Όσα πρέπει να ξέρετε για τον όμιλο του ΠΑΟΚ

Από basketplus.gr: Eίναι νωρίς, οι περισσότερες ομάδες ακόμα δημιουργούν το ρόστερ τους (ο ΠΑΟΚ είναι πιο πίσω από όλα τα κλαμπ του φετινού BCL), οπότε περί αγωνιστικών χαρακτηριστικών... αργότερα.
Πηγή: basketplus.gr
Όσα πρέπει να ξέρετε για τον όμιλο του ΠΑΟΚ

Ορισμένες όμως βασικές πληροφορίες για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ φέτος στην διοργάνωση έχουν ενδιαφέρον.

Η Μπρίντιζι

Ήταν η τελευταία ομάδα του Τέπιτς πριν επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη. Φαίνεται οτι ο κόουτς Φραντσέσκο Βιτούτσι μένει στο πόστο του, ενώ έδρα είναι το Παλατζέτο Νουόβα Ιντέα (2.302 θ.). Ο GM Τούλιο Μαρίνο είπε για την κλήρωση... "Ο όμιλος έχει ομάδες με μεγάλη ιστορία και ποιότητα όπως ο ΠΑΟΚ και η Μπεσίκτας. Θέλαμε να κάνουμε αυτό το βήμα στην Ευρώπη, να εκπροσωπήσουμε την πόλη και είναι τιμή για μας. Θα παίξουμε σε ωραία γήπεδα με πολύ κόσμο και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το καλύτερο επαγγελματικά και αγωνιστικά". Φυσικά τίτλους η Μπρίντιζι δεν έχει. Η ΄πόλη έχει 89000 κατοίκους και βρίσκεται νότια του Μπάρι απέναντι από την Αλβανία.

Η Νεπτούνας

Δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο ΠΑΟΚ πήγε στην Κλαϊπέντα. Έδρα της η πάντα γεμάτη και θορυβώδης Σβιτούριο Αρένα (6.200) με την ομάδα να έχει ένα πρωτάθλημα ΕΣΣΔ (1962) και απλά να έχει δύο 2ες θέσεις στην Λίγκα (2014, 2016). "Το γκρουπ είναι δύσκολο, έχει την Σαραγόσα μια από τις καλύτερες Ισπανικές ομάδες φέτος, την ισχυρή Μπεσίκτας, ενώ προβλέπω οτι Μπον και Βέντσπιλς θα προκριθούν από τα προκριματικά" σχολίασε ο GM Ντονάτας Ζαβάσκας, ενώ ο νέος κόουτς Τόμας Ρινκαβίτσιους είπε οτι η πρόκριση θα είναι πολύ δύσκολη. Πρόσφατα ανανέωσαν οι Ντελινινκάιτις, Γκάλντικας και Ολισεβίτσιους.

Η Ντιζόν

Ιδρύθηκε ως κλαμπ το 1880, έδρα έχει το Palais de Sports J. M. Geofrou (4.628 θ.) και η ομάδα αποτελεί το τρίτο ασπρόμαυρο σύνολο του γκρουπ. Στο παλμαρές δύο κύπελλα Γαλλίας (1993, 2006), ενώ το 2006 πήρε και το Σούπερκαπ. Πρόσφατα επέστρεψε ο γκαρντ Όμπι Φιρεγκάνο. Η πόλη, ιστορική πρωτεύουσα της Βουργουνδίας, έχει 150000 κατοίκους και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση βόρεια της Γενεύης.

Η Μπεσίκτας

Ασπρόμαυροι και αυτοί, σήμα ο αετός, έδρα το Αλκατάρ Αρένα (3.200 θ.) και παρά την μεγάλη ιστορία... λίγοι τίτλοι. Δύο πρωταθλήματα (1975, 2012), ένα κύπελλο, ένα Πρέζιντεντς Καπ και κούπα στο Γιούροτσαλεντζ το 2012. Μεγάλη νίκη εκεί του ΠΑΟΚ με τρομερό Χάτσερ την περίοδο 2015-16, εμβληματική η παρουσία του κόουτς Ιβάνοβιτς φέτος...

Η Σαραγόσα

Μνήμες κυπέλλου κυπελλούχων το 1991... Οι εποχές άλλαξαν, η CAI εξαφανίστηκε από την ACB το 1996, το 2002 τελείωσε και ως κλαμπ και την θέση της πήρε η νέα Σαραγόσα το 2002 που παίζει στα σαλόνια από το 2010. Φέτος για 2η φορά στην ιστορία της έφτασε στα ημιτελικά των πλέι οφ. Έδρα το ιστορικό Πρενσίπε Φελίπε (10.700 θ.), ενώ για την περίοδο 2019-2020 έμεινε ο κόουτς Πορφίριο Φίσας και για την ώρα το ρόστερ περιλαμβάνει Χαβιέ Ζουστίζ, Τζόναθιαν Μπαρέιρο, Ρονάλντας Σεϊμπούτις, Νεμάνια Ράντοβιτς, Κάρλος Αλοσέν και Φραν Βάσκεζ.

Διαβάστε ακόμη...