"Όλα εξαρτώνται από την συμφωνία Σπόρτινγκ και Μπράγκα"

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρο τον Πορτογάλο μέσο, αλλά η υπόθεση του εμπλέκει συνολικά τρεις ομάδες.
Πηγή: paok24.com
"Όλα εξαρτώνται από την συμφωνία Σπόρτινγκ και Μπράγκα"

Πριν από περίπου δέκα μέρες ο ΠΑΟΚ έκλεινε από την Μπράγκα τον προπονητή της, Αμπέλ Φερέιρα, με ένα ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, όσο αφορά την αγορά προπονητή, από μία ομάδα καλύτερου πρωταθλήματος, όπως είναι η Πορτογαλία.

Ο ΠΑΟΚ έδωσε στην Μπράγκα 2,5 εκατ. ευρώ για τον Αμπέλ Φερέιρα, ενώ οι ιθύνοντες της πορτογαλικής ομάδας έδωσαν την έγκρισή του με έναν όρο. Να μην πάρει παίκτη της Μπράγκα ο ΠΑΟΚ για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό όπως είναι λογικό είχε να κάνει με τις διαδικασίες εξπρές που θα έμπαινε ο Πορτογάλος προπονητής για την αναδιάρθρωση του ρόστερ των νταμπλούχων και όπως ήταν φυσιολογικό πρώτα θα πήγαινε εκεί που ήξερε καλύτερα, όπως είναι η πρώην ομάδα του.

Παρόλα αυτά η περίπτωση του Ζοάο Παλίνια δεν μπαίνει σε αυτή την ρήτρα, μιας και ο παίκτης μπορεί να είναι στο ρόστερ της Μπράγκα, αλλά ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (διαβάστε εδώ). Ο Μάριο Μπράνκο είναι ένας παράγοντας που ξέρει καλά την αγορά της χώρας του και προφανώς θα έχει αρκετές διασυνδέσεις με μάνατζερ και διοικητικούς παράγοντες της Πορτογαλίας. Παρόλα αυτά όμως αυτό που δεν έχει αποσαφηνιστεί είναι το καθεστώς του διετούς δανεισμού του παίκτη στην Μπράγκα από την Σπόρτινγκ και πόσο μπορεί να επηρεάσει αυτό η πρόταση του ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει και ο δημοσιογράφος της "A Bola" Μπρούνο Αντράντε στο twitter, η περίπτωση της μεταγραφής του εξαρτάται από την συμφωνία των δύο πορτογαλικών ομάδων το περασμένο καλοκαίρι και την οψιόν που μπορεί να έχει ο παίκτης για να επιστρέψει στην Σπόρτινγκ και μετέπειτα να πουληθεί στον ΠΑΟΚ. Αντίστοιχες περιπτώσεις είχε στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ, όπως το περασμένο καλοκαίρι με την πρόταση του Ουάρντα από το MLS ενώ ο παίκτης ήταν στον Ατρόμητο, ή την περίπτωση της επιστροφής του Δημήτρη Γιαννούλη τον περασμένο Γενάρη που έφερε ένα ποσό στο ταμείο του Ατρομήτου.

Άλλωστε εκτός από τον Μάριο Μπράνκο, την περίπτωση την γνωρίζει και ο Αμπέλ Φερέιρα που επί των ημερών του ο παίκτης πήγε από την Σπόρτινγκ στην Μπράγκα.

Διαβάστε ακόμη...