Ο Παλίνια, το παιδί του Φερέιρα, οι «καραμπόλες» και οι φήμες για «τράμπα»

Απο sfina.gr: Τον 24χρονο Πορτογάλο σκληροτράχυλο αμυντικό χαφ, Ζοάο Παλίνια, που τον είχε πέρυσι επίλεκτο στέλεχος στη μεσαία γραμμή της Μπράγκα, ο Αμπέλ Φερέιρα, «χτυπάει» ο ΠΑΟΚ.
Πηγή: sfina.gr
Ο Παλίνια, το παιδί του Φερέιρα, οι «καραμπόλες» και οι φήμες για «τράμπα»

Όπως σας είχε ενημερώσει η «Live» η οικογένεια Σαββίδη έδωσε την δυνατότητα στον νέο προπονητή να επιλέξει τον χαφ της αρεσκείας του και ο Φερέιρα φυσικά κατέφυγε σε ένα δικό του παιδί, που ξέρει καλά την φιλοσοφία του και μπορεί να στηρίξει το 4-4-2 ως τρόπο παιχνιδιού. Τον Παλίνια.

Ο Μάριο Μπράνκο διαπραγματεύεται με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που έχει τα δικαιώματά του. Το πρόβλημα είναι η τιμή του Παλίνια, που κοστολογείται έξι εκατ. ευρώ από την Σπόρτινγκ! Ο Μπράνκο ζήτησε να δοθεί ο 24χρονος Πορτογάλος δανεικός με ρήτρα αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, αλλά στη Μπράγκα είναι δανεικός έως το 2020 και ο νέος τεχνικός της, Ρικάρντο Σα Πίντο, τον θεωρεί απαραίτητο στην ομάδα. Οι «καραμπόλες», όμως, με τον Παλίνια συνεχίζονται. Φήμες από την Πορτογαλία λένε, ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τον ΠΑΟΚ η Σπόρτινγκ πρότεινε «τράμπα» του Παλίνια με παίκτη του ΠΑΟΚ, του οποίου το όνομα δεν διέρρευσε!

Υπήρξε μία φημολογία για τον Δημήτρη Γιαννούλη, αλλά γρήγορα διαψεύστηκε, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά, λόγω ελλείψεων στην θέση του αριστερού μπακ, δεν τον πουλάει (έχει ρήτρα 10 εκατ. ευρώ). «Προφητική» ανάρτηση Ίσως, πάντως, παίξει ρόλο και η επιθυμία του παίκτη. Ο Παλίνια όταν ανακοινώθηκε ο Φερέιρα στον ΠΑΟΚ είχε κάνει την εξής «προφητική» ανάρτηση εξυμνώντας τον 40χρονο πρώην προπονητή του: «Ένα από τα καλύτερα πράγματα στο ποδόσφαιρο και στην ζωή γενικότερα είναι οι άνθρωποι που μας σημαδεύουν επαγγελματικά και προσωπικά. Εκτός από ένας μεγάλος προπονητής, είσαι και ένας σπουδαίος άνθρωπος και είχα την χαρά να δουλέψω και να μάθω πολλά δίπλα σου. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για σένα, προφέσορ και ελπίζω κάποια μέρα να συναντηθούμε και πάλι»!

Ο 24χρονος μεσοαμυντικός έχει ύψους 1,90 μ., είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, την περασμένη σεζόν είχε 32 συμμετοχές, δύο γκολ και δύο ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με την Μπράγκα. «Διαβάζει καλά το παιχνίδι» «Διαβάζει καλά το παιχνίδι, όταν μπορεί προωθείται στην επίθεση, είναι εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, είναι σκληρός χαφ, κερδίζει πολλές μπαλιές, είναι καλός στην πάσα, δεν είναι τεχνίτης όσο ο Ολιβέιρα, αλλά είναι πιο ομαδικός και ο Αμπέλ τον ξέρει» δήλωσε για τον Παλίνια στη «Live» ο δημοσιογράφος της «A Bola» Μιγκέλ Κορέιρα.

Διαβάστε ακόμη...