«Θα μάθετε όλοι να μιλάτε πορτογαλικά...»

Από paok24.com: Αέρας από την Πορτογαλία φυσάει πάνω από τον ΠΑΟΚ μετά την έλευση του Αμπέλ Φερέιρα και των συνεργατών του.
Πηγή: paok24.com
«Θα μάθετε όλοι να μιλάτε πορτογαλικά...»

Αν μια γλώσσα ακούγεται διαρκώς στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ, αυτή είναι η πορτογαλική.

Ο Αμπέλ Φερέιρα αρέσκεται στο να μιλάει και να δίνει οδηγίες στα πορτογαλικά δεδομένου πως είναι μια γλώσσα που γίνεται κατανοητή από πολλούς ποδοσφαιριστές λόγω της βραζιλιάνικης... παροικίας που έχει δημιουργηθεί.

Όταν ο 40χρονος τεχνικός επιδίδεται στα πορτογαλικά την μετάφραση αναλαμβάνει για τους υπόλοιπους ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου, ο οποίος δείχνει να συνεργάζεται εξαιρετικά με το νέο τιμ του Δικεφάλου.

Ακόμη και όταν ο προπονητής χρησιμοποιεί τα αγγλικά, τότε υπάρχει άμεσα μετάφραση και στα πορτογαλικά...

Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Ολλανδία, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είχε σημειώσει μεταξύ σοβαρού και αστείου, αντιλαμβανόμενος πως η πορτογαλική ακούγεται διαρκώς στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ πως τώρα... Θα μάθετε όλοι να μιλάτε πορτογαλικά.

Μια ατάκα που αποδείχθηκε εκ των υστερών... προφητική.

Πάντως οι δύο άνδρες στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους, αρκέστηκαν -φυσικά- στα πορτογαλικά γεγονός που αναμφισβήτητα βοηθάει στην επικοινωνία τους, με τον προπονητή να αντιλαμβάνεται άμεσα την φιλοσοφία του Δικεφάλου από τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...