Κυριάκος για όλους και για όλα (audio)

Από arenafm.gr : Ο πρώην υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μίλησε στον ARENA FM 89.4.
Πηγή: arenafm.gr
Κυριάκος για όλους και για όλα (audio)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν προτιμάει τη προεκλογική περίοδο από τη προετοιμασία: «Προτιμώ τη προεκλογική περίοδο. Η προετοιμασία ήταν ένα από τα πιο βαρετά κομμάτια της δουλειάς για μένα. Είναι ωραία η προεκλογική περίοδος. Γνωρίζεις πάρα πολύ κόσμο, γνωρίζεις φορείς, τα προβλήματα της πόλης. Παίρνεις αυτοπεποίθηση, παίρνεις εκτίμηση, παίρνεις και λίγα μπινελίκια. Η προετοιμασία είναι ένα κρύο πράγμα που έχει ενδιαφέρον γι αυτούς που αθλούνται».

Για την αποχώρηση Λουτσέσκου: «Καλώς έγινε. Αυτό το σκάσιμο το συναισθηματικό που είχε θα έβγαινε αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Όλη αυτή η πίεση της διετίας φαινόταν πάνω του προς το τέλος. Είχε ένα συναισθηματικό βάρος δύσκολα διαχειρίσιμο. Είχε αποφασίσει να πάρει και άλλα πράγματα πάνω του. Εμένα είναι φίλος μου. Ήξερα ότι είναι πιεσμένος σε πολλά επίπεδα και αυτό θα έβγαινε».

Για το ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει έγκαιρα για τη αποχώρηση του: «Ναι εγώ είχα ενημερώσει εγκαίρως. Αυτό είναι ένα λάθος που έκανε ο Ραζβάν, το οποίο νομίζω ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να το εξηγήσει κιόλας. Ο κόσμος επένδυσε συναισθηματικά πάνω του και οφείλει και ο ίδιος μια εξήγηση. Αυτό που έκανε τόσο βιαστικά και απότομα ήταν λάθος, είναι ένα πράγμα που του είπα και προσωπικά στο τηλέφωνο. Είναι ένας άνθρωπος που δύο χρόνια έδειξε την υπευθυνότητα του και αυτό χάλασε τη τελευταία εικόνα. Νομίζω, πάντως, ότι όταν περάσει η συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, θα δούμε ότι είναι ένας προπονητής με ιστορική συμφωνία για τον ΠΑΟΚ. Να μείνει στο βάθρο του πρώτου τεχνικού που έφερε ντάμπλ στην ομάδα».

Για την άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ: «Η αλήθεια είναι ότι το περίμενα από τον οργανισμό ΠΑΟΚ του 2019. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα έρθει καλύτερος. Απλά σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, δεν έχεις το περιθώριο να μπεις σε διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν ξέρει αν θα αποδειχθεί και καλύτερος ο νέος προπονητής, αυτά τα πράγματα είναι και λίγο θέμα χημείας. Έχω την αίσθηση ότι οι Πορτογάλοι μας ταιριάζουν πάρα πολύ και αποκτούν σχέση ζωής με τον ΠΑΟΚ. Και η κοινωνία του ΠΑΟΚ μπορεί να τους απορροφήσει καλύτερα και εκείνοι νιώθουν καλά».

Για τη προεκλογική περίοδο: «Θεωρώ ότι είναι βουβές εκλογές, δεν δημιουργήθηκαν μεγάλες εντάσεις. Αυτό είναι εις βάρος των νέων υποψηφίων. Εγώ θα ήθελα να έχω λίγο παραπάνω χρόνο να καταθέσω τη πολιτική μου πρόταση σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό. Η γενική αναγνωσιμότητα δεν παίζει ρόλο σε ένα πολιτικό ακροατήριο. Είναι άνθρωποι που δεν με ξέρουν ή δεν ξέρουν τι πολιτικό περιεχόμενο μπορεί να έχω. Ή μπορεί να θεωρούν σε άλλες περιπτώσεις ότι η δική μου προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να εκμεταλλευτώ τη φήμη που απέκτησα από τον ΠΑΟΚ και να κερδίσω ένα κοινοβουλευτικό έδρανο. Θεωρώ αυταπόδεικτο ότι ένας άνθρωπος που δεν μπαίνει για να βοηθήσει , δεν μπαίνει για να δώσει μια πολιτική μάχη διάσωσης και ανάπτυξης ενός χώρου που σήμερα δεν είναι στα καλά του, είναι αυταπόδεικτο πως δεν μπαίνει για το έδρανο σώνει και καλά. Είναι δύσκολη μάχη για μένα, γιατί πολύ ς κόσμος που με αγαπάει, που μου έδειξε την εκτίμηση του, πιθανότατα θα επιλέξει τα μπάνια. Η αποχή φαίνεται ότι θα είναι μεγάλη. Δίνω μια δύσκολη μάχη, πόρτα πόρτα, γειτονιά γειτονιά και θεωρώ ότι δούλεψα πάρα πολύ. Όχι με την έννοια του πολιτικού ελίτ, από ένα γραφείο. Δούλεψα πολύ στο δρόμο, με πολλά χιλιόμετρα. Κυρίως πήγαινα για να ακούσω προβλήματα και όχι για να υποσχεθώ».

Για τα μηνύματα που πήρε: «Πολύ ενθαρρυντικά, από τον κόσμο που ξαφνιάστηκε από την απόφαση μου, μια πολύ μεγάλη αποδοχή. Από ένα κομμάτι του κοινού μια επιφύλαξη, από πού ως που και γιατί εγώ και από ποια αφετηρία βάζω τον εαυτό μου στη μάχη του σταυρού. Γενικά έχω γεμίσει συναισθήματα θετικά. Μακάρι να είχα χρόνο να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος το πολιτικό μου περιεχόμενο. Αυτό είναι που με κάνει να ανησυχώ, το σε πόσο κόσμο κατάφερα να φτάσω».

Για το τι θα ήθελε να περάσει σε μεγαλύτερο κοινό: «Ότι πολιτεύομαι με ένα συγκεκριμένο στόχο για τη πόλη, το κόμμα και τη χώρα,. Με μια συγκεκριμένη ατζέντα για τη περηφάνια που πρέπει να νιώθει ο ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών και όχι τη συστολή που του έχουν δημιουργήσει οι άλλες δυνάμεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Θα ήθελα να ξέρουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που έχω αντιμετωπίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον λαϊκισμό, τις μιντιακές πιέσεις και διάφορα άλλα τέτοια πράγματα που έχουν άμεση εφαρμογή στη πολιτική. Είμαι ένας άνθρωπος που ακόμα και σε εποχές βυζαντινισμών στον ΠΑΟΚ προσπάθησα να ενώσω και να πείσω τον κόσμο ότι μπορούμε όλοι μαζί να χτίσουμε ένα κοινό όραμα. Αυτά ήθελα να τα δείξω και σε κάποιους που δεν ασχολούνταν με τη δουλειά μου. Ελπίζω να τα κατάφερα σε μεγάλο βαθμό. Αν δεν υπάρχει μεγάλη αποχή νιώθω αυτοπεποίθηση, αν υπάρχει είμαι λίγο επιφυλακτικός».

Διαβάστε ακόμη...