωνήθηκε να παραδώσει ο 40χρονος κόουτς, μετά το φιλικό με την Κλουζ, όταν η αποστολή θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, μία λίστα με τους παίκτες οι οποίοι δεν του «κάνουν» και θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Φεύγουν έξι

Από τους 32 παίκτες που συμμετείχαν στο πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας στο Άπελντορν οι τρεις, ήδη, επέτρεψαν στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες και μιλάμε για τους νεαρούς Δημήτρη Μελιόπουλο (μέσος), Ίλια Μαρκόφσκι (επιθετικός) και Συμεών Παπαδόπουλος (τερματοφύλακας).

Έμειναν 29 παίκτες στο ρόστερ, αλλά θα γίνουν άλλες τρεις προγραμματισμένες μεταγραφές, άρα, ο αριθμός ανεβαίνει και πάλι στους 32 παίκτες στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Ο Φερέιρα θέλει στο δεύτερο 10ήμερο στάδιο της προετοιμασίας, στο Χορστ αυτή την φορά, να πάει η αποστολή με 26 παίκτες το πολύ. Συνεπώς, πρέπει να «κοπούν» άλλοι έξι παίκτες απ' όσους συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο της προετοιμασίας.

Ο 40χρονος Πολωνός κόουτς έχει κάνει την αξιολόγηση όλων των παικτών. Οι έξι, επιπλέον, παίκτες που θα αποχωρήσουν θα είναι προφανώς όσοι δεν έδειξαν στο Άπελντορν την διάθεση και την μαχητικότητα που ο ίδιος περίμενε.

Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις

Στην λίστα των έξι παικτών που θα «κοπούν» από το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας και θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλη ομάδα τη νέα χρονιά δεν αποκλείεται να υπάρξουν και εκπλήξεις.

Δεν έχουν διαρρεύσει ονόματα για τους παίκτες που ανήκουν στην κατηγορία όσων δεν ικανοποίησαν τον Φερέιρα, αλλά θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες. Το παράδειγμα του νεαρού Αντώνη Γαϊτανίδη χρησιμοποιήθηκε από τον Φερέιρα ως μήνυμα στα αποδυτήρια ότι δεν «καταλαβαίνει» από ονόματα και ότι στα δικά του μάτια όλοι οι παίκτες είναι ίσοι.

Η αξιολόγηση ξεκίνησε από το μηδέν και είναι ευνόητο, αφού ο Φερέιρα δεν μπορεί να στηριχθεί στο παρελθόν για να κρίνει τους παίκτες. Οφείλει κυρίως να σχηματίσει άποψη για τον κάθε παίκτη με βάση το τι κάνει στο παρόν και την εικόνα που είχε καθ' όλη την διάρκεια του πρώτου κύκλου της προετοιμασίας στο Άπελντορν.

Πηγή: Live Sport

Διαβάστε ακόμη...